Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zombie je úchyl o tom žádná, protože natočit něco takového již při své první režisérské zkušenosti je prostě neuvěřitelné. Film má rozhodně obrovské množství chyb a nelogičností, ale ty s radostí hodím za hlavu. Já jsem si totiž film mrtě užíval od začátku až dokonce. Zvrácené choutky rodiny Fireflyových, jsou rozkošně úchylné a všichni členové této rodinky jsou cool. Asi nejvíc mě však rajcovala prdelka Sheri Mooon. Tahle mrška se do této role hodila úplně skvostně a pro mne osobně byla jasným tahounem filmu. Režiséra musím pochválit i za luxusní flashbacky. Tenhle film si rozhodně zařadím mezi ty více oblíbené. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak toto byla slušná úchylárna. Spojení klasického hororového prvku (parta mladých, nespoutaných osob kontra ujetá famílie), inspirace hororovými klasikami (nejvíce jsem shledala podobu s Texaským masakrem), stupidity a jisté míry trapnosti. Toto vše je naloženo na komediálním pozadí, s typicky ujetým americkým hororovým humorem. Velmi působivá byla závěrečná scéna, ve které dívčí postava odhalila vskutku rozsáhlou kosterní výzdobu onoho domu. Spojení hororu a komedie často dopadá bídně, ale Dům tisíce mrtvol byl nezávazným a oddechovým zážitkem s dobrými, zapamatovatelnými scénami a fenomenální hlavní postavou. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne horror, ktorý sa na nič nehrá a nebojí sa divákom ukázať viac, ako bežné trhové horrory. Husté, drsné, nechutné scény, niekedy pritiahnuté za vlasy, ale tak má splatter horror vyzerať! Brutálna zostavička a sadistická rodinka, ktorá vyvraždí všetkých naokolo a klaun rulez! Pokračovanie to isté! Budem sa tešiť na ďalší kúsok od Roba Zombieho. 75%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partii priateľov na ceste domov dôjde benzín. Poslednou možnosťou na dotankovanie je pumpa v areáli strašidelného múzea. Nakoľko sú fascinovaný hrôzostrašným príbehom o Dr. Satanovi, rozhodnú sa navštíviť jeho popravisko. Cestou k danému miestu naberú náhodnú stopárku, ktorá im prisľúbi ukázať smer. Situácia sa skomplikuje pokazením auta. Nakoľko je poriadna búrka, prijímajú od neznámej ženy pozvanie do rodinného domu. To nemali robiť. Sídli v ňom najväčšie zlo široko ďaleko - família Fireflyových. Rob Zombie nikdy nepatril medzi mojich obľúbených hororových režisérov. A ani po dnešku sa to nezmení. Miestami debilne pôsobiaci psycho snímok nezachránilo ani zopár slušných gore scén či pomerne zaujímavý záver. Podaktorí fanúšikovia hororu označujú tento film za kultový hixploitation. Môžete mi prosím niekto vysvetliť prečo som nič také nepostrehol? Čistý, šedý priemer, ktorý dosahuje hranicu troch hviezd s odretými ušami - 55%. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Těla přicházejí a zase odcházejí, ale krev zůstává. Dům tisíce mrtvol je jeden z nejzábavnějších filmů, který jsem kdy viděl. Splatter komedií není nikdy dost (zařazení mezi horory jsem opravdu nepochopil). Podle reakcí jsem čekal, že to bude mnohem drsnější jízda, ale bohužel jsem se místy nudil a mučeníčko nebylo ani zdaleka tak drsný a nechutný jak jsem čekal, takže plný počet nebude. Každopádně děj nemá chybu, atmosféra úžasná, '70 like feeling, masky, barevný filtry, hudba… Rob se musel pěkně vyřádit :-) Oproti některým lidem mi rozhodně nebyl lhostejný osud obětí a bylo mi strašně líto králíčka, kterej skapal strašně normální a rychlou smrtí. Co k tomu ještě dodat? Od doby, co jsem začal poslouchat Insane Clown Posse, chci být klaun a Rob mě v tom jen utvrdil. Běž králíčku, běž! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Film byl natočen v roce 2000, ale k veřejnosti se dostal až o tři roky později. Universal Pictures odmítlo tento film vydat, protože bylo přesvědčené, že ratingová komise film ohodnotí jako NC-17 (do sedmnácti let film naprosto nepřístupný), což se nakonec nestalo. (Othello)
  • Rob Zombie v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama