Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 7

Recenze (204)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Obsazení je výborné.Kromě Redforda či Bryce Dallas Howard je tam i Wes Bentley a Karl Urban. Dobří jsou ale především mládí dětští herci Oona Laurence a a Ooakes Flegley. Zápletka není moc nabitá a ani tam není moc odkazů na 80. léta (což je škoda protože retro odkazy já miluju). Ale jinak je to dobrý film. Už jenom když máme ze začátku pozorovat symbiózu mezi Petem a Elliotem nám film dává najevo, že se jedna o jiný film než na který jsme zvyklý. A je to od Disneyho takže se mi to muselo líbít. Můj kamarád Drak není nějak speciální film. Ale má srdce. A to se cení. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se třemi hvězdami trochu krutý, protože tato dračí pohádka není vůbec zlá, naopak je milá, po většinu stopáže baví a vůbec jako můj vánoční "biják" posloužila obstojně. Ale k té čtvrté hvězdě mi chybí alespoň trocha nápaditosti, více fantazie a emocí, naopak méně klišovitých šablon a nemastné neslané digiakce (viz scéna na mostě). V Disney stále mají problém pochopit, že méně je někdy více. Herecky dobře obsazeno, jen Oakes Fegley v roli malého Petea mne o svém talentu bohužel nepřesvědčil (přestože vypadá mile), naopak jeho kamarádka Oona Lawrence ano, a již podruhé. Drak Elliot je roztomilý a dobře trikově zvládnut. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné. Najpríjemnejší film tohtoročnej letnej sezóny. Disney opäť potvrdil, že čo sa týka kvalitnej rodinnej zábavy, nemá reálnu konkurenciu. Každý si v tu nájde niečo pre seba. Akurát si treba otvoriť srdce a akceptovať, že podobných filmov sme už videli veľa a párkrát vo výrazne lepšej podobe. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Stejně jako knihy džunglí udělali tvůrci tu chybu, že vzali typické dnešní dítě s nedostatkem pohybu a vložili jej do netypického prostředí - nedostatečně osvalený a pohybově zaostalý kluk tak působí nedůvěryhodně, přece jen při denním běhání a šplhání po stromech by muskulatura byť malého kluka vypadala jinak. Já coby kluk jsem pořád někde běhal, lezl po stromech, jezdil na kole, celé léto plaval a v deseti letech jsem měl pekáč buchet a svaly s minimem tuku (kde jsou ty časy...). Za tento podle mě hrubý nedostatek jedna hvězda dolů, za logické nedostatky v příběhu další. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tenhle fantasy snímek je spíše pro nedělní rodinné odpoledne, není to až tak pro milovníky akce. Každopádně příběh zaujme, začátek je sice moc hrr a kluk nestačí ani obrečet ztrátu rodičů a už peláší do lesa, ale pak už to postupuje mírnějším tempem. Zápletka je taková ta klasická, tvůrci nic nového nevymysleli, ale drak Elliot je sympaťák a tak se na ten film dobře kouká. :) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Viacero áut vo filme pochádza z neskorších rokov, ako sa odohráva dej filmu (1983). (megajalec)
  • Scéna, keď sa Pete (Oakes Fegley) vyštverá na školský autobus, je odkazom na originál filmu, kde je podobná scéna. (megajalec)

Reklama

Reklama