Reklama

Reklama

Beau pracuje jako předák elektromontérů na údržbě vysokonapěťové rozvodné sítě. Při jedné bouřce zahyne při výstupu na stožár jeho bratr Danny. Dannyho manželka zemře při automobilové nehodě a Beau začne vychovávat jejich dceru Bailey. Bailey pracuje, ale strýc chce, aby odešla studovat na vysokou školu. Bailey má vztah s Duncanem, kterého Beau nesnáší. Duncan těžce nese, že by Bailey měla odjet, ale nedává to najevo. Duncanův otec také pracoval v oboru a zahynul při výkonu práce. Duncanova matka zůstala sama se synem bez prostředků a stala se z ní alkoholička neschopná normálního života. Duncan se přesto přihlásí k tomuto nebezpečnému povolání. Bailey nadbíhá také flákač Ron, Bailey ho odmítá. Je těhotná s Duncanem, ale zatím to tají. Do sousedství Beaua a Bailey se přistěhují Carline s manželem Eugenem a dětmi. Eugene pracuje také u linkařů. Carline se spřátelí s Bailey a svěří se jí, že se manžel od návratu z Iráku velmi změnil. Trpí posttraumatickou poruchou a v práci je velmi opatrný. Neustále poukazuje na to, jak je nebezpečná. Firma musí modernizovat rozvodnou síť v polovině státu a všichni elektromontéři jsou v plném nasazení a stále v práci. Beau učí nováčky, včetně Duncana, který byl přidělen k jeho týmu. Carline se cítí osamělá a Bailey si povšimne, jak večer odjíždí taxíkem z domu. Eugene objeví v jejím mobilu neznámá čísla a začne ji podezírat z nevěry. Carline prohlásí, že patří přátelům Bailey. Když se příště sejdou, Carline jí řekne, že poznala, že je Bailey těhotná. Bailey opáčí, že ví, že je Carline Eugenovi nevěrná. Když odcházejí z baru, vnucuje se jim Ron s přáteli. Objeví se však Duncan a Beau a zabrání jim v tom. Bailey se rozhodne říct Duncanovi o těhotenství. Duncan je nadšený. Chce se o radost, že bude otcem, podělit s matkou, ale  ta stále vidí jen svého manžela elektromontéra, který zahynul a nechal je bez prostředků. Bailey řekne o těhotenství strýci Beauovi, ten se s tím však nedokáže smířit... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (50)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Drama zasazené do ne moc známého prostředí opravářů elektrického vedení. Práce je to evidentně dost nebezpečná a když už nic jiného, tak tenhle film rozšíří mnoha divákům obzory. Žánrové zařazení akční je totálně mimo. Tohle je klasické dialogové drama, kde divák sleduje osudy několika postav. Vše pak vyvrcholí závěrečnou nehodou vlaku. Takže akce je tady asi 10 minut, zbytek jsou vztahy. Každopádně je to natočené i napsané slušně, hercům taky není co vytknout a suverénně nejlepší byl Gil Bellows, jako Travoltův vousatý parťák. Pokud mi něco nesedělo, pak je to snaha nacpat do děje příliš mnoho věcí a ke konci už jsem měl pocit, že tvůrci příliš tlačí na pilu. Což je škoda, protože začátek sice nebyl nijak originální, ale díky dobrým hercům příjemně civilní. A závěrečná scéna, kdy Travolta nahodí proud a všichni se radují, jako na konci Armagedonnu? Ale no tak... Nicméně celkově mě to solidně pobavilo. Postavy jsou sympatické, herci dobře obsazení a Travoltův příčesek tentokrát tolik neruší. Jako ódě na americkou pracující střední třídu tomu není co vytknout. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o nejakych vidlakoch z vidlakova, ktory cely cas hovoria vidlackym prizvukom. Dokonca aj Trivolta, ktory uz je stary a zoschnuty, ale nahodil sialenu briadku a parochnu s dlhymi vlasmi, aby ho divak nespoznal. Asi sa hanbil v com sa ocitol. Mal to byt film, ktory mal divakom v prvom rade priblizit tazku pracu opravarov elektrickych vedeni. Ale tomu sa venuje okrajovo a film by kludne mohol byt o pestovateloch bavlny a nic by sa na tom nezmenilo. Film sa venuje hlavne rodinnym problemom jednotlivych vidlakov, ale je to podane strasne nezazivne, takze uz po par minutach mi boli vsetci ukradnuty. Vysledkom je strasna nuda, ktoru nezachrani ani trochu akcnejsie finale s vykolajenym vlakom. Pred par rokmi som videl dokument o opravaroch elektrickeho vedenia, ktori menili stare vedenie na vrtulnikoch a bolo to ovela napinavejsie ako tento film na ktory na rozdiel od toho dokumentu do druheho dna zabudnem. Behom filmu ma napadla sialena predstava. Predstavte si film, ktory by oslavoval napriklad postarov. V hlavnej ulohe by bol dajme tomu Costner, odohravalo by sa to v buducnosti a vrcholom by bola scena v ktorej by Costner v spomalenom zabere dorucil do schranky list, cim by dodal ludom nadej. Je mi na zvracanie z takej predstavy. Esteze nikdy nic take nevznikne. Life on the Line ale nema k tomu daleko. 3/10. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|76%| Moc jsem od toho nečekal. Ve finále jsem rád, že jsem to shlédl. Je to zajímavé a snad i v mých očích netypické drama. Námět o elektrických opravářích je vskutku zajímavý. Sice je zde ten námět využit málo, až ve finále tu máme větší scény ohledně tohoto nebezpečného zaměstnání, přesto se dá na co dívat. Tempo má snímek pozvolné, ale celkově mě to vůbec nenudilo. Největším kladem byly asi postavy. Každá postava tu má svůj prostor. Je zajímavé sledovat jejich dění, problémy a ke konci filmu tu máme i pár napínavých scén. Herci jsou všichni v pohodě. I John Travolta mi tu docela seděl. Po dlouhé době film, kdy mě bavil. Poslední dobou mě prakticky nebaví vůbec. Rozhodně by tu bylo co vylepšovat. Dát větší prostor postavám, více bych se i věnoval těm opravářům a tak. Přesto mě to docela bavilo. Technická stránka je bezchybná, režisér David Hackl má slušnou budoucnost před sebou. U mě samozřejmě vede s filmem Saw 5. Hudba tu byla také nečekaně dobrá, zajímavý hudební motiv se tu držel po celý čas filmu. Rozhodně si tento filmík ještě někdy pustím. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Opraváři kabelů vysokého napětí těžký život mají, snaží se nám podsouvat tohle malé drama. Netuším, co mě přilákalo? Herci v čele s Johnem Travoltou, režisér, který stejný rok mile překvapil soubojem člověka s nevyzpytatelnou divočinou, nebo tak trochu jiné téma? Tvůrci se divákům snaží vnutit hned několik témat a linií, žádnou však pořádně nerozvedou a žádná nemá příliš šancí uspět. Vše tak směřuje k živějšímu finále s bouří, která strhá stožáry, vykolejí vlak a dostane na operační sál i milovanou neteř. Třiatřicetiletá Kate Bosworth má podle strýčka, který kdysi válel v Pomádě, šetřit na vysokou, Dewon Sawa, který nám od Nezvratného osudu sakra zestárl, se kolem ní točí, Sharon Stone opakuje stále podobné kreace a už dávno to nikoho nezajímá. Zatímco tvůrci nám chtěli připomenout odvahu „linkařů“, já pořád doufám, že Travoltovi, který stále dokáže přikovat diváka k obrazovce, zase jednou nějaký akční bourák svěří pořádnou roli. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Počkat, to nebyla parodie? To bylo myšleno zcela vážně? Jako já chápu, že pracovat jako elektromontér nebude žádná sranda, ale dělat z nich pomalu veterány druhé světové? On je vůbec celý film až směšně nabubřelý (Nolan by měl radost), celou dobu nám odpočítává bouři jakože 10 hours until storm, 7 hours until storm, aby nakonec ta storm byla posledních 10 minut. Finále je JEDNO OBŘÍ WTF, jelikož tvůrci se snaží z hovna uplést bič. Jinými slovy,  scénu, která by v jiných filmech byla podána jako trošku dramatičtější situace, je tady tlačena do extrému, jako by šlo o nějakou srážku Země s obřím asteroidem. Naivňoučké, trapné a srandovní zároveň. U dojímavé písničky + pomníku válečných veter... ehm... elektromontérů, kteří hrdinně padli při opravách elektriky (nedělám si prdel, fakt to tam je!!!), jsem vyprsknul smíchy. Očekávám dvojku, kde budou glorifikováni řidiči s dodávkou ovoce-zelenina, kteří denodenně nasazují své životy na silnicích. P.S. Devona Sawy je mi líto, po Nezvratném osudu se objevuje už jen v samých blbostech a je to škoda, protože hrát umí a je to sympaťák. Přál bych mu nějaký hit. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama