Reklama

Reklama

Právo silnějšího

  • Austrálie Minnamurra (více)

Obsahy(1)

Strhující epický příběh se silným emočním nádechem vypráví o mužích, kteří bojují o divokou zemi i o ženu, která stojí mezi nimi.
Větší část dramatického náboje tohoto snímku nese neprávem podceňovaný Jeff Fahey, zde v roli pohledného a svalnatého obchodníka, který bojuje o ruku rančerovy dcery Alice (Tushka Bergen). Hlavní hrdina musí nejen svést souboj se svým sokem v lásce, temperamentním a nebezpečným dobytkářem (Steven Vidler), ale také s podlým věřitelem, který si nárokuje půdu, kterou Alice zdědila po svém zesnulém otci. Snímek se svou zápletkou i prostředím do jisté míry podobá australskému dramatu Muž od Sněžné řeky, přesto se však hercům i režisérovi Ianu Barrymu daří udržet vysokou míru svěžesti a originality. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

majo25 

všechny recenze uživatele

Kdeže akčný film, kdeže strhujúci príbeh. Skôr naopak. Taká pre Austráliu typická dráma niekde na rozmedzí romantična a westernu (keď už tu sú farmy a kone), kde si chlapi musia niečo dokazovať, ktorá z kresla určite nezdvihne a ani tempovo to nie je žiadna sláva. Rovnako ako priemerný Fahey v hlavnej roli. Kto miluje kone, ten si možno príde na svoje. Tí ostatní, ktorí majú striedmy vzťah k rančerom, stádam a rovinatej austrálskej buši, sa budú, podobne ako ja, pozerať viac na hodinky. Záver s odvedením stáda koní je o čosi lepší, ale z priemeru film nevytrháva. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Lehce ironický snímek, kdy na záchranu farmy bude potřeba nejen hodně odvahy a síly, ale spousta selského rozumu, aby se koně dostali z horských pastvin včas k nákladní lodi. Cesta je dlouhá a nástrah nespočet.... 50% ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama