Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul koupil a zrenovoval malebný hostinec, kde dříve pracoval. Ožení se s Nelly, jednou z nejkrásnějších dívek v kraji. Jejich zamilovanost a štěstí vyvrcholí narozením dítěte. Počáteční idylka se však brzy začne vytrácet. Paul je zadlužený, konkurence je silná a především jej znepokojuje zvláštní sklon Nelly neustále se líbit, zvláště mužům. Svým podezřením propadá stále více a jeho chování začne ovládat chorobná žárlivost, která promění život jeho blízkých v peklo.. (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příběh velké lásky a manželství, které se postupem času změnilo v peklo. Paulova žárlivost je nejdříve roztomilá a Nelly si jí vysvětluje vášnivou manželovu lásku. Vše ale má své meze, Paul ji začne podezřívat a sledovat, hledá sebemenší záminku k hádce. Co nevidí a neslyší, to si domyslí. Začarovaný kruh, ze kterého je jediná cesta - útěk. Dokud ovšem není pozdě. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Je skoda, ze verzia z roku 1964 s Romy Schneider nebola nikdy dokoncena. Do tohto filmu vybrali herecku, ktora sa krasou vyrovna Romy, ale jej meno mi nic nehovori. V jej manzelovi som vobec nespoznala herca z filmu Nedotknutelni, az ma to prekvapilo. Vidim, ze tento francuzsky snimok z roku 1994 hodnotilo a komentovalo len velmi malo divakov. Je to dost specificky film, psychologicka drama o chorobne ziarlivom manzelovi, urcite nie pre siroke spektrum divakov. Vela z toho, co vidime na obrazovke sa odohrava len v hlave ziarliveho muza, vela sa tam nedeje a SPOILER *** este aj otvoreny koniec, svedci o tom, ze je to skor o tom, co vsetko by sa mohlo udiat alebo sa este len udeje. Na konci filmu nie je napisane Koniec, ale Bez konca! Dalo by sa to interpretovat tak, ze takato porucha naozaj nema konca. A to mohli byt spolu stastni.*** 55%. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Paul (François Cluzet) je šťastný. Pracuje tvrdě, aby splatil hypotéku na svůj idylický hotel. V Nelly (Emmanuelle Béart) má atraktivní ženu, jíž mu všichni závidějí. Avšak stres působí Paulovi stále větší problémy. Trpí nespavostí, vede samomluvu.V tomto stavu odkrývá, jak se Nelly líbí pokukování cizích mužů. Její nevinná hra vyvolá těžké Paulovo podezření. Kruté drama žárlivosti může začít... Virtuózní psychotriller podle scénáře, který pochází od mistra francouzského filmu-noir Henri-Georges Clouzota, jenž svoji Enfer, L' v roce 1964 nemohl dokončit. Nejprve onemocněl jeho hlavní herec Serge Reggiani, posléze on sám, kvůli čemuž nevyšel ani pokus s Jean-Louisem Trintignantem. V roce 1992 ale odkoupil Chabrol od Clouzotovy vdovy scénář tohoto filmu a mohl se pustit do svého díla. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Mám rád Chabrolovy studie lidských charakterů. Žárlivost je tu silně spojena s voyérstvím, jehož obvyklý cíl je tu převeden do jiných služeb. Hutka zpívá: Pouze představy jsou bolestivé. / Mimo představy se dá všechno přežít... Paul žije představami, především je vidí. A vidí je až do hořkého konce. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hutné psychologické drama, které dokážu bezvýhradně přijmout.. Emmanuelle Béartová je krásná, nesmírně sexy a skvělá herečka, François Cluzet jako žárlivý psychotik fantastický a děsivý zároveň, tuším, že nějaká ta diagnóza by byla na místě, dle mého tohle nebyla pouhá žárlivost.. Bylo mi zcela upřímně líto obou, milovali se, trápili, odpouštěli, ale s bubákem v hlavě to nemá řešení.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Na lodičke vidieť, že Nelly (Emmanuelle Béart) nemá nohavičky (cca 04:57). V čase 50:20 je možné si všimnúť nápis ŠKODA. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama