Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miloš Kopecký byl milovník. Miloval divadlo, život, svou ženu Janu a také spoustu dalších žen. Velké divadelní role odehrál často v těžkých depresích, které ho trápily celý život. Nesl si v duši dvě velké bolesti, smrt maminky a později smrt první dcery. Hogo Fogo, Alfons Karásek, doktor Štrosmajer, polní kurát Katz, pan Vok, Harpagon a nezapomenutelný Richard III. Takový byl Miloš Kopecký. A tak na něj vzpomínají jeho nejbližší z rodiny, z divadla a jeho lékař. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (4)

sator 

všechny recenze uživatele

Díl kde ještě mluví s tvůrci pak už vznikala jen je jakási otřesná leporela ...jenomže co nového na téma Kopecký se dá přinést... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Barrandovská drbárna na téma partnerského života Mildy Kopeckého. Zcela nepodstatný útvar. Bohužel punc opravdovosti tomu dodává účast některých relevantních pamětníků nebo rodinných příslušníků. Takže naivní divák může být zmaten. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Herecký génius Miloš Kopecký by si zasloužil mnohem barvitější dokument. Rozhodně ne tuhle rozkouskovanou unylost. Tohle se dá shrnout pod označení nic nového pod sluncem. Řada informací je veřejnosti natolik dobře známá, že opakování už tentokrát nebyla matka (herecké) moudrosti. Dozvíme se zkratkovitě, co mistra trápilo, co ho těšilo, pro co žil, ale nějaké skutečné tajemství, které dokument slibuje ve svém názvu, se zde jaksi neobjeví. Zní to neuctivě, ale můj dojem z povrchního dokumentu byl nakonec takový, že byl ve světle svých kolegů hlavně excelentním proutníkem. popřípadě výjimečným maniodepresivním umělcem. Samozřejmě byl i moudrým glosátorem. O herectví, případně jeho rolích, je tady jen velmi letmá zmínka. V málo obsáhlém dokumentu na něj nejvíce vzpomínala jeho manželka Jana, dcera nebo Jaromír Hanzlík a také Jiří Melíšek, který četl jeho soukromou korespondenci. Chtěl tím Kopeckého přiblížit divákům a ukázat jeho lidský rozměr a slabiny, ale mně to přišlo celkem netaktní a nevhodné pro veřejnou prezentaci. Příliš mnoho nového jsem se o Kopeckém nedozvěděl. Jeho popularitu pozitivně ovlivnila legendární postava doktora Štrosmajera, ačkoliv ho osobně štvala, že spolkla všechnu slávu na úkor stovek dalších a podle něj kvalitnějších rolí. Z negativního hlediska popularity se pak na něm podepsalo televizní vystoupení ve kterém byl (údajně) donucen kritizovat emigraci za tehdejšího režimu. Ale i tenhle fakt, je veřejnosti dobře známý. Kusý dokument tedy nepřipravil pro diváka nic tak senzačního, jak se dalo předpokládat. Je v něm fragmentně posbíráno všechno, co Kopeckého charakterizovalo, ale přece jen tak velkou osobnost se nepodařilo zachytit odpovídajícím velkým rozměrem. Příště by to chtělo lepší koncept, větší detailnost a barvitější pojetí. A přidat něco, co už není ohraná písnička. Mé hodnocení: 40% ()

subic 

všechny recenze uživatele

Každý takový dokument je dobrý v tom, že zachytí výpovědi a vzpomínky těch, kteří ještě žijí a na něco si pamatují. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama