Reklama

Reklama

Marco Polo

(seriál)
  • USA Marco Polo
Trailer 1
USA, (2014–2016), 18 h 27 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

John Fusco

Hrají:

Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Chin Han, Remy Hii, Rick Yune, Joan Chen, Olivia Cheng, Andrew Ng, Amr Waked, Darwin Shaw, Claudia Kim, Ludi Lin, Ron Yuan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Seriál Marco Polo je zasazen do světa chamtivosti, zrady, sexuálních intrik a rivality. Podle dobrodružství slavného cestovatele na dvoře Kublaj-chána. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to nejmenovalo Marco Polo, uvažoval bych možná o hvězdičce navíc. Marco Polo totiž nadiktoval vynikající cestopis a toto je dobrodružný příběh (navíc nepřesný, protože Polové se neusilovali Kublajchána sesadit - registruji názor, že historicky přesných je jen 20 % z obsahu, zbytek je fikce). Líbil se mi Benedict Wong jako Kublajchán, Joan Chen jako císařovna Chabi a Remy Hii jako jejich syn (tyto postavy ukázaly charakter i na konci druhé série), zbytek je herecky ok, ale nevyčnívá. Prostě ok, ale ne výborné. Třetí sérii neuvidíme, protože nebude (seriál vyrobil ztrátu 200 miliónů dolarů). ■ V druhé sérii jsem identifikoval slovenské lesy, což bylo docela zajímavé. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

1. série: Překrásné titulky, různorodé mnohovrstevné postavy, nádherné scenérie, sympaticky neevropské kostýmy, roztomilí mongolští koníčci a nepřekomplikovaný děj, který upoutá a vtáhne. Zase jsem jednou ráda, že jsem se nechala přemluvit do něčeho, do čeho se mi původně nechtělo. Nějak nejsem s to pochopit, co se všem těm kritikům tak nelíbí (kde že je ta horda sexu?)? Z mé strany v podstatě jen jedna výtka- *SPOILER* hradby v 01×10 padaly trochu moc uměle *SPOILER*, ale to připíšu na účet první sérii a přivřu nad tím očko. Ráda bych soundtrack, prosím. Hodnocení: **** 2. série: Tak trochu zklamání. Půl roku po vyváženém vánočním speciálu sice přišlo deset plnohodnotných dílů, ale děj je slabší, zvraty podivné (WTF křížová výprava) a některé postavy mi tak úplně neseděly k tomu, co bylo představeno sérii předešlou (Kaidu, Chabi, Kokachin). Plus za kraťoučkou předtitulkovou bitvu na konci předposledního dílu. Hodnocení: ** ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Takto sa odflákne história. Z reálneho prínosu Marca Pola sa urobí ázijské porno, takže mladý divák čaká len na šikmooké kundy a osud mladého Benátčana ho už od prvej časti nezaujíma. S výpravnou verziou z roku 1982 som bol len priemerne spokojný, ale táto verzia jej nesiaha ani po členky. Kvalitný obraz, tématický zvuk, no dej otrasný. Bezuzdná nahota spojená s bojovým umením, to je absolútne mimo. A tam kde nie je ani to, tak je len nuda. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Bolo len otázkou času kedy sa aj populárny Netflix pustí do nejakej veľkolepejšej seriálovej tvorby a bude chcieť tiež svoj hit po vzore Hier o Tróny alebo Vikingov. Prvou lastovičkou sa stal populárne taliansky cestovateľ Marco Polo. Vyčlenilo sa tak niekoľko miliónov dolárov, zabezpečilo medzinárodné obsadenie, veľkolepá výprava, drahé kostými, kvalitné digitálne efekty a vznikol seriál ktorý oku vizuálne lahodí priam v každom zábere, ale zabúda sa na to hlavné a tým je príbeh. Dejovo je totiž pilot neskutočne prázdny a samotná postava Marca Pola je pre neho takmer nepodstatná. Po vzore iných populárnych historických seriálov sa Marco Polo snaží prvoplánovo udivovať a tak nechýba občasná akcia (kung-fu výcvik so slepým majstrom) a hlavne plno sexu s obnaženými Aziatkami. To všetko tu už však bolo a tak než sa začne v úvode seriálu skutočne niečo diať, tak divák je natoľko otupený, že to je už aj jedno. Chýba tomu napätie, atmosféra alebo silná postava ktorá by to tiahla. Kochať sa vizuálom síce je možné, ale to všetko tu už bolo. A v prípade Marca Pola zatiaľ tvorcovia nič iné neponúkli. Vidieť je na tom doslovne každý cent, ale zatiaľ to vyzerá tak, že fascinujúca výprava, pútavé lokality a nadpriemerné digitálne efekty pravdepodobne zhltli väčšinu rozpočtu a na scenáristu, ktorý by napísal aj zaujímavý príbeh veľa neostalo. Prúser to síce ani zďaleka nie je, ale pri takejto produkcii by som čakal, že si to Netflix vyladí do najmenšieho detailu. Takto ostane po skončení epizódy akurát pocit „bolo to fajn“, ale žeby sa mi chcelo pozerať aj na ďalšie epizódu, to veru vôbec nie a u toho asi aj ostanem. CELKOVO: 3* (6/10) ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Ač nese seriál jméno slavného cestovatele, hlavní postavou je jednoznačně Kublajchán, ba dokonce celá Mongolská říše. Do tohoto netradičního prostředí nás přivádí seriál z dílny Netflixu, který bych nenazval odpovědí na Hru o trůny, ale spíše příspěvkem do typu seriálů, který GoT pravděpodobně začal. Tvůrci bodují především exotickým prostředím, které ožívá díky nádherným kulisám, lokacím a kostýmům, a také zajímavými a uvěřitelnými postavami, jež jsou výborně herecky ztvárněny. Za pozornost stojí především Kublaj v podání Benedicta Wonga, císařovna Čabi Joan Cheng či Jia Sidao Chin Hana. Zdatně jim sekundují i titulní Marco Polo, taoistický badass mnich Sto očí nebo ministři Ahmad a Yusuf. Především tyto postavy jsou strůjci napínavých intrik a taktik, aktéry spletitých vztahů a účastníci skvělých bitek a bojů. Snad jen trocha scenáristického umu a nedostatek sebereflexe chybí k dokonalosti. Jinak dokonalou výpravu pak kazí jen bitva v posledním díle, kde se evidentně šetřilo. Celkově je ale Marco Polo důstojným příspěvkem do současné seriálové tvorby a na pokračování nezbývá než se těšit! ()

Galerie (424)

Zajímavosti (6)

  • Obě série vyrobily dohromady ztrátu 200 miliónů amerických dolarů. Proto Netflix 12. 12. 2016 oznámil, že se další pokračování ruší. (Jirka_Šč)
  • Seriál sa od augusta 2015 natáčal aj na Slovensku, vo Vysokých Tatrách, Malej Fatre, Slovenskom raji a Súľovských skalách v Bytči. Ďalšia slovenská lokalita použitá v tretej časti druhej série je známy Tomášovský výhľad. (mh825)
  • Produkciu seriálu zabezpečoval vyše 300-členný medzinárodný štáb s britským režisérom Seanom Cameronom Guestom, ktorý spolupracoval aj na filmoch November Man (2014), Red 2 (2013) alebo Ghost Rider 2 (2011). (mh825)

Reklama

Reklama