Reklama

Reklama

Stíny Manhattanu

  • USA Manhattan Night (více)
Trailer 1

Bulvár neřesti, bulvár zločinu. Oscarový Adrien Brody na stopě záhadné vraždy jako lovec senzací... Film natočený na motivy knihy "Manhattan Nocturne" od Colina Harrisona uvádí pohnutý příběh sloupkaře bulvárních novin. Porter Wren (Adrien Brody) prodává vraždy a tragédie, a cokoli, co se vydává za pravdu. Doma je oddaným manželem Lise (Jennifer Bealsová) a otcem dvou malých dětí. Alespoň do doby, než Portera vyhledá na koktejlovém večírku svůdná cizinka Caroline Crowleyová (Yvonne Strahovskiová), kde ho rovnou požádá o pomoc. Záhadná Caroline ukáže Porterovi policejní zprávu a fotografie zločinu, na nichž je zachycen její mrtvý manžel Simon Crowley (Campbell Scott), slavný kontroverzní filmař. Jeho tělo, nalezené nevysvětlitelným způsobem v troskách domu, nechává detektivy už měsíce bezradné. Porterova touha po pravdě, a po nádherné Caroline, novináře nutí, aby zahájil vlastní vyšetřování. V moderní verzi klasického filmu noir sledujeme Portera, jak je vtažen do velmi ošklivého případu sexuální posedlosti a vydírání, který ohrožuje jeho práci, jeho manželství, a nakonec, i jeho vlastní život. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebyl Adrian, asi bych šla níž, ale on prostě umí a atmosféra doprovázena hudbou Joela byla výborná. Já jsem na to měla klid, nešťourala jsem se ve scénáři a jak píše už larelay, dám čtyřku, ani sama nevím pořádně proč. Mělo to v sobě to něco těžko pojmenovatelného, co mě udrželo přilepenou na židli celou stopáž. Pointa je sice mírně KO, ále co...? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(Panebože, ta Jennifer Beals je snad upírka, že nestárne?! No, to jen tak na okraj...) Nevím vlastně pořádně proč, snad kvůli plakátu, těšil jsem se na nějaké oldschoolové noirové newyorské retro. A dostal jsem... dostal jsem sterilizovanou, vyumělkovanou, na efekt vykalkulovanou napodobeninu oldschoolového noirového newyorského retra. Teskné zvuky saxofonu, marlowovsky strohý a vemlouvavý hlas vypravěče, temný příběh plný vášně, zrady, krve, pěstí, závisti a nenávisti... Kde já už jsem tohle všechno kdysi viděl? A ne jednou. Brodyho mám od Summer of Sam a Pianisty rád, a ne že bych mu nepřál nějakou šmrncovní šiksu jako bokovku k jeho ještě hezčí manželce, ale na svou roli se tragicky nehodí. Určitě bych z fleku vyjmenoval pět deset mnohem vhodnějších týpků pro postavu introvertního, nonšalantního, nedbale elegantního a šarmantního novinářského pisálka s detektivními sklony, než tohohle souchotinářského hrbatého rachitika s permanentním výrazem nešťastného klauna... Ale dost už keců a s pravdou ven - líbilo se mi to a bavilo mě to, tak na tři a půl. Zaokrouhluju nahoru kvůli Jennifer, kterou jsem po čase zase rád viděl. Jak přízemní, já vím. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JESTLI ANI POLICIE NEDOKÁŽE ZJISTIT, PROČ TVŮJ MANŽEL ZMIZEL, TAK JÁ.…“   Od začátku to nasadí fajn vypravěčský tempo – takový noirový a k tomu ta hudba…. kurva furt mě to nutilo přemejšlet, kde jsem to jen… No jasně! Když si Ivonne sedla na tu židli – Základní instinkt! Prostě mi ho to chvilku připomínalo. I kvůli tý femme fatale a hrdinovi, zataženýmu do hry plný sraček. I když teda moc nechápu…. no ale to je jedno. Postupně tady máme takový skandální odhalení, ale už mě to moc nebere. Ne že by to bylo blbý, jen takový překombinovaný a i ten „noir“ smrádek je pryč.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Manhattan Nocturne“, kterou v roce 1996 napsal  Colin Harrison, neznám.  2.) Volala blondýna, že má pro mě námět na reportáž.  ///  Thx za titule „honzig78“.                PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"I'm an endangered species. I used to think my stories could make a difference. Now I just hope they are enough to feed my family. These days, eight million kids have iPhones and post their videos on YouTube like they're actually reporting and commenting on something. Eh. My wife says I sound old." ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Klasický noir ze zlaté éry po dějové i vyprávěcí stránce, jen zasazený do současnosti. Bohužel ale žalostně předvídatelný (trailer prozradil vše) a také neuvěřitelně rozvleklý. K tomu připočtěte nulové charisma hlavního hrdiny a nehodící se happy end. Ve výsledku se tak jedná o jednohubku spíše průměrné kvality a nechrání to ani překrásná Yvonne, které bohužel role femme fatale moc nesedla. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak i jeho natáčanie prebiehalo v americkom New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama