Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neotřele odlehčeném duchu, díky kterému se film „LEGO® příběh" stal celosvětovým fenoménem, se dočkal vlastního filmového dobrodružství přirozený vůdce celého ansámblu – LEGO Batman. Ale v Gothamu se chystají velké změny, a pokud chce zabránit tomu, aby moc ve městě převzal Joker, který nemá za lubem nic dobrého, Batman bude možná nucen přehodnotit svůj pohled na svou dosud fungující jednočlennou skupinu občanské bdělosti a sebeobrany a snažit se spolupracovat i s ostatními a možná, ale opravdu jen možná, naučit se trochu uvolnit a získat nadhled. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 5

Recenze (363)

tron 

všechny recenze uživatele

„Šanca na neprežitie: 110%.“ Ach jaj. Batmana mám rád. Veľmi dobre rozumiem jeho alergii na Supermana. A v Lego príbehu bol Temný rytier asi mojou naobľúbenejšou postavou. Celkovo ho mám rád, v komiksoch od DC, aj vo filmoch od Warner Bros. (česť výnimkám). Ale toto proste nie je také fenomenálne, aby som tomu dal 4*. Je to pôvabné a občas osviežujúce, vtipné a originálne. Na pocikanie vtipné. Lenže, nanešťastie, takých momentov je tu málo. Tiež ma sklamalo, že na konci sa do toho nezapojila Wonder Woman a spol. Ale tak chápem, toto je Batman, nie Justice League (a treba objektívne dodať, že JLA v tom čase ešte stále trsala na oslave v Pevnosti osamenia). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

LEGO® příběh byl před třemi lety neskutečná jízda, jenže Batman je smolař a kromě Burtona a Nolana přitahuje hlavně lidi, kteří nevědí, co si s ním počít. Takže fórků viditelně ubylo, jejich originalita nestojí za řeč a jako animovaná akční řežba je to možná trochu paradoxně zároveň moc rychlé i příliš dlouhé (takovýto film se určitě měl vejít do 90 minut). Takže na Batmanovu obvyklou bídu nadprůměr, ale film, ke kterému bych se vracel, z toho rozhodně nebude. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Upřímně si myslím že pokud se nevrátí Lord s Millerem nemají další díly Lego série v kině co pohledávat. Zpočátku jsem na sobě pozoroval prazvláštní pachuť si tohle vůbec pouštět. Svět LEGO považuju za specifický nejvíce v tom, že je v něm dovoleno zcela vše a jeho primární funkcí je bavit diváka a to tak že to musí být zábava pořádná. Vždy si raději pustím oficiální Batmanovské filmy než abych koukal jaké šílenosti se dějí v jeho LEGO verzi. Vtipné to zrovna dvakrát není a spíše cítím do jisté míry vynucenost ždímat potenciální zdroj příjmů. Do kina tohle určitě nepatří. Poprvé to fungovalo i díky originalitě, ale podruhé už moment překvapení chybí. Potřetí si to na sebe nevydělá. Nedlouho po projekci a já si nepamatuju prakticky žádnou scénu, která by mě rozsekala. 60% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kanonáda slovních i vizuálních vtipů, popkulturních odkazů, zběsile nastříhané akce, a to v takové kadenci, až je to občas těžké usledovat. Takže vlastně něco jako první Lego příběh (pro mě ovšem o stupínek slabší), který si ale víc bere na paškál právě komiksové filmy. A dělá to hravě, vtipně, nápaditě. Samozřejmě platí, čím víc toho o komiksech / popkultuře / Warner bros filmech znáte, tím větší procento vtipů padne na úrodnou půdu. Pro mě se letošní chystané hrané filmy z DC Universe mohou vzít za ruku s chystanými hranými filmy Marvel Universe a jít se spláchnout do záchodu, protože mě vůbec nezajímaj. Tohle byla jediná jejich "komiksovka", kterou jsem letos potřeboval vidět. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Batman unmasked aneb nápad analyzovat hrdinu, jenž staví celý svůj život kolem toho, že pracuje sám, protože by další ztrátu už neunesl, se v tomhle rodinném balení kupodivu daří prodávat po celou stopáž a to bez sebevětších zádrhelů. Humorem to oplývá, Warneři vlastní navíc tolik licencí, že popkulturních odkazů je na výběr snad milion a když pominu tu občasnou přeslazenost, je z toho vlastně velice příjemnej zážitek. 8/10 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy si Dick Grayson/Robin (Michael Cera) vybere kostým, utrhne si kalhoty s tím, že jsou mu těsné. Je to odkaz na původní podobu Robinova kostýmu ve starých filmech a seriálech, kde skutečně kalhoty nemá. (Sidarius)
  • Prvý film s Batmanom v hlavnej úlohe, ktorý nie je vo formáte IMAX 70mm. (Da_reba)

Související novinky

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

08.04.2021

Další špatná zpráva pro letní sezónu v kinech – sci-fi blockbuster The Tomorrow War s Chrisem Prattem totiž po dohodě zamíří na streamovací službu Prime Video od Amazonu. Snímek původně zaštiťovalo… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Batman a Nightwing mají režiséry

Batman a Nightwing mají režiséry

24.02.2017

Nová sólovka Batmana, jíž nedávno (režijně) opustil Ben Affleck, nakonec ulovila Matta Reevese (Úsvit planety opic). Studio Warner Bros. potvrdilo, že Reeves opravdu usedne za kameru, a Affleck dal… (více)

Lego Robin dostal pasující hlas

Lego Robin dostal pasující hlas

17.07.2015

Z loňského Lego příběhu se vyklubal takový hit, že studio Warner Bros. okamžitě rozjelo nový filmový vesmír. V září 2017 tak uvidíme celovečerák Lego Ninjago, v květnu 2018 regulérní pokračování Lego… (více)

Reklama

Reklama