Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Povídkový film o trápení italských manželů se svými krásnějšími protějšky. V první povídce se během divadelního představení zamiluje Giovanni (Alberto Sordi) do Roberty (Nicoletta Machiavelli), hrající roli vojáka. Po svatbě ale Roberta odmítá hrát v manželství druhé housle. Tak kdo tady vlastně nosí kalhoty? Ve druhé povídce se vypočítavý účetní Ottavio (Jean-Claude Brialy) ožení s Olgou (Michèle Mercier), která má časem zdědit po tetičce značné jmění. Ale důležitá podmínka v testamentu ovlivní Ottaviův duševní stav natolik, že získat dědictví nebude vůbec snadné. Ve třetí povídce se policie marně snaží polapit zločince, jinak žárlivého manžela, a tak pověří karabiniéra Umberta (Ugo Tognazzi), jinak místního „lamače srdcí“, aby svedl jeho ženu Attilii (Liana Orfei). (ilclassico)

(více)

Recenze (1)

Flego 

všechny recenze uživatele

Poviedková komédia ako to vedeli urobiť jedine Taliani. Luxusné obsadenie a vtipné okamihy troch poviedok dokážu pobaviť aj po rokoch, predsa len by som dal do pozornosti prvú poviedku s Albertom Sordim. Tá je asi najlepšia. Štvrté hodnotenie a prvý komentár. ()

Zajímavosti (1)

  • Druhý příběh je inspirován povídkou „L'Héritage“ (1884) francouzského spisovatele Guy de Maupassanta. Povídka vyšla také v českém (pod názvem „Dědictví“) a slovenském (pod názvem „Dedičstvo“) překladu. (ilclassico)

Reklama

Reklama