Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John (Todd Lowe) stratil pred tromi mesiacmi svoju milovanú manželku. Aby mu to všetko neustále nepripomínalo, rozhodol sa spolu so svojimi tromi deťmi presťahovať do krásneho starého domu z viktoriánskej éry. Netuší, že dom má svoje temné tajomstvo. V roku 1891 sa tu pri jednej špiritistickej seanse udiala tragédia. Predmety použité pri tejto príležitosti sú pritom doteraz skryté v dome. V okamihu, ako ich Johnove deti objavia, začnú dotyčné starožitnosti postupne ovládať členov ťažko skúšanej rodiny. Nájdu v sebe silu vzoprieť sa silám zla, alebo ich zlo nachádzajúce sa v dome zahubí? (beso74)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je s duchy prcat, než oni vyprcají s vámi. Čerstvý vdovec se třemi závazky se této zásady nedržel. A utěšen novým domem, v němž se už po dvě století potulují (dvě) negativní entity ženského rodu, si myslel, že už bude mít na všechno klid. To by si jeho dvě malé děti ale nesměly nic začít s pozůstalými věcmi z truhly patřící někdejším nájemníkům, do nichž zlý duch zaklel svoji sílu, a které dokáží výrazně měnit charakter nových vlastníků. Viktoriánský dům, v němž se za dávných časů praktikovaly spiritistické seance, je na nové nájemníky dobře připraven. A divák se musí především spokojit jen s nepříliš originálním vývarem z desítky jiných, podobně orientovaných hororů. A když se intenzita strašidelných scén vytrácí, může se počítat se sličnou Brooke Butler, kterou můžete pomyslně oprcat dle libosti. Film má samozřejmě zřetelně nízký rozpočet. Nějakých skutečně působivě strašidelných scén jsem se nedočkal. Zlověstný pocit přítomen byl, ovšem režijně by se musel stát zázrak, aby to strašeníčko přikovalo do židle. Herecká osádka celkem vévodila a dařilo se jí kompenzovat liknavější scénář a slabou režii debutanta Thomase Della Bella. Brooke Butler velká sympaťanda, kozy jako vozy, jenže režisér by asi snad ztropil žárlivou scénu, kdyby ten nápad Matky přírody předložila odhalený. Horůrek bez velkých ambicí, s uspěchaným finále, ovšem oproti tomu oceňuji, že závěr nevyzníval pozitivně. Takže stokrát obehraný námět, na jehož nedostatky se dá (relativně) zvyknout. 5/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Postačí vidět prvních deset minut a posledních pět, zbytek můžete klidně proklikat. Podprůměrná duchařina bez nápadu, s mdlými herci a ruční kamerou. Jediný důvod, kvůli kterému stojí za to film vidět, a taky jediný důvod, kvůli kterému si ho budu ještě pár dnů aspoň trochu pamatovat, je výborná dětská představitelka mladší dcery, která mi občas trochu připomněla malou Christinu Ricci v Addamsových. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá rodina sa po smrti matky nasťahuje do nového domu s nepríjemnou históriou. Pre otca tak okrem náročnej výchovy troch neposlušných detí nastávajú ďalšie problémy. Dom je totiž obrovský a krásny, ale vo vnútri čaká niečo nebezpečné. - The Remains je prekvapivo dobre spracovaným hororom, ktorý si vystačí s niekolkými rôznorodými postavami, postihnutou rodinou, jedným velkým domom a kopou momentov, ktoré nie sú pre fanúšika hororu ničím novým. Napriek ohranosti pôsobí celkom pozoruhodne, aj keď vystrašiť nedokáže zrejme ani tie najjemnejšie duše. Na rodinku, ktorá sa musí po smrti matky vyrovnať s domom plným duchov, sa mi pozeralo dobre a ubehlo to plynulo, takže som celkom spokojný. + Maria Olsen + herečka z All Cheerleaders Die a The Sand ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Žalostně průměrná duchařina, což je, vzhledem ke slušnýmu traileru, docela škoda. The Remains kopírují / v některých případech dokonce zřetelně vykrádají / hned několik úspěšnějších sourozenců (viz. 3:15 zemřeš, Insidious a jim podobní), bohužel chybí invence nebo nějaký výrazný nápad. Zde použité prostředky ke strašení nedokážou děsit a napětí vykoukne jen skrz růžky. Mohlo by být líp, ale to by se nesmělo něco dít jen prvních pět minut a posledních sedm minut a ta nadržená blondýnka by taky musela ukázat trochu víc, než jen otrávenej ksicht. Třeba kozy - člověk by pak byl hnedka spokojenější. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak toto by som naozaj neoznačoval žánrovo za horor, ale (väčšinu času) skôr za nepodarenú rodinnú dramu o otcovi a jeho deťoch, ktorým zomrela matka/manželka a tak musia každý večer jesť donáškovú stravu. Hororové prvky resp. snaha o ne bola naozaj chabá a i keď som chcel pôvodne dať dve hviezdy, strašne narýchlo urobený a vyslovene zle natočený záver filmu (kedy bolo nejakých 15 minút do konca a ešte stále na famíliu nikto priamo neútočil alebo sa ju nesnažil manipulovať) hodnotenie ešte znižuje. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama