Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, i když Kevin Spacey už jsem objevil v lepším světě a to podle Prota, navíc tady má miniroličku. Ale Ryan Gosling mě baví i jako teenager přemítající nad otázkami na které nejsou jednoduché odpovědi, jsou-li nějaké. Zdatně mu sekunduje i jeho učitel Don Cheadle. Film, který přináší velký prostor k zamyšlení a kolik takových je? ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Většinou když vidím dobrý film napadají mě miliony věcí co k tomu napsat, většinou si právě říkám, že to je zbytečné a snažím se přijít na co nejjednodušší způsob, jak do komentáře napsat- to nejdůležitější o filmu,abych si to později mohla vybavit, nebo aby to pomohlo udělat si obrázek člověku co si komentář přečte. Ale po vidění tohohle filmu nemám co napsat, prostě mě nenapadá nic, jak by se dala jednoduše vystihnout ta atmosféra, nebo co to vlastně je s tím filmem, že se mi tolik líbil. Jen snad to, že Ryan Gosling se vážně předvedl a myslím, že by měl brát více podobných rolí a méně těch v romantických komediích i když netvrdím, že by mi v nich nějak vadil :) a teď snad jen několik citátů z filmu. ----"Člověk stráví kus života tím,že pláče a modlí se k Bohu, aby zrušil to, co už se jednou stalo. Jestli chcete něco vědět, Ďábel má pro mě větší smysl než Bůh. Přinejmenším chápu, proč se po něm všichni pídí. Jsme rádi, když je někdo komu můžeme přičíst všechno zlé."----"Žádné "proč", žádná zloba, lítost, modlitby ani slzy. Nic nemůže vrátit zpátky to, co se už stalo. Nemůžeš to smazat, ale to nemůže nikdo. A že jsi udělal něco špatného ještě neznamená, že máš vzdát život.- Vy víte, že toho lituju, Pearle?" - "Ano, vím to"."Nic to nezmění, ale lituju."--- ()

Reklama

Richie666 

všechny recenze uživatele

Naivní a šablonovitá forma, obsah hrající si na něco, čím není. Přesto se mi to svým způsobem celkem líbilo. Vyskytuje se zde pár zajímavých myšlenek, problém je ale v tom, že se jim nedaří posouvat děj kupředu. Spousta věcí zůstává nedořečena, veškerá filozofie je omezena na povrchní lingvistické šťárání se ve všech možných interpretacích pravdy s malými tendencemi dostat se k jádru věci. Hlavní hrdina, jenž se sám nedokáže vyrovnat se svými city a sociálními rolemi, leč je natolik zužován pocity druhých, že "z lítosti" zabije člověka, bude ukazovat napříč lidskou rasou a klást oduševnělé otázky, které ovšem "stejně nic nezmění"..? Co že se to vlastně tento film snaží říct?! Že si potřebuji najít odpověď, abych ji mohl vzít a strčit do kartotéky? - Asi jo. This is exactly what I am doing. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

To je tak smutné, zabít retarda. I když to udělal Gosling. Ale položme si ruku na srdce - vy byste je někdy nechtěli zabít? Samozřejmě mluvím ironicky. Svět podle Lelanda bere všechno strašně pesimisticky a negativně - ať jde o samotnou vraždu, o vztah s otcem, o učitelovu nevěru, drogovou závislost té holky nebo skomírající lásku její ségry s jejím bojfrendem. Prostě pokud si chcete projít nějakou depku, tenhle film se vám bude hodit. Mě to ale nějak nenadchlo, žádnej zážitek - jen jsem se na to díval a díval a to je celé... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling je zde naprostý "mlíčňák". Na hlavě má nesnesitelný sestřih, který jej činil neuvěřitelně šeredným. Cenu za moje největší antipatie by ovšem nezískal. Na plné čáře by ho převálcoval Don Cheadle, který mi byl vůbec tím nejvíce nesympatickým černochem, kterého jsem kdy viděl, a to mám černoušky rád. (S jedním jsem měl dokonce trojku.) U černouška můj odpor k postavám neskončil. Dá se říct, že mi bylo příjemné sledovat pouze Kevina Spaceyho, kterého mám rád. V jeho případě jsem ovšem úplně nepochopil význam jeho role a důvod účasti. Kdyby se jeho postava snímku neúčastnila, tak to divák prakticky ani nepostřehne. Opravdu dost dobře nechápu, proč zde zaujímá hned třetí místo. Hlavní zápletka snímku - odstranění retoše (chlapce disponujícího omezenými rozumovými schopnostmi) byla prokouknutelná od okamžiku, kdy jste se malinko seznámili se smýšlením hlavního hrdiny, tudíž jsem se díky své bystré mysli a geniálnímu úsudku, opět připravil o nějaké to překvápko. Mimochodem, moment kdy se hlavní hrdina rozhovořil o svém pohledu na svět, byl zároveň jediným momentem, který za něco stál. Naopak výtku bych si dovolil mít k milionu flashbacků. Dokonce i bystrému divákovi bude chvíli trvat, než si uvědomí, do jakého časového období je daná scéna zasazena. Bohužel opět svoje hodnocení nepoženu nikterak vysoko. Snímek mě absolutně nedokázal oslovit, pobavit, ba dokonce ani nijak zaujmout. Necítím se ani nijak filosoficky obohacen. Nesdílím převládající nadšení a nemám pocit, že by snímek hlásal cokoli převratného, zásadně hodnotné, ba dokonce ani nijak výrazně zajímavého. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka Asia_Power. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie State of Mind. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa od svojho raného detstva postava syna (Lelanda) nikdy nestretla so svojím otcom (Albertom). Rovnako ani počas natáčania sa nikdy nestretli ich predstavitelia, Ryan Gosling a Kevin Spacey. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama