Reklama

Reklama

Prázdniny v Provence

  • Slovensko Prázdniny v Provence
Trailer

Obsahy(1)

Léto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací na plátna kin s letní atmosférou a s francouzskou vůní v komedii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají a taky potkají krásnou a sympatickou dívku, která umí lámat srdce. Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace. Zavilý hulič marihuany, hláškující filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem okamžik, který by nebyl klišé. Marně. 1) Když z trojice hlavních protagonistů nejsportovnějším dojmem působí 34letý Kryštof Hádek, tak to znamená, že moc přitažlivých těl neuvidím. Což o to. 33letý Jakub Prachař i 28letý Vojtěch Kotek sexy byli, dokud nezačali tloustnout. 2) Tvůrci vsadili na krásné prostředí, oblíbené herce i lákavé téma, ale zapomněli napsat scénář. A tak 60letý režisér Vladimír Michálek rychle sehnal lidi a vždy jim určil: teď něco říkejte, je jedno, co to bude. A tak se i stalo. Možná to bylo jinak, ale silně pochybuji. Bude to čajda nebo kajďáček? 3) Film nabízí i poučení. Potřebuješ inspiraci? Opusť Pardubice a vyraž mezi Alpy a moře. V Provence se ti bude líbit. Běžně se tam mluví česky, matroš je všude a v nejhorším se najde i pár lanýžů. 4) Zasvěcený koment o okolnostech vzniku filmu: troufalka. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby Mirce dopředu řekli, že Michálek se něčím strašně zedral, a možná to nebylo hulení, mohla si soudružka Spáčilová ušetřit pero a inkoust a nesnažit se napsat recenzi, protože ve veškerém respektu k ní, to nejde. Michálek, ten Michálek, který natočil skvosty porevoluční kinematografie jako Zapomenuté světlo a Je třeba zabít Sekala (obojí oskarová úroveň), se teď bůhví proč vrhnul na rádoby komedii. Hlavně, že si kluci a holky udělali výlet k moři. Všichni tři hoši z kapely jsou na pěst, Hádek nejmíň. A všichni tři jsou normálně skvělí herci. Romanovi Holému by někdo měl říct, že ta hudba bylo strašná, a asi nikdy jsem kromě produkce Loyda Schimandla nic horšího v "českém" filmu neslyšel. Ten, kdo psal repliky pro Prachaře, by zasloužil zalejt do betonu. Ano, takhle nějak může filosofovat feťák a ožrala, ale sakra natáčet o tom celovečerní film není žádoucí. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Uh.. a to bylo jako co? Marně mamky říkají dětem - nesahej! Pálí! Marně tu má film hodnocení 19 %, musel jsem si sáhnout. A pálí, ku*va pálí ! Snad to bylo tou Kotkovou Padesátkou s vůní Skiva a s cinkotem zmrzlých plivanců dálkových běžců, nevím. Prostě jsem tomu chtěl dát šanci. Zbytečné! Je to film o ničem. Jediné co snad zaujme je to francouzské léto, které byť na sklonku, ale přesto ještě stále dlouhé letošní zimy působilo o to sladčeji a lákavěji. Jinak fakt nevím co měl film sdělit a čemu se měl divák smát. Hulení? To už tu bylo tolikrát... Nenacházím nic. Celkem příjemně hrál Hádek, Prachař a Kotek to byl takový ,,snowboardovský'' standard. Herecké výkony ostatních hvězd i nehvězd se nedají nazvat ani herecké, ani výkony. Tohle že režíroval tvůrce Sekala a O rodičích a dětech? Pane Michálku, příště ty lanýže už fakt nehulte! * ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Pár obstojných vtipů, docela hezké prostředí a hezké holky. Jinak samozřejmě absolutně bez kostry, bez scénáře, bez nějaké snahy o něco. Film který se prostě natočil, herci si zablbli, co zrovna štáb napadlo se natočilo a jelo se zpátky do Česka. Naštěstí to docela rychle uteče, takže se člověk netrápí zas tak dlouho a ty relativně vtipné situace a vtipy jsou natažený akorát podél stopáže, aby člověk úplně nezdegeneroval. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se snažil najít na filmu něco fajného a zajímavého, leč bohužel, kde nic není ani smrt nebere. Ještě bych tak chápal, kdyby se ta partička kolem filmu prostříhala k pár záběrům, které by pak dala na youtube, ale dělat z toho celovečerní film je marnost nad marnost... Takže jedinou hvězdičku dávám za kozičky paní Krausové. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • „Vždycky jsem chtěl být pořádně pokérovanej. A když už jsme měli hrát rockery na útěku, byla to ideální příležitost,“ vzpomíná herec Vojta Kotek na svůj nápad udělat si tetování, kvůli němuž musel být každý den na place o tři hodiny dřív než jeho parťáci Jakub PrachařKryštof Hádek. (SONY_)
  • Ve 12. minutě chlapci nakládají náklad vína do auta a přijde Petr Dražinský (Igor Bareš). Dostane flašku vína a sklenici. Začne si do sklenice nalévat a láhev drží v levé ruce. Následně přijde velmi rychlý a krátký střih a láhev drží v pravé ruce. Po prostřihu je opět v levé. (Mydlivoj)
  • „Je to taková road movie na jednom místě bez auta,“ uvedl producent filmu Vojtěch Frič. (SONY_)

Reklama

Reklama