Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Seriál vypráví o královské rodině Inhumanů, rasy geneticky vylepšených lidí, kteří byli představeni již v seriálu Agenti S.H.I.E.L.D. Královská rodina v čele s králem Black Boltem (Anson Mount) žije na Měsíci ve městě Attilan v utajení před obyvateli Země. Příběh začíná ve chvíli, kdy bratr Black Bolta Maximus (Iwan Rheon) zorganizuje převrat a zbytek královské rodiny je nucen uprchnout na Zemi na Havaj. Zatímco se členové rodiny snaží najít jeden druhého a seznamují se se zcela neznámým prostředím, Maximus za nimi vysílá své spojence. (Adasin)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (50)

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Potencionálne najveľkolepejší seriál (mal to byť prv film, potom seriál s filmovou úrovňou) sa zvrtol v televízny projekt s výpravou a réžiou z pred desiatich rokov. Posledné dva diely sú jediné, ktoré nie sú zývačka, pozerateľná len po úsekoch. Predpokladám, že vplyv na MCU to bude mať úplne nulový. Proste ďalší námet z MARVELu natočený. Možno pár rokov naspäť by celkom zaujalo, ale v prostredí s Agents of SHIELD či Daredevilom to má len malý štek. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Věděla jsem, že po příběhové stránce nemůžu čekat nic extra (což se bohužel potvrdilo), tak jsem se aspoň těšila na schopnosti Inhumanů, a tam je to zklamání o poznání větší. Následuje SPOILER: Gorgonova kopyta schovali hned, jak to šlo, Triton tam nebyl skoro vůbec, Karnak ničím neoslnil, Crystal schopnosti použila jen v nejnutnějších případech a ještě minimálně, stejně tak např. Mordis nebo Black Bolt, který za celých osm (!) epizod promluvil jen třikrát - ani jeden z nich nedostál své pověsti. Nejvíc mě pak "dostali" s Medusou. Díky ní jsem si celkem oblíbila Serindu Swan, ale oholení jejích vlasů už v první epizodě jim asi neodpustím. Konec SPOILERU: Je tam spoustu zajímavých momentů, které ukazují, jak dobrý příběh to mohl být. Ani celkem slušné finále to nezachrání. Měli zůstat u filmu, nebo to nedělat narychlo a počkat, pokud vím, tak po seriálu nikdo bezmezně netoužil. Uvidíme, jestli se to zlepší, pokud někdo schválí další sérii. Upřímně by mi to ale přišlo dost nefér vůči jiným daleko kvalitnějším seriálům, které se zaslouženého pokračování nedočkají. P.S: Taky bych chtěla mít teleportovacího psa. 5/10 ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zklamání na všech frontách. Ovšem poměrně nepřekvapivé, jelikož tenhle unáhlený projekt, ze kterého měl být původně blockbuster, nevzbuzoval naděje už od prvního traileru. Celé je to prostě divné, výprava je tu strašlivá, celej Atillan je z papundeklu a vůbec nevzbuzuje pocit něčeho majestátního, hodného Měsíční pozice. Postavy jsou celkem v pohodě, nejvíc jsem si oblíbil Medusu, ačkoliv takový Karnak s kopytnatcem a žabákem jsou vyloženě postavy nezajímavé, ale alespoň nijak nekazí děj. Malinko to vyvažuje Iwan Rheon, ale nemá moc co hrát. Tvůrci alespoň udělali dobře, že příběh ukotvili v poměrně neokoukaném prostředí, na Havaji, a když už nic jiného, tak můžeme alespoň obdivovat krásy tohoto ostrova. Ovšem zbytek je na bodu mrazu, akce nezajímavá, zápletka tuctová a ačkoliv jsem těch 8 dílů přežil, tak jsem si říkal, že kdyby to mělo třeba víc než 10, nebo nedejbože 20, tak už bych to nedal. Možná by si Inhumans zasloužili druhou sérii aby případně předvedli, že na to mají, ale otázkou je, jestli by tomu ostatní včetně mě ještě dali šanci, takhle mi seriál chybět nebude. Ještěže jsem na to před 2 měsíci do toho Imaxu nešel. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Minisérie Inhumanů na omezeném prostoru 8 epizod nerozehrála (nemohla) nějaké extrakomplexní drama, ale rebelii v Attilanu (skrytém městě na Měsíci) a rozprášení vládnoucí královské rodiny do všech koutů Havaje (jako výchozí bod zápletky) přiblížila v IMAXovém pilotu dobře. Poznávání Země / lidí, shledávání a sbírání sil na převzetí moci nemělo párkrát daleko do bezradné nudy (pobíhání v džungli s náhodnými střety), ovšem jistě jej od ní oddělovalo charisma (anebo spíš výborně napsané charakteristiky, holt za ty roky vydávání komiksů bylo odkud čerpat) barevných postaviček. A stále se drželo v normě svižného spotřebního komiksového béčka, v němž se penězi sice viditelně neplýtvalo, i tak mu triky - masky - kostýmy - kulisy bez výhrad dostačovaly. Nechápu ten vzedmutý hate, nevidím příliš odlišností od oblíbeného Arrowverse na CW. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

K Inhumans by se dalo napsat prakticky to samé, co k úvodnímu IMAX dvoudílu. Rheon je celou dobu výtečnej, Isabelle Cornish celou dobu rozkošná, i ty Inhumani se tam potom maličko rozjedou... ale celou dobu je to také trestuhodně nevyužité a levné. Spousta scén je směšných a zbytečných, občas se ale objeví také nějaký vyloženě výborná (ve všech je Maximus) a vtipy ve výsledku fungují tak, jak mají. Myslím tím vtipy, které opravdu jako vtipy byly zamýšleny. Jenomže všechno, co se tam děje, je děsná šaškárna, ve které sice herecké výkony jakž takž fungují, ale všechno ostatní je skoro úplně špatně, včetně scénáře. Kdyby Inhumans vznikli jako původně zamýšlený celovečerák, úplně totéž by nejspíš odvypravěli mnohem kvalitněji ve čtvrtinovém čase. I PŘESTO ale Inhumans hodnotím poměrně kladně, rozhodně jsem to čekal mnohem horší, u každého dílu jsem si ale odpočinul (a těšil se na něj) a vlastně bych se ani nezlobil, kdyby byla druhá série. Jen by tomu prospěla větší péče. Mnohem, mnohem, mnohem větší péče. Není to ale nic, co mě uráží. 60%. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (8)

  • Prvotním plánem Kevina Feigeho bylo převést Inhumans na velká plátna, kde by se staly součástí Marvel Cinematic Universe. Avšak po opakovaném přesunutí premiéry se od tohoto plánu upustilo a Inhumans se podívali na televizní obrazovky. (CrypzzXD)
  • Ve scéně, kdy je zatýkán Black Bolt (Anson Mount), tak policista zabouchne dveře u auta. Po chvilce jsou dveře otevřené a v další moment zase zavřené. (Zek)
  • Ve filmovém světe Marvelu se rasa Inhumans objevila již ve druhé řadě seriálu Agents of SHIELD (od r. 2013). (Ratemus)

Související novinky

Kdo si zahraje Inhumans?

Kdo si zahraje Inhumans?

01.03.2017

Agents of S.H.I.E.L.D. na podzim dostanou vzdáleného bratránka. Stanice ABC totiž vyšle na obrazovky Inhumans, další marvelácké superhrdiny, které lehce nakousnul právě seriál s agentem Coulsonem.… (více)

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Marvel oznámil své plány do roku 2019

Marvel oznámil své plány do roku 2019

28.10.2014

Dva týdny zpátky jsme se dozvěděli comicsové plány DC a nyní je oznámil i Marvel, který proti Wonder Woman, Flashovi nebo Justice League nasadí řadu nových superhrdinů i události nejvyššího kalibru.… (více)

Reklama

Reklama