Reklama

Reklama

Šanghaj, město kontrastů

(TV film)
  • Švédsko Shanghai, City of Contrasts
Švédsko, 2013, 52 min

Obsahy(1)

Moderní a rušná „Paříž východu", která žije dnem i nocí. Šanghaj se znovu stala jednou z největších světových metropolí. Stále živé jsou vzpomínky na zašlou slávu dvacátých a třicátých let. Západní svět tam zanechal své stopy, avšak město zůstává ryze čínské.
Šanghaj se rozkládá na březích řeky Chuang-pchu. Se třiadvaceti miliony je městem s největším počtem obyvatel v Čínské lidové republice.
Tamní vláda jen pozvolna mění svoji ideologii a v komunismu připouští i prvky kapitalismu. Důležitým nástrojem této proměny je podnícení obyvatelstva k vyšší spotřebě.
Šanghaj byla vždy hlavním městem čínského obchodu. Dnes je i nejmódnějším městem, udávajícím trend celé zemi. Je městem kontrastů. Městem, které nikdy nespí. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dokument, který neřekl nic a mluvil mnoho + absence byť minimální hloubky v čemkoliv a nemnoho zajímavého (to by si mohl dovolit tak maximálně dokument o vesnici uprostřed ruských stepí, ne o jedné z nevýraznějších metropolí současného světa). ()

ppospisil 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý pohled na východní oblast Číny.Fantastické záběry které známe spíš z produkce BBC k tomu přidávají ještě další rozměr.Doporučuji všem milovníkům Dálného Východu a nejen jeho. 80% ()

Reklama

Una111 

všechny recenze uživatele

Fascinoval mne tenhle pohled na Čínu, na její rozlohu a rozmanitost, na její neustálý vzestup! Ať se nám to líbí nebo ne, Čína má před sebou obrovskou budoucnost! Tenhle dokument - sice jen o Šanghaji - to velmi pěkně ukázal.. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Miláčku, vzpomněla jsem si, že jsi opravdu dlouho neuklízel, zameť to tady a pak pořádně i v kuchyni !!" ;) Tak tahle hláška nasadila korunu té vůbec nejpozoruhodnější a zároveň i nejbizarnější pasáži skrz naskrz průměrného dokumentu, která měla diváka přesvědčit, že a proč vlastně šanghajští muži údajně patří mezi ty nejlepší muže v celé Číně.. Tak by mě zajímalo, zda čínština zná výraz pro ryze český idiom být pod pantoflem..;) A švédština ?? ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama