Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do zapomenutého městečka někde na jihu Itálie přijíždí pojišťovací agent z Říma. Dojde však k omylu a pojišťovák je považován místní honorací za inspektora fašistické strany, který zde je na inspekci. A tak starosta a další místní významní lidé se mu podbízejí a uctívají ho. Při oslavách výročí fašistické revoluce oslavenci dojde, k jaké se propůjčil maškarádě, a najde v sobě odvahu, to vše těmto lidem říci. (MVanis)

(více)

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Luigi Zampa /Slepa Ulicka, Uctyhodni Lide/ natocil vybornu taliansku komediu zo 60. rokov. Vtedy bol jednym z hlavnych talianskych komikov Nino Manfredi /Operace San gennaro 1966, Africke dobrodruzstvi 1968/ v roli toho poistovaka na juhu Talianska.  Michel Mercier hrat nevie, prerazila az Angelikou. Asponze sa to neodohrava v USA, take Duo BS/TH bolo notoricky zname svojou amerikanofiliou.  77 % ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Film se volně inspiroval komedií Revizor od Nikolaje Vasiljeviče Gogola. Podobně jako Vlasta Burian v roce 1933 v ´Revizorovi´ a Jan Werich v roce 1934 v ´U nás v Kocourkově´. Zdá se, že na poměrech ve starém Rusku, u nás i v časech fašismu sa dá najít něco společného... Název filmu ´Gli anni ruggenti´ evokuje v ironickém smyslu, spolu se svým satirickým obsahem, historické období tzv. bouřlivých dvacátých let, v angličtině Roaring Twenties. Příběh se odehrává v roce 1937. Omero Battifiori je pojišťovací agent, který je pracovně vyslán do městečka v Puglii. Tam si ho místní honorace splete s očekáváným inspektorem, který měl být k nim vyslán na tajnou misi. Omero tak absolvuje falešnou prohlídku úspěchů místních potentátů, kteří, jak sám vidí, jenom bojují o pozice, obohacují se z veřejných peněz a žijí na úkor místních lidí. Sblíží se však s doktorem De Vincenzim, který patří mezi antifašisty, a s jeho pomocí pochopí situaci. Na svém zásnubním večírku tak může všechno vysvětlit k malé radosti své snoubenky i její rodiny a jejich blízkých. Film kriticky zobrazuje život v takovýchto zaostalých oblastech Itálie. Scény v bídné části města se filmovali v Mateře. Výlet na venkov zase ukázal staré domy - trulli, jak vypadali před tím, než se stali komerční záležitostí. ()

Reklama

Reklama