Reklama

Reklama

Film Joy vypráví hodně divoký příběh jedné životní cesty hlavní hrdinky, která se dokáže postupně postavit všem překážkám a překonat mnoho různě velkých průšvihů. Joy jde tvrdě a nekompromisně za svým životním snem a řídí se především svým citem. Postupně se stává nezpochybnitelnou hlavou jak své rodiny, tak i jí založené obchodní dynastie. Joyin úspěch je spojen s jejím revolučním vynálezem, „zázračným" mopem, který se stal obchodním trhákem v oblasti úklidových prostředků. A protože každý dobrý nápad a jeho úspěch mívají i své odvrácené tváře, na Joy čekají zrada, závist a svět nemilosrdného obchodu. Z přátel se stávají protivníci a z nepřátel spojenci. A to nejen v podnikání ale i v její rozvětvené rodině. Joy ale už není žádnou naivní holkou a tak si dokáže podle vlastních představ upravit jak svůj život, tak i život své více než trochu výstřední rodiny. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (15)

  • Joy Mangová (ve filmu Jennifer Lawrence) si dala patentovat více než 100 vynálezů. Mop byl její první patentovaný vynález (M.B)
  • Joy Manganová, o které film je, se podílela na filmu jako producentka. (M.B)
  • Babička Joy Mimi (Diane Ladd) byla za vypravěčku příběhu vybrána až po natočení všech jejích hraných scén. (IlMagnifico)
  • Původní verzi scénáře napsala Annie Mumolo. V jejím podání se mělo jednat o striktně životopisný snímek vyprávějící o Joy Mangano a jejím vynálezu tzv. zázračného mopu. Jakmile se k látce dostal David O. Russell, přidal do filmu řadu nových postav a stávající si do značné míry upravil. V konečném výsledku je tedy film Joyiným životním příběhem pouze inspirovaný. (IlMagnifico)
  • David O. Russell se během natáčení se skutečnou Joy Mangano osobně nesetkal. Bylo-li potřeba její konzultace, komunikovali spolu pouze telefonicky. (IlMagnifico)
  • Joyin ex-manžel Tony Miranne (Edgar Ramiréz) ve skutečnosti nepocházel z Venezuely a neživil se zpěvem. Narodil se v New Yorku a s Joy se seznámil při studiu obchodu na zdejší Pace University. Vzali se krátce po promoci. (IlMagnifico)
  • Natáčelo se ve městech Boston, Haverhill, North Reading a Wilmington ve státe Massachusetts. (hansel97)
  • Se svým vynálezem zázračného mopu přišla Joy Mangano roku 1990. Ve stejném roce se narodila její představitelka Jennifer Lawrence. (IlMagnifico)

Související novinky

Co čeká Jennifer Lawrence?

Co čeká Jennifer Lawrence?

14.10.2015

Jen málokdo by asi polemizoval o tom, že je teď nejviditelnější mladou herečkou Jennifer Lawrence. Hvězda Hunger Games a X-Menů se od svých 22 let chlubí Oscarem, nijak ji to ale nevede k tomu, aby… (více)

Reklama

Reklama