Lhostejnost
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2002, 91 min
Zoe Clarke-WilliamsHudba:
John MurphyObsah
Vítejte na univerzitě v Colby, kam právě nastoupila skromná a nesmělá Alicia, která se chce stát právničkou. Když se setká s oblíbenou kráskou Hadley a přijme ji mezi sebe kroužek těch nejlepších, Aliciino nadšení nezná mezí. O to horší pak je zjištění, že její noví přátelé se pohybují po velmi tenkém a nebezpečném ledě. Vyšetřování vraždy, související s podivným studentským projektem, ukáže nečekané souvislosti a vede k šokujícímu odhalení. (oficiální text distributora) -
Mladá ctižiadostivá študentka je po predavkovaní čistým heroinom v bezvedomí a školský šerif sa pokúša zistiť, ako k tomu došlo. Po ceste k pravde stretá troijicu dievčat, z ktorých má každá čo povedať. Policajt si kladie otázku : "Čo spravilo z obyčajnej študentky, ktorá mala prospechové štipendium a v zásuvke prihlášku na Yale, takú kráľovnu flámov, závislú na drogách?". (fishki)
Djkoma
Jako bych to už někdy viděl. Dívka ležící v nemocnici v hodně špatném stavu a jeden detektiv/šerif/policista, který dostane za úkol spojit všechny vyprávění a tvrzení přátel i nepřátel v objetí v souvislý příběh o tom co se doopravdy stalo. Jaký je výsledek? Kromě jedné lesbické rychlo scénky, šíleně vypadajících, vychrtlých a bohatých školaček velké prázdno. Fakt, že člověka, který se všemu chce dostat na kloub hraje Taye Diggs ( příjemný protějšek pro Bale v Equilibiru) a jednu z kamarádek oběti Dominique Swain (úžasná lolita, která sváděla Jeremy Ironse) je příjemný na první pohled, ale při sledování filmu je to noční můra. Natočit to s herci, kteří nikomu nic neříkají by možná bylo lepší.(16.2.2007)
AngelAngie
Nadprůměrné dílo s vynikající Miou a Dominique, bohužel scénář a zpracování pokulhává ..(23.5.2008)
novoten
Dvě dívky, které se znají prakticky jen od vidění, jsou samy v pokoji jejich společné kamarádky. Jedna se druhé zeptá, kolik měla sexuálních partnerů, ta jí bez ostychu odpoví, první přidá svoje číslo a svěří se s traumatem z dětství. Oslovená kouká a v poklidu řekne i svoje trauma. Pak se políbí a vlítnou na to. - - - Velesympatická herecká sestava typu Dominique Swain nebo Taye Diggse si v tomhle zahrála doslova za trest. A třešničkou na dortu je fakt, že po pěti minutách ledabyle odhadnutá pointa se nakonec uskuteční.(16.2.2007)
Shit
Zprvu to vypadalo jako nějaká kravina, ale postupem času se to vypracovalo na docela slušnej thriller, sice to teda nakonec nebylo nic extra, ale skouknout to šlo a dokonce sem se u toho ani nenudil. Celkem překvapení(24.2.2007)
castor
Budování napětí tvůrcům nic neříká, předem jasná a viditelná zápletka a k tomu dospívání plné náhodných známostí a nelogických děr, aneb, otec mě zneužíval, tak si to pojď rozdat.. Herci nemají co hrát (zejména u Dominique Swain je to škoda), přesto se tváří jako zkušení profesionálové, scénárista jim do úst vložil navíc dialogy tak plytké, že začátek věty si místy vyloženě protiřečí s jejím koncem. Bizarní a zmatená jednohubka pro osamělé, co po večerech nemají do čeho píchnout!!(16.2.2007)
Hunt
HUDBA: David A. Hughes; John Murphy(20.2.2007)
gudaulin
Takových snímků už americká studia vychrlila desítky, ne-li stovky. Příběh chudé, ale pilné studentky, která se dostane do špatné společnosti bohatších kamarádek, ty se jí snaží zlákat na zcestí a nejzávistivější z nich jí nakonec ublíží... Kýč jako vyšitý, nicméně sympaticky obsazený a slušně zahraný. V prvním momentě jsem ovlivněný příjemnou Miou Kirshner dal dokonce tři hvězdičky, ale skutečná hodnota filmu je nižší. Celkový dojem 40 %.(14.1.2008)
FilmFan24
"Lhostejnost" vás nechá lhostejnými!(6.10.2008)
Fanucci
Školní šerif...zvláštní post:-) S ním bych nechtěl mít problémy:-)(16.2.2007)
nipandelm
Za Miu!Protože mám pro ni slabost.(23.8.2009)
kombajn
Jediný důvod proč ten film nemá 2 hvězdičky je fakt, že je tak odporně podivnej. Kdyby byl ještě víc divnej a měl nějakou zápletku, případně zvrat, mohlo to být za ****, ale takto... Během filmu se sice mění vaše sympatie k oběma hlavním postavám, ale to stejně nic nemění na tom, že konec znáte po prvních 5ti minutách...(5.1.2004)
Eldrick
Mrchy vždycky vyhrajou.(16.2.2007)
Rodriguez
Výborný dramatickýthriller s pěknými kočkami na které se dá koukat po celou dobu filmu. Nenudil jsem se a i když jsem měl svůj tip už od samého začátku, který mě na konci vyšel, vydržel jsem. Proto dávám celých 60%.(9.5.2008)
twinpeaks
Jak že to říkal božský Lumír? „Kdo lehá mezi otruby, přichází svini pod zuby?“ To by docela i sedělo, aneb když mezi morálně zkaženou zlatou mládež přijde ještě někdo prohnanější, vyčůranější a bezcitnější, nemůže to dopadnout dobře. Dobře promyšlené (zlí lidé nejsou jen a pouze zlí a ti dobří nejsou jen a pouze dobří, zlo a dobro jsou jen pouhé relativní pojmy), možná až trochu moc zašmodrchané, ale herecké představitelky dvou hlavních rolí (velmi zajímavá Meredith Monroe (mladší sestra Gwen Stefani?), herecky excelující Mia Kirschner) a jedné vedlejší (božská Dominique Swain) se s tím popraly výborně. Na svůj žánr a třídu slušný, koukatelný (nejen kvůli holkám) a v mnoha směrech zajímavý film, i když, pravda, možná ne tím, čím by mělo, nebo chtělo.(23.10.2011)
Besyn
Sice jsem věděl od začátku kdo je pachatel,ale i tak se mi to docela líbilo.Oddechovka na jedno použití.(7.7.2004)
!Borec!
Ukázka jak dokonale zazdít celou pointu filmu. Celý film má vést k nějakému záhadnému vyvrcholení a přitom konečné odhalení bylo směšné...průhledný děj, u kterého jsem věřil v nějaký obrat, což u těchto filmů asi nejde....(16.2.2007)
jiziczek
Tohle téma už bylo natočeno tolikrát, že to snad nemůže ničím překvapit.(16.2.2007)
nehodnotit
Šok! Tak vážně všechny ty škaredý věci dělala ta největší mrcha co byla největší mrchou po celý film? No toto...(2.3.2008)