Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film z roku 1987 vypráví o americkém manželském páru, který má 4 děti - chlapce. Manželka však zahyne a soud nechce nechat otce vychovávat jeho čtyři syny. Jelikož se otec dostane do potyček s právníky, tak mu soud děti odebere a dá je do dětských domovů. Muž smí dětit navštěvovat jen jednou za dlouhou dobu a po nějaké době vůbec. Znovu se ožení, má malou dceru a po pěti letech se znovu obrací na soud s prosbou vrácení dětí. Soud mu vyhoví a muž dostává syny opět do své péče. Zjišťuje však, že za pět let se v dětských domovech hodně změnili. (Jufonka)

(více)

Recenze (21)

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a dojemný film, který se v ČR vysílal snad jen 3x. Děj je podle pravdy, o to je smutnější. Muž, který ztratí všechny syny, ačkoliv se snažil po smrti své ženy být dobrým otcem. V druhé polovině vidíme, co s člověkem dokáže udělat výchova v ústavu. Pokud vás film zaujal, doporučuju komentáře na IMDb, píše tam vnučka jednoho ze synů (tedy ze 4 chlapců), co si myslí o hercích, kteří byli vybráni atd. Poprvé jsem film viděla tak před 12 lety, když mi bylo asi 10. Byla jsem nemocná a ráda jsem se přes den dívala na filmy na ČT2. "Jak jsem ti slíbil" mi utkvěl v paměti, snad proto, jak je působivý. Nejhorší samozřejmě je, že je podle pravdy, a snad každému je jasné, že takto neskončili jen tito 4 chlapci, ale další desítky, stovky, ne-li tisíce dětí, které jsou zcela nepochopitelně zavřeni do zařízení, kam vůbec nepatří. Jedinou útěchou je konec, který v žádném případě není "happy endem", ale přináší alespoň nepatrnou naději. + super hudba, + dobře vybraní herci, + atmosféra. Tenhle snímek byl možná jeden z mých osobních přelomových filmů, díky kterým jsem začala mít ráda v dětství filmy. A to myslím bez nadsázky. Nepamatuju si, že by mě v dětství nějaký film víc "vykolejil". Jméno hlavního hrdiny (Richard) jsem si někam zapsala a řekla jsem si, že hlavně nikdy nesmím zapomenout jméno snímku. A to jsem vážně nikdy nezapomněla. Od tý doby jsem se začala dopoledne, když jsem byla nemocná, pravidelně dívat na filmy a Jak jsem ti slíbil je jeden z těch, na který nikdy nezapomenu. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Emocionálně silné drama stojící především na výborných hereckých výkonech a silném příběhu. Ta postava sociální pracovnice je stejně děsivá jako zdravotní sestra v Přeletu nad kukačím hnízdem. Nechtělo se mi ani věřit, že tohle je televizní snímek, Jak jsem ti slíbil by si zasloužilo velké plátno. Nevím, co víc si přát od televizního filmu, dojemné, empatické, citlivé, reálné a silné v kramflecích. Přesvědčivé v každém ohledu. 100% ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Moc smutný film a hezky natočený, bez efektů a jiných otravných fragmentů. Ukázka jak funguje mašinérie jménem byrokracie, co znamená tvrdost zákona, jak je důležitý nesprávný člověk na správném místě a jaké jsou účinky ústavní výchovy, která je u nás zásadní v péči o děti dodnes. Výkon Marka Harmona byl naprosto přesvědčivý, u některých scén např. u soudu a spolehlivě v závěru, se moje oči slzám neubránily. Pořád existuje naděje, že bílé vrány mezi černými a dobří andělé, nejsou jen prázdné pojmy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mark Harmon mal za rok 1987 dva dobre filmy - konkretne Letni skola  a Jak jsem ti slibil. Velmi dobra drama o rodine, ktorej zomrela matka, film funguje aj ako uhol pohladu na americky socialny system. Termin americky socialny system je velkmi dolezity, dalo by sa o nom napisat 20 clankov alebo rovno cela diplomovka, z logickych dovodov to tu nebudem davat, casu a priestoru je malo : 82 % ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Velice dobře natočený film. Stáří filmu lze poznat jen podle herců. Děj je o sociálním systému. Takhle vypadají a budou vypadat soukromé dětské ústavy podporované státem. Peníze jsou totiž až na prvním místě, tak že máme se na co těšit. Kdo neviděl, doporučuji zhlédnout, byť film je situován z období cca třicátých a čtyřicátých let minulého století v USA. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama