Reklama

Reklama

Stíny Manhattanu

  • USA Manhattan Night (více)
Trailer 1

Bulvár neřesti, bulvár zločinu. Oscarový Adrien Brody na stopě záhadné vraždy jako lovec senzací... Film natočený na motivy knihy "Manhattan Nocturne" od Colina Harrisona uvádí pohnutý příběh sloupkaře bulvárních novin. Porter Wren (Adrien Brody) prodává vraždy a tragédie, a cokoli, co se vydává za pravdu. Doma je oddaným manželem Lise (Jennifer Bealsová) a otcem dvou malých dětí. Alespoň do doby, než Portera vyhledá na koktejlovém večírku svůdná cizinka Caroline Crowleyová (Yvonne Strahovskiová), kde ho rovnou požádá o pomoc. Záhadná Caroline ukáže Porterovi policejní zprávu a fotografie zločinu, na nichž je zachycen její mrtvý manžel Simon Crowley (Campbell Scott), slavný kontroverzní filmař. Jeho tělo, nalezené nevysvětlitelným způsobem v troskách domu, nechává detektivy už měsíce bezradné. Porterova touha po pravdě, a po nádherné Caroline, novináře nutí, aby zahájil vlastní vyšetřování. V moderní verzi klasického filmu noir sledujeme Portera, jak je vtažen do velmi ošklivého případu sexuální posedlosti a vydírání, který ohrožuje jeho práci, jeho manželství, a nakonec, i jeho vlastní život. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

silentname 

všechny recenze uživatele

Hneď na úvod iba poviem - vynikajúcich posledných 30 alebo 35 minút. Zvyšok filmu je miestami zaujímavý, miestami trošku nudný, no hlavne v prvej hodinke je to dosť natiahnuté a je tam veľa momentov, o ktorých vieme, že nastanú. Ale myslím si zase tiež, že Adrien Brody a Yvonne Strahovski sú obaja veľmi dobrí a do filmu pasujú. Myslím si, že film potreboval trošku viac venovať sa ústrednej téme a dať tam trošku viac toho thrilleru. Miesto toho ale film rozpráva niekoľko ústredných tém ako hľadanie pamäťovej karty, ktorá môže zdiskreditovať šéfa hlavného hrdinu a ohrozovanie jeho rodiny, čo ju výsledne absolútne rozvráti, a kopec videí zo strany Simona, ktoré sme podľa mňa poznať nemuseli. Keď sa ale film sústredí na jeho smrť a udalosti, ktoré sa stali, tak sa stane veľmi zaujímavým a ako som už povedal, posledná štvrtina filmu je absolútne vynikajúca. Tam som mal konečne pocit, že sa dozvedáme niečo zaujímavé a neopozerané. A už len z toho dôvodu dám filmu pozitívnu odozvu. Lebo s celkovým výsledkom som nakoniec spokojný. Určite by som viac ocenil, keby takto film pôsobil už nejakú tú hodinku predtým, ale stojí to za to počkať. A rozhodne tu nebolo nič, čo by som ohodnotil ako vyslovene otrasné. Len sú to veci, ktoré sú trošku prevarené a obohrané. Rozhodnite sa teda sami, či je "Manhattan Night" film, ktorý by vás oslovil. Z mojej strany je tu spokojnosť. Hodnotenie: B ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Já se s tím moc párat nebudu a dám plnou palbu. Podobný filmy mám rád. Hezká tajemná mrcha co si hraje s vyšetřovatelem. Solidní pátračka odkrývá děsivá tajemství a aby toho nebylo málo, všechno je natočeno. Ted jde jenom o to, kdo ty nahrávky získá a že nic není tak, jak vypadá na první pohled, je jasné. Za mě maximální spokojenost. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebyl Adrian, asi bych šla níž, ale on prostě umí a atmosféra doprovázena hudbou Joela byla výborná. Já jsem na to měla klid, nešťourala jsem se ve scénáři a jak píše už larelay, dám čtyřku, ani sama nevím pořádně proč. Mělo to v sobě to něco těžko pojmenovatelného, co mě udrželo přilepenou na židli celou stopáž. Pointa je sice mírně KO, ále co...? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Oldschool, s nádechem noir, kde se všichni snaží vypadat jakože se na plátně odehrává remake Basic Instinctu. Ve finále to tak slavné není, nicméně tvůrcům se nedá upřít fakt, že se jim podařilo vytvořit vcelku podmanivou, tajemnou atmosféru, do toho napasovat spletenec zajímavých postav (Berkoff je trefa do černého) a tahoun Brody zajistí potřebný drajv a zvučné titulky. Nepustíte si to znovu, ale je to fajn odvedené řemeslo. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Celej film to vnadí a vnadí na něco víc, aby to pak nesplnilo očekávání. Adrienův noir komentář působí neohrabaně a v noir stilizaci to nejde podle mě dost daleko. Yvonne "Sparta" Strahovski je úžasná (rozuměj milovatelná) a celý to vytahovala na průměr. Nepustilo mě to spát, takže to plní účel, ale ten konec to dost sráží a srazil i mé hodnocení. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak i jeho natáčanie prebiehalo v americkom New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama