Reklama

Reklama

Magi

Trailer

Obsahy(1)

Olivia, novinárka z New Yorku, cestuje za svojou tehotnou sestrou Marlou do Turecka. Marla sa aj napriek tehotenstvu rozišla so svojim priateľom a rozhodla sa dieťa si nechať. Potrebuje teda Oliviinu podporu. Dve ženy však nerátajú so záhadnými, zlovestnými vecami, ktoré ich postupne začnú všade prenasledovať. (misterz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

lusa 

všechny recenze uživatele

Mnoho som si sľubovala, no a tak trochu pachuť sklamania.. Nemám rada filmy o vymietaní čohokoľvek zkohokoľvek, tak možno aj preto tá nevôľa. A navyše tromfnúť Hitlera tým, že nadľudí vytvorím krížením Caspera s človekom mi prišlo trochu úsmevné.. K tomu zabitá stopáž a efekty z Duke Nukem..... Aj som váhala, že za 3.. Ale!!! Herci príjemní, atmosféra priam hmatateľná, nočný Istanbul krásny, aj príbeh ma zaujal.. Tak nech to Džin poebe, za 4* ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Turecká nočná mora je tu a konečne si ju môžu užiť aj menej študovaní diváci; nedisponujúci znalosťou jazyka tureckého. V prvom rade som rád, že tento krát som sa netešil zbytočne a že "Magi" je najlepším tureckým hororom, aký som doposiaľ videl, no s hodnotením vyššie aj tak nepôjdem, pretože pre mňa má až priveľa rozporov. Je to síce temný, skoro až strašidelný horor, ktorý má zodpovedne spracovaný mytologický príbeh, avšak prezentovaný spôsobom pomerne vyčerpávajúcim a minutáž 2h+ rozhodne nie je opodstatnená. Atmosféra by bola, vizuál je pekný a snaživo štýlový, no naivné telenovelové momenty a tradične nevkusné hudobné motívy spoľahlivo ruinujú samotné vyznenie, zaklincované neuspokojivým finále, vďaka čomu je môj dojem stále len ROZPORUPLNÝ. Ale režisérovi to na zahraničné hororové expandovanie bohate postačí. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na MAGI se z mne neznámého důvodu řada lidí těšila, ohledně příčiny toho všeobecného zájmu ale nejsem moudřejší ani po zhlédnutí filmu, protože to byla fakt bída. Celé je to prohnané naprosto ohavnými, neestetickými vysokokontrastními filtry, atmosféra se ztrácí v blikajícím rozostřeném obrazu a v záplavě chabého CGI, závěr už je vyloženě videohra z 90. let. Herci hrůza, dlouhý je to zbytečně jak tejden, sledoval jsem to natřikrát. Rozmrzelost. Letošní rovněž turecký BASKIN taky nebyl žádné extrémní veledílo, ale v porování s tímhle je to úplně jiná liga. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na první pohled vizuálně přitažlivá orientální duchařina, která je sice mentálně na úrovni tureckých telenovel nebo thajských (a podobných) horrorových céček, ale kterou lze právě pro její přitroublost shledat zábavnou a občerstvující. Když se ale přemýšlivý člověk trochu zamyslí nad jejím obsahem, dojde možná ke stejnému závěru jako já: Průměrnému (=hloupému) tureckému divákovi se tímto filmem například sděluje, že: Všechno cizí a nemuslimské je podezřelé. Zlo (Satan) přichází do Turecka zvenčí, třeba od Peršanů (šíitských heretiků), křesťanů (nemuslimů), pohrobků babylónských kultů (pohanů), nebo dokonce od černou magií posedlých nazistů (božínku). Křesťanské (nemuslimské) ženy jsou svolné k mimomanželskému sexu -> mimomanželský sex mívá hrůzné následky. Otcové v křesťanských rodinách bývají alkoholici a týrají svoje děti. Takové poznatky bych si tedy z Magiho podvědomě odnesl, být třeba nevzdělaným rolníkem z nějakého anatolského prdelákova. Ale budiž tvůrcům dáno ke cti, že z rozuzlení nakonec vyplyne i fakt, že (spoiler) v ďábelském spiknutí jedou i Turci (konec spoileru). Co dál? Oteklý Madsen předvádí své standardní dva tři mimické výrazy ve směšné roli pokérovaného spisovatele/pistolníka/bojovníka s démony, zjeví se pozdě, zmizí brzy a zanechá po sobě rozpačitý dojem s pachutí trapnosti. Jeho herecké znovuzrození se opět nekoná. To už je lepší Baldwin z klanu Baldwinů. Ze zběsile točící se kamery se mi dvakrát udělalo šoufl. A ještě ke zvuku - na IMDB se dočteme, že jazyk filmu je "english", přes 90% dialogů je evidentně v angličtině, ale k dispozici je (zatím?) jen verze s tureckým studiovým dabingem. A to nakonec i rozhodlo moje dilema, jestli hvězdy tři a nebo dvě. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skutočne veľmi ťažko sa mi hodnotí táto Turecká duchárska vymätačka. Na jednej strane síce disponuje dostatočne zaujímavými pasážami, hodnými samotného subžánru, no na tej druhej, kvalita prevedenia je smelo porovnateľná s mnohými amatérskymi snímkami. Keď k tomu prirátam tú premrštenú stopáž, ktorá jej doslova podráža "nohy", celkový dojem len sťažka môže dosiahnuť úroveň najvyššieho hodnotenia. Najmä prvá polovica je fakt dosť veľká nuda, no chvála bohu, v tej druhej, inak monotónne tempo, aspoň z časti naberie na obrátkach. Mňa osobne najviac potešil námet, snaha o budovanie hutnej atmosféry či pár scén v ktorých boli celkom solídne zvládnuté masky. Čo sa týka zásahu do emócií diváka formou laku, tu tvorcovia úplne upustili od akejkoľvek snahy o realizáciu. Popravde, od záveru som taktiež očakával omnoho viac. Keby dostalo priestor aspoň nejaké to gore, ktoré by snímok príjemne osviežilo, možno by celkový dojem nevyznel tak rozpačito. Miesto toho som sa však dočkal viditeľne vyčerpaného badžetu, ktorý "Magi" zaradil presne tam, kam celou svojou váhou patrí. Čiže do skupiny TV hororov s kvalitou primeranou k svojim možnostiam - 55% ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama