Reklama

Reklama

Nelly a pan Arnaud

  • Francie Nelly et Monsieur Arnaud (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nelly ztratila práci v redakci. V lhostejnosti a znuděném přijímaní životního stereotypu nacházíme i jejího manžela, který již ani žádnou práci hledat nechce. Nelly se alespoň snaží vydělávat různými brigádami. Jednoho dne jí vzdálený známý, starší bohatý pan Arnaud nabídne splacení dluhů za nájem. Jeho nabídka je seriózní a bez postranních úmyslů, Nelly ji však přesto nejprve odmítá. Po rozhovoru s manželem si ale uvědomí, že s ním již nechce dále sdílet jeho lhostejnost a půjčka by jí mohla pomoci s novým začátkem. Přijímá zároveň i nabídku pana Arnauda na práci při přepisováním jeho pamětí. Tak se před námi začnou rozvíjet životy mladé hledající dívky a starého, úspěšného, ale se sebou nespokojeného muže a jejich křehký vzájemný vztah. (Qasa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle je velmi zajímavej kousek, jehož největší síla spočívá v pocitech, který vzníkají s dobrých dialagů,ale především ve vynikajících hereckých výkonech madam Beart a pana Serraulta. Jejich společný scény jsou typickou ukázkou perfektní francouzský herecký školy, kdy vzájemný pohledy dokážou mít v sobě větší obsažnost než tuny keců. Filmařská lahůdka pro fajnšmekry a filmový frankofily současně. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Oba hlavní představitelé působí poněkud chladně a odměřeně, z věkem unaveného pana Arnauda jde však cítit větší jiskru než z mladší, jakoby znuděně životem se plácající Nelly. Je to hlavně Arnaud, kdo udává tón jejich společných pracovních setkání, při kterých oni dva dohromady rezonují velice dobře. Sledovat je spolu je zábavné a čas s nimi strávený rychle uteče. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco sympatický film s jednoduchým dejom, uveriteľnými obyčajnými dialógmi a dobre obsadenou Emmanuelle Béart v hlavnej úlohe. Uvedomujem si, že nejde o žiadne prelomové dielo, ale rovnako si uvedomujem, že filmov, ktoré ma neohromia, "iba" mi poskytnú poldruhej hodiny príjemného zážitku nie je nadbytok. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Emmanuelle Béart. Francouzský film ve všech významech, pod nimiž si FRANCOUZSKÝ FILM dokážu představit. Všechno funguje, všechno je autentické, psychologicky správně rozpracováno, a i když se zdánlivě nic neděje, děje se a hodně. Emmanuelle Béart i Michel Serrault rozehrávají solidní komorní drama o nečekaném poutu mezi dvěma lidmi, jejichž životní osudy se náhodou protnuly. Film, jenž mě moc potěšil. Emmanuelle a její Nelly rozzáří všechny mužské obličeje, které s ní přijdou během 100 minut do kontaktu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Veškerá síla tohoto filmu tkví ve dvojce Serrault a Béart. Ten jejich vztah neměl obdoby a celé se to točilo ohledně toho, jak šarmantně se oba k sobě chovají. Od toho se odvíjí i veškeré pozitivní nálady a pocity, který tento film přináší. Hra očima je tady dost zřejmá. Poctivá Francie, u mě ale s problémem, že jsem se nedokázal přenést přes tu filmově až moc poklidnou atmosféru. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama