Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (204)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Malej mauglí a neviditelnej Šrek s křídlama se poflakují po lese a ničí bagry a pracovní nářadí chudákům dřevorubcům. Do toho se nám připlete tisícročný Redford a už se jede podle zajeté a mnohokrát vyzkoušené matrice rodinnýho americkýho dojáku, kterej někde mezi řádky myslí na přirodu a zachování druhů zvířat. Neurazí, nenadchne a kdybych byl v otrošku sentimentálnějším rozpoložení, možná bych i slzičku vymáčk´. 60% P.s.: nic ostrovtipnýho mě nenapadá... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pete je tak nekonfliktný film, že si vystačí aj bez klasicky zápornej postavy a v podstate aj bez výrazného deja. Konflikty vyvierajú skôr z nedorozumení a aj tu sa nemôžeme obávať nejakej skutočnej hrozby. Páči sa mi bezprostredná naivita filmu, určeného celej rodine a pokračuje sa tu v tom, čo nastolila tento rok Kniha džunglí. Celý príbeh sa odohráva v prírode, dokonca tu nikto ani nepoužíva mobil. Dialógy sú jednoduché, postavy sympatické, drak je milý a decká....no o tie tu ide predovšetkým. Pretože sila rodiny je to najsilnejšie puto, aké na svete máme a musí to pochopiť dokonca aj ten fotrovský drak. No ale čo je podstatné, má to celé srdce a nepôsobí to ako prvoplánový pásový výrobok, ktorý by nám nasilu vnucoval svoje myšlienky. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Chlapec stvárňujúci Petea (ktorý vyzerá ako dievča z Vodného sveta) podáva obstojný výkon a jeho kreácia je uveriteľná. No z celého ansámblu vyčnieva sexi Bryce Dallas Howard. Samotný drak posúva level CGI herectva ku predu, je to milá, desať-metrová postava s fantastickou mimikou a čo je najlepšie - vôbec nerozpráva. Výborne zvolený krok dáva draka do novej polohy a znamenito funguje. Celý výkon ostáva na pohybe zeleno-sivého draka po plátne, skokoch, preletoch i hlbokých pohľadoch do očí. Ich scény života v lese alebo momenty z finálnej štvrtiny sú skutočne dojímavé. Bryce Dallas Howard si strihla úlohu milovníčky lesa, Robert Redford ako jej otec slúži na rozprávanie príbehu a budovanie mýtu. Nieje to na plný počet, lebo nemá zábavné postavičky, ani ľúbivé pesničky. V staromódnom príbehu tušíte smerovanie a hovoríte si, že do roku 2016 nepatrí. Je nevýrazný a predsa by bola škoda, keby zapadol. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné. Najpríjemnejší film tohtoročnej letnej sezóny. Disney opäť potvrdil, že čo sa týka kvalitnej rodinnej zábavy, nemá reálnu konkurenciu. Každý si v tu nájde niečo pre seba. Akurát si treba otvoriť srdce a akceptovať, že podobných filmov sme už videli veľa a párkrát vo výrazne lepšej podobe. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Bez okolků, přímo a s plnou silou vedený útok na slzotvorné kanálky všech, které dojímají příběhy o bezpráví a křivdách, páchaných na zvířatech, dětech a dalších bytostech. A pokud je tou bytostí chlupatý, bezelstný drak, který má rád malého sirotka, pak nezůstané suché oko dětí, maminek, ani tatínků. Příběh je jednoduchý, emoce se tady ždímají základní, ale zato ty nejsilnější. Ale děje se tak bez zjevné vypočítavosti, nebo falše. Prostě dojemná pohádka ze současnosti, která svou naivitou neuráží, ale naopak připomíná, co je v životě opravdu důležité. Většina z nás to ví, nebo aspoň tuší, takže se žádné překvapení nekonalo, ale přesto...bylo fajn si to připomenout. Objektivně to je max 3*, ale jak by mohl soudný empatický člověk, hodnotit něco u čeho bulel, jako průměrný film? ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie prebiehalo na Novom Zélande. (Astonko)
  • Viacero áut vo filme pochádza z neskorších rokov, ako sa odohráva dej filmu (1983). (megajalec)

Reklama

Reklama