Reklama

Reklama

Temnota

Trailer 1

Obsahy(1)

V tom domě se něco skrývá. Něco temného z dávných dob, co zde nehnutě, tiše a vskrytu přebývá už čtyřicet let. Jen ve tmě se to může zhmotnit, jen tma to může uvést do pohybu. A do takového domu, na kterém leží strašné a ukrutné tajemství, se nastěhuje rodina s malým chlapcem a labilním otcem na pokraji nervového zhroucení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (225)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Chudák hlavní hrdinka. Nastěhovat se do strašidelného baráku je na houby, ale když k tomu má taťku kterému šibe a mamku která je na pěst a blbá jak vydlabaný necky, tak se o malého brášku musí jako vzorná starší ségra postarat sama. A že to je opravdu ségra za všechny prachy. Na rozdíl od rodičů plně chápe, že mají vážné problémy a spolu s kamarádem začíná rozplétat temné tajemství domu. Temnota však postupuje dopředu a díky absolutní debilitě matky je hrdinčina šance na záchranu jich všech téměř nulová. Já jí držel pěsti celej film zase jednou postava, které člověk fandil a klobouk dolů před její statečností. Během filmu člověka mrazí v zádech a Balagueró opět jasně dokazuje, že umí tíživou, děsivou atmosféru podržet po celý snímek. Vydařený horor. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak teraz neviem. Buď som vadný ja, alebo všetci ostatní, ale Temnota je aj cez všetky tie dvoj-troj hviezdičkové hodnotenia, proste hororová špička. Neviem si predstaviť, čo sa na tomto mohlo niekomu tak výrazne nepáčiť. Dokonca som väčšinu filmu rozmýšľal nad piatimi hviezdičkami. Lakačky vydarené to hej, ale atmosféra? To je niečo neskutočné! Kamera odzbrojujúca, strihy zbesilé a celé je to vážne poriadne desivé. Technicky teda pecka, herecky viac než slušné (jediný kto občas zaváhal bola Anna Paquin) a príbeh neoriginálny, ale spracovaný tak, že strašidelne v ňom pôsobí aj to, čo ani nemuselo. Hneď na začiatku sa začnete báť a už neprestanete. Najlepší haunted house horor za veľmi dlhú dobu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rodiče, starší dcera a mladší syn se nastěhují do tajemného domu stojícího na samotě. Jeho půdorys až nápadně připomíná svatyně či okultní chrámy, to ale tíží jen dceru Reginu. Ještě že má rodina hodného a chápavého dědečka, jelikož otec po letech dostává zase prapodivné záchvaty a nějak se mu to v hlavě motá. Vše ale bylo naplánováno a stačí už jen vyčkat na zatmění slunce. Tak trochu se mi vybavilo Osvícení společně s Argentovou trilogií o Matkách. Kdysi se mi líbilo mnohem více, hodnocení ale ponechám, jelikož šťastný konec si zkrátka čtvrtou hvězdu zaslouží. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je tak temná, hustá, že se bát budete každého šustnutí ve Vašem bytě... Příběh je z mého pohledu originální a zpracování je podle mého velice dobré... Začátek filmu je sice trochu slabší, ale to vyváží druhá polovina filmu, u kterého jsem osobně seděl na zadku jak přikovaný... Příběh, atmosféra a zpracování... To jsou silné stránky tohoto filmu... ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Takto rozklížitelné rodinné vazby, navíc ještě živené podhoubím s vypěstovanou apatií vůči svým nejbližším logicky nemohou čelit náporu roztahovačné temnoty, kterou ani „seriózní děda(Giancarlo Giannini)“ s její narůstající mocí, již není schopen ukočírovat. :) Jen bych se vcelku s povděkem dopátrala smyslu, toho tolik diskutabilního obrázku „Tři vyschlé harpyje v podvečerním rozjímání“, kterýžto se otec(Iain Glen) pokoušel s takovou vehemencí pověsit na dokonalé místo. Ale dosud se mi nerozsvítilo..-)) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Plná 103 minútová verzia bola vydaná len na DVD a Blu-ray, pretože je od 18 rokov. Upravená verzia pre kiná má 88 minút (hodnotenie PG-13). Vystrihnutých tak bolo 15 minút filmu. (Arsenal83)
  • Miramax/Dimension kúpili americké distribučné práva na film za 4 milióny dolárov a nechali film na poličke 2 roky. V roku 2004 bol uvedený do kín až po veľkom prepracovaní (aby bol v súlade s vekovou hranicou od 13 rokov). (Arsenal83)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama