Reklama

Reklama

Film Joy vypráví hodně divoký příběh jedné životní cesty hlavní hrdinky, která se dokáže postupně postavit všem překážkám a překonat mnoho různě velkých průšvihů. Joy jde tvrdě a nekompromisně za svým životním snem a řídí se především svým citem. Postupně se stává nezpochybnitelnou hlavou jak své rodiny, tak i jí založené obchodní dynastie. Joyin úspěch je spojen s jejím revolučním vynálezem, „zázračným" mopem, který se stal obchodním trhákem v oblasti úklidových prostředků. A protože každý dobrý nápad a jeho úspěch mívají i své odvrácené tváře, na Joy čekají zrada, závist a svět nemilosrdného obchodu. Z přátel se stávají protivníci a z nepřátel spojenci. A to nejen v podnikání ale i v její rozvětvené rodině. Joy ale už není žádnou naivní holkou a tak si dokáže podle vlastních představ upravit jak svůj život, tak i život své více než trochu výstřední rodiny. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (299)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence byla skvělá, ale bohužel film jako celek tak nějak postrádal šťávu.... proto jsem s hodnocením na vážkách, ale nakonec jsou to 4 hvězdy s odřenýma ušima. To však především díky Jennifer a díky tématu filmu, které mi sedlo. Film o tom, že by člověk měl jít za tím, čemu věří, a nezvdávat se, i když nastanou těžké chvíle a dílčí neuspěchy. ~(3,5)~ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Dlhší čas som mal problém naladiť sa na tú správnu vlnu, keďže to prevedenie sa mi zdalo až príliš temperamentné a navyše pri postavách, ktoré mi vôbec nevyhovujú, v sledovaní som pokračoval vlastne len kvôli Jennifer Lawrence a nápadu s mopom, ktorý sa mi kvôli svojej netradičnosti pozdával a našťastie sa to časom trochu upokojí a už sa mi na to príjemne pozeralo. Keď sa už dej začne venovať tomu hlavnému, úroveň filmu ide podstatne vyššie, pričom to ideálne graduje až do konca, či už vďaka zapojeniu televízie, ale aj finančných problémov, takže ma to vlastne stále bavilo len viac, no najväčšiu zásluhu má na tom aj tak jednoznačne Jennifer Lawrence, ktorá si to celé berie pre seba, jej postava ma veľmi bavila, či už svojou vytrvalosťou, ale aj inteligenciou a vzťahom k ostatným a tak som si len celý čas prial, aby jej to všetko vyšlo. Len škoda, že ju lepšie nepodporia vedľajšie postavy, jedine Bradley Cooper je tu ten správny sympaťák, asi ešte nikdy mi takto nevyhovoval, no tým to končí, ten zvyšok už nestojí za nič. Absolútne nezaujímavé postavy a dokonca aj Robert De Niro mi bol úplne ukradnutý. S Davidom O. Russellom moc skúseností nemám a asi sa ani nestanem jeho väčším fanúšikom, ale až na ten úvod mi to celkom vyhovovalo, pekná vizuálna stránka, občas mi výborne sadla kombinácia obrazu so zvolenou hudbou a ani sa to nesnažilo prehnane hrať na emócie. Takže znovu si to už asi nepozriem a neviem, ako by ma to bavilo bez Jennifer Lawrence, ktorá je tu bezpochyby hlavným kladom, ale takto ma to až na ten úvod dosť bavilo a tak nebudem hodnotiť horšie. 73% ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Zbytečně překombinovaný, postavy naprosto nepřesvědčivé, Russell v mnoha dialozích zbytečně tlačí na pilu a celé to pak působí strašně nepřirozeně. Humor nefunguje, není trapný, ani hloupý, prostě je takový nijaký. Žádnou postavu jsem si nestihla oblíbit. Není to komedie a na drama se tam toho zase děje až moc málo. Je to škoda, protože film má pár skvělých okamžiků (první vystoupení v televizi), ze kterých přímo číší potenciál a Russell na to bez debat měl, jen to chtělo pevnější ruku při psaní scénáře. To, že to docela rychle uteče je jen zásluhou výborných herců, především Jennifer Lawrence, která mě opět dostala svou přirozeností. Není to vyloženě špatný film, jen se obávám, že na něho pár dnů pro zhlédnutí úplně zapomenete. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zenska variacia Fightera. Znova sledujeme vzostup jednej nadanej osoby napriek nepriazni osudu a jej vlastnej nefunkcnej rodiny. Akurat to tentokrat nie je pribeh o boxerovi ale o domacej malomestiacke, ktora svojimi vynalezami dobije svet. Fighter mi sadol viac nielen preto, ze to bol chlapsky pribeh, ale celkovo mi vztahy v tom filme pripadali ovela zaujimavejsie ako v Joy. Ked si odmyslime uspech, ktory Joy dosiahla, tak nic dalsie uz tento film neponuka. Rodinne vztahy su vykreslene tak absurdne až mi pripominali soap operu, ktoru neustale sledovala matka hlavnej hrdinky. Uplna nuda to nie je vdaka spickovym hercom, ktori si odohraju svoj vysoky standard, ale zaroven to ani na chvilu nie je strhujuce. Ale obcas je to celkom dojimave. Proste taka rozpravocka pre zeny v domacnosti o tom, ze ak dostanu brilantny napad, tak môzu dobiť svet. 6/10. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bude se kritizovat a bude se kritizovat hodně, protože dvouhodinový životopis o smetáku by utahal i hadr na podlahu. David O. Russell točí od Terapie láskou pořád dokolečka jeden film s těmi samými herci, akorát to teda zatím vždycky aspoň přejmenuje. Supr. Takhle to dopadá, když se nějaký Američan po obdržení plešouna doslovně drží radou "jen tak dál, hochu." Nechci ani vidět nominace na letošní Oscary, oni mi stačí už výsledky Glóbů... Během roku vidím v kině tolik strhujících hereckých výkonů od tolika vynikajících hereček, a pak se nakonec tleská chladnému výkonu Lawrencové, kterou tady přehrálo i to koště. Vypadá to vypadá, že nám vzniká nové motto Hollywoodu: "Když film nemá nic, dej mu aspoň Oscara." ()

Galerie (81)

Zajímavosti (15)

  • Joy Manganová, o které film je, se podílela na filmu jako producentka. (M.B)

Související novinky

Co čeká Jennifer Lawrence?

Co čeká Jennifer Lawrence?

14.10.2015

Jen málokdo by asi polemizoval o tom, že je teď nejviditelnější mladou herečkou Jennifer Lawrence. Hvězda Hunger Games a X-Menů se od svých 22 let chlubí Oscarem, nijak ji to ale nevede k tomu, aby… (více)

Reklama

Reklama