Jak jsem ti slíbil (TV film)

• CZ název

Jak jsem slíbil

After the Promise

USA, 1987, 90 min

David Greene

Moc smutný film a hezky natočený, bez efektů a jiných otravných fragmentů. Ukázka jak funguje mašinérie jménem byrokracie, co znamená tvrdost zákona, jak je důležitý nesprávný člověk na správném místě a jaké jsou účinky ústavní výchovy, která je u nás zásadní v péči o děti dodnes. Výkon Marka Harmona byl naprosto přesvědčivý, u některých scén např. u soudu a spolehlivě v závěru, se moje oči slzám neubránily. Pořád existuje naděje, že bílé vrány mezi černými a dobří andělé, nejsou jen prázdné pojmy.(28.11.2011)

45. Zlatý Glóbus za rok 1987 - nominace (2) - Nejlepší minisérie / TV film, Nejlepší herec v minisérii / TV filmu - Mark Harmon(27.2.2009)

Velice zajímavý a dojemný film, který se v ČR vysílal snad jen 3x. Děj je podle pravdy, o to je smutnější. Muž, který ztratí všechny syny, ačkoliv se snažil po smrti své ženy být dobrým otcem. V druhé polovině vidíme, co s člověkem dokáže udělat výchova v ústavu. Pokud vás film zaujal, doporučuju komentáře na IMDb, píše tam vnučka jednoho ze synů (tedy ze 4 chlapců), co si myslí o hercích, kteří byli vybráni atd. ***** Poprvé jsem film viděla tak před 12 lety, když mi bylo asi 10. Byla jsem nemocná a ráda jsem se přes den dívala na filmy na ČT2. "Jak jsem ti slíbil" mi utkvěl v paměti, snad proto, jak je působivý. Nejhorší samozřejmě je, že je podle pravdy, a snad každému je jasné, že takto neskončili jen tito 4 chlapci, ale další desítky, stovky, ne-li tisíce dětí, které jsou zcela nepochopitelně zavřeni do zařízení, kam vůbec nepatří. Jedinou útěchou je konec, který v žádném případě není "happy endem", ale přináší alespoň nepatrnou naději. + super hudba, + dobře vybraní herci, + atmosféra(25.1.2006)

Scénář - Robert W. Lenski a Sebastian Milito. Hudba - Ralph Burns. Kamera - René Verzier. Trochu smutný film.(24.7.2011)

Mohla to být zajímavá sonda do amerického systému sociální péče počátku minulého století. Mohla, jenže to by z toho současné americké továrny na filmové zážitky nesměly spáchat tragický doják s hepáčem. Harmon má nepopiratelné kouzlo, tak za něj zcela neobjektivně o jednu hvězdičku navíc.(27.11.2011)

• nascendi

Televízny film, na ktorom bolo ťažké nájsť niečo, čo sa podarilo. Zaujal ma obraz fungovania sociálnej siete v Amerike v 30. rokoch, ktorý pripomínal skôr fašistické Nemecko. A zaujal ma Mark Harmon. Nie však hereckým výkonom, ale iba tým, že je v mojej hlave spojený s NCIS, kde ho vídavam, keď prechádzam v správny čas okolo televízora.(3.8.2011)

Příběh o dobrém fungování sociální péče o mladistvé v Americe aneb Jak vyrobit retardéry a zločince. 65% hvězdiček(24.7.2011)

Bohužel mi od druhé půlky připadaly herecké výkony chlapců poslabší. A také na to, že vrácení trvalo 6 let, byla dtavba domu a život v mezičase doslova odbyt. jinak námět dobrý, ale šlo tento film udělat jistě lépe, divácky přitažlivější.(25.7.2011)

Prekvapujúco efektívna dráma o starostiach potulného stolára v ére Depresie s opätovným získaním svojich štyroch synov do opatery, po smrti ich matky. Scenár napísal Robert Lenski podľa príbehu Sebastaina Milita, zakladajúceho sa na skutočných udalostiach.(30.10.2011)

Smutný film podle skutečné události z 30tých let 20.století, jak snadno lze přijít o děti a jak těžké je získat je zpět," z laskavé péče státu"(24.7.2011)

Nebýt toho, že je to podle skutečné události, bral bych to nejspíš jako běžný rodinný, laskavý tragi-doják na nedělní odpoledne.(27.11.2011)