Reklama

Reklama

Prázdniny v Provence

  • Slovensko Prázdniny v Provence
Trailer

Obsahy(1)

Léto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací na plátna kin s letní atmosférou a s francouzskou vůní v komedii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají a taky potkají krásnou a sympatickou dívku, která umí lámat srdce. Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace. Zavilý hulič marihuany, hláškující filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby Mirce dopředu řekli, že Michálek se něčím strašně zedral, a možná to nebylo hulení, mohla si soudružka Spáčilová ušetřit pero a inkoust a nesnažit se napsat recenzi, protože ve veškerém respektu k ní, to nejde. Michálek, ten Michálek, který natočil skvosty porevoluční kinematografie jako Zapomenuté světlo a Je třeba zabít Sekala (obojí oskarová úroveň), se teď bůhví proč vrhnul na rádoby komedii. Hlavně, že si kluci a holky udělali výlet k moři. Všichni tři hoši z kapely jsou na pěst, Hádek nejmíň. A všichni tři jsou normálně skvělí herci. Romanovi Holému by někdo měl říct, že ta hudba bylo strašná, a asi nikdy jsem kromě produkce Loyda Schimandla nic horšího v "českém" filmu neslyšel. Ten, kdo psal repliky pro Prachaře, by zasloužil zalejt do betonu. Ano, takhle nějak může filosofovat feťák a ožrala, ale sakra natáčet o tom celovečerní film není žádoucí. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ano, je to břečka, u které podezřívám tvůrce, že neměli žádný scénář a jen tak se vydali něco natočit do Francie. Výsledek tomu rozhodně napovídá. Šílené herecké výkony a samotný děj si snad ani nezaslouží komentář, stejně jako školácké chyby ve zpracování jako například otřesný střih v některých momentech. Přesto musím uznat, že úplné dno tahle "taškařice" není, neboť alespoň co se vizuálu týče a některých momentů v samotném filmu, není to taková bída. Existují totiž v českých luzích a hájích daleko horší adepti, u kterých se nedá najít ani to. ()

Reklama

DAPDO odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byl očistec. Přitom Michálek natočil už pár dobrejch filmů...Obsazení mi nevadilo, mám ty herce dokonce i rád. Nechápu. Ve svejch hodnoceních jsem moc odpadů filmům nedával a když jo, tak to už musela bejt fakt maxikokotina. Po shlídnutí Prázdnin v Provence přemejšlím, jestli jsem viděl vůbec někdy horší film. Sorry jako ! ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Někdo si chěl nechat proplatit dovču v Provence, která je teď v kurzu, a tak vznikl tupý film o blbejch smažkách, který nedělaj nic jinýho, než co by od nich kdokoli čekal, a přiblble u toho tlachaj... Update: Citace režiséra:" ve chvíli, kdy přijedete do Francie, nemáte v ruce hotový scénář a víte, že za pár dní musíte natočit alespoň nějaký hotový tvar…" Mno tak asi tak... ()

Khamsin odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokoukáno. Už to, že jsem tomu věnoval cca hodinu, bylo asi až moc. Dalších 25 minut by již bylo nad mé síly. Původně jsem i tak chtěl dát alespoň jednu hvězdičku, ale když jsem asi tři minuty přemýšlel, za co vlastně, a na nic jsem nepřišel, tak bohužel musím dát odpad. A to dávám vážně zřídka. >| ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel přímo v Provence ve městečku Six-Fours-les-Plages ležícím na pobřeží mezi Marseille a Nice. (SONY_)
  • Hraji frontmana kapely, který vidí věci, které ostatní lidé nevidí, a říká věci, kterým ostatní moc nerozumí. Všichni si o něm myslí, že je idiot. Ale na konci se ukáže, že co říkal, byla pravda. Když o tom tak přemýšlím, hraju asi trochu blbce,“ říká o své roli Jakub Prachař. (SONY_)

Reklama

Reklama