Reklama

Reklama

Tumbledown

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Spisovateľka Hannah (Rebecca Hall) sa pokúša preniesť cez smrť svojho manžela, ľudového speváka, keď stretáva Andrewa (Jason Sudeikis), drzého spisovateľa z New Yorku, ktorý má na túto nešťastnú udalosť odlišný pohľad. Táto netypická dvojica musí spolupracovať, dať dohromady príbeh slávneho speváka, Hanninho manžela, a napísať ďalšiu kapitolu svojho života. (Martyska)

(více)

Recenze (26)

novoten 

všechny recenze uživatele

Romantiky o ztrátách blízkých a následném hledání čehokoli, co by nás v životě napevno upíchlo někam jinam, patří k mým nejoblíbenějším a Tumbledown, jako jeden z nejpoctivějších příslušníků tohoto subžánru z poslední doby, mi proto udělal obrovskou radost. Uzavřená Rebecca i nakažlivě entuziastický Sudeikis totiž patří k hercům, kterým ono nenápadné ublížení na duši věřím i v nejpomíjivějším pohledu. A Daniel Hart by to při troše štěstí mohl se svými náladovými soundtracky dotáhnout pořádně daleko. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost. Takových filmů je už málo v arsenálu romantických filmů a tak díky za skvělé dialogy, bezva muziku a sympatické herecké obsazení a že je to předvídatelné atd.........tsss, házím za hlavu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Milovali ho oba. Ona byla jeho manželkou, on jeho obdivovatelem. Další milý malý film. S dokonalou pečlivostí se proplétá po známých cestičkách, ale jde mu to navýsost slušně. Velkou zásluhu na tom mají zejména herci. Jason Sudeikis, kterému věříme snad každou polohu, dokazuje, že nepatří jen mezi komediálně schopné herci. Herecký projev Rebeccy Hall mě baví dlouhodobě, přesvědčivý, citlivý, umírněný, přitom je ale z jejích gest a pohledů znát, že její postavu něco silného tíží. Jasné, tragicky přišla o manžela, zbožňovaného hudebníka, ale také ona si klade nejrůznější otázky spojené s jeho náhlým odchodem. Tyhle dva spojí práce na psaní hudebníkova životopisu. Jak to asi dopadne? Základ je tak sice ohraný, ale tvůrci ho pojí hodně silnými dialogy a liniemi, což se jim potom příjemně vrací. Jsou citlivé a výborně zahrané. Závěr je trošku na sílu, bojí se být jiný, ale nakonec ok. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Občas akosi dokážu prekvapiť aj filmy, od ktorých človek vôbec nič nečaká. "Tumbledown" by som presne zaradil do tejto kategórie. Plus je to romantický film, ktorý skutočne potvrdzuje všetko, čo som napísal vo svojom komentári pre film The Choice. Pretože takto vyzerá príjemný romantický film. Má dobré a zaujímavé postavy, príbeh, ktorý chceme sledovať a zaujímavé momentky, ktoré z neho robia príjemné pozeranie. Soundtrack filmu je podľa mňa absolútne fantastický a dopĺňa ho o vynikajúcu atmosféru. Každý podľa mňa vie ako to na konci dopadne a k čomu film bude smerovať, ale to môžeme pri všetkých týchto romantických filmoch čakať. Záleží od toho, ako to bude na človeka pôsobiť. Uveriteľne a príjene ako napríklad tu, alebo presladene, melodramaticky a iritujúco, ako pri "The Choice." Som rád, že tento film išiel cestou akou išiel. Jason Sudeikis sa predstavil aj v trošku inej role, no súčasne mu nechýba jeho humor a myslím si, že film funguje celkom dobre. Je asi len jedno, čo mu neviem odpustiť a to je fakt, že sú scénky, kde k niečomu prídeme a potom sa už k tomu nevrátime, ako napríklad veci v gitarovom puzdre, alebo vzťah medzi Andrewom a jeho priateľkou sa rozbije - prečo? Neviem. Ale to je asi jediné, čo by som tak výrazne vytkol. Inak je to príjemný film na príjemný večer a myslím si, že ak máte romantickú náladu, tak si ho pokojne pustite. Budete spokojní. Hodnotenie: B ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tak trochu smutný, ale nádej prinášajúci ... taký je tento - možno trochu predvídateľný - romantický film. O level vyššie ho jednoznačne posúva Damien Jurado so svojou gitarou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zbytočný film. Nechutne nesympatická Rebeca Hall vo dvojici s dvorným šašom Jasonom Sudeikisom. Chcelo sa to hrať na vážny žáner s nejakou myšlienkou, zároveň ale do toho pridali pseudokomediálne prvky, ktoré sa sem tam vydarili, ale nie vždy do deja zapadli. Sudeikis môže ostať v komédiách, na to má ksicht, ale pestovaná brada mu nič nepridala na dramatických kvalitách. Romantický nádych filmu tu u mňa končí, keď si Sudeikis vyberie slečnu Rebecu Hall a zavrhne svoju priateľku Diannu Agron. To by fakt urobil len aktívny užívateľ brailloveho písma. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pěkná příroda a celkově taková mírně nadstandardní romantika, která mě ale osobně neoslovila tak, jak by mohla. Celý film je ale příjemně nevlezlý, humoru je spíše méně a je poměrně inteligentní. Celé je to postavené na mírně ironických dialozích. Herci v hlavních rolích příjemní a celé je to protkané takovým tím klasickým nádechem indie filmů. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

OST je nádhera, Jason Sudeikis podává velmi příjemný herecký výkon, začínám mu vážně přicházet na chuť. Nenáročný film s kapkou humoru, romance a dramatu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Trochu vážnější romance, respektive romance s humorem, který není vlezlý ale je takový příjemný, navíc vlastně celou dobu založený na tom, že zemřel jeden člověk a jeho manželka s ještě jedním chlapíkem o něm chtějí něco napsat. A ta on s ní tráví v podstatě každou chvíli, aby se ukázalo, že o ten životopis možná ani tolik nejde. Jason Sudeikis pro mě zase jednou hodně snesitelný. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Dalsi maly nenapadny snimek, co pohladi. Tak trochu vaznejsi romance - citliva, ale prekvapive plna vtipnych konverzacnich prestrelek. Mrazivy zimny krajinky, smutny pisnicky (Damien Jurado), vztahy, vyrovnavani se se ztratou blizke osoby, Jason Sudeikis vs Rebecca Hall, potesilo... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Konverzačka, ale musím uznať, že strašne zdĺhavá a väčšinou aj nudná. Zopár svetlých momentov, ale inak nič moc. Azda jediné čo mi na tomto filme imponovalo bol Andrewov dôvtip a zopár dobrých dialógov. Ale dokopy nič extra, keďže celý čas sa dokola točilo všetko okolo toho istého, no a ten záver radšej ani nekomentujem... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Přesně takovejhle film občas naše ztrouchnivělý srdce potřebujou.Smutný,dobře obsazený,a spousty brnkání na city.Hezký.80%. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Hezký film. Citlivě natočený, žádná patetická velká gesta, ale civilně natočená romance. Ke všemu ho zdobí milý soundtrack a herecké výkony. Hall i Sudeikis hrají skvěle a na jejich civilní výkony je radost koukat. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

V komediální rovině Sudekis těžce válí, ale ta vážnější póza mi k němu prostě nesedí. V případě Tumbledown to je možná způsobeno i námětem, který je...mno, jak to podat...nuda k posrání! Vývoj vztahu nefunkční, chemie neexistující, zvraty neuvěřitelné - ztráta času. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Z Jasona Sudeikise se jeho ukecaností stává Vince Vaughn. Každopádně Jason se vyloženě hodí i do podobně vážněji laděných rolí, na Vince spíš pasují komedie. Sympatické postavy, zajímavý příběh, pěkné scenérie. Takový příjemný večerní film ke krbu. Za mě jednoznačně čtyři hvězdy. ()

Camus 

všechny recenze uživatele

Klasický indie film, ve které komediální část funguje díky vtipným dialogům fajn postav. Filmu podráží nohy hlavně poslední čtvrtina, kterou jsem u podobných filmů viděl tisíckrát, na druhou stranu je na tenhle snímek podivně neorganicky naroubovaná. Jakoby původní verze vypadala jinak a někdo se zalekl netradičního konce a tak rychle napsal a dotočil něco naprosto fádního a neurážlivého. Hlavně mít happy end. Druhá věc, která mi na filmu vadila byla ta "zázračná hudba", která je v konečném důsledku stejně generická jako zbytek filmu. Mám ten hudební směr celkem rád a asi o to víc mě uráží, když mi někdo předhodí líné rádoby líbivé akustické balady zpívané vysoko položeným mužským hlasem jako něco mimořádného. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, ano.. křičím do světa ano, díkybohu, stále ještě dokáží natočit krásný romantický film! Jasně, někdo může vytknout, že víc předvídatelné to být nemohlo, takže jasně, od první minuty víte jak to skončí, ale no a co?! V jistých momentech mi to hrozně moc připomínalo Nevěstu na útěku :D A jak za ním na konci jela, ach, moje romantické srdíčko samou láskou skákalo dojetím :D No ne, opravdu pěkný nenáročný film. Moc se mi líbil, líbilo se mi herecké obsazení, to jak film nijak netlačil na pilu, prostě fakt dobrý. ()

Reklama

Reklama