Reklama

Reklama

Rodinka Bélierových

  • Francie La Famille Bélier (více)
Trailer 1

Jednoho dne učitel hudby mladé teenagerky (Louane Emera) objeví pěvecký talent této dívky a doporučí jí účast na soutěži Radio France. Háček je ale v tom, že Paula je dcerou neslyšících rodičů, kteří jsou takřka závislí na jejích překladech. K tomu si připočtěme mladého spolužáka, do kterého je Paula zamilovaná a dilema je na světě! Opustit rodinu, která je na jejích překladech do znakového jazyka téměř závislá, a vydat se za vlastním snem, nebo plnit úkol vděčné dcery a opustit vlastní sny? Cesta ke splnění snu je náročná, avšak nikoli nemožná... (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (123)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Úprimný a vtipný film o jednej originálnej rodinke. Originálnej tým, že je takmer celá hluchá! Francúzom sa podarilo natočiť vydarenú feel-good komédiu, ktorá neprekvapivo na konci dojme. Dobré postavy a vynikajúce herecké osadenstvo to posúva do nadpriemeru. V prvom rade po všetkých smeroch talentovaná Louane Emera, ktorá týmto svojím debutom hneď získala César Award (francúzske Oscary) a aj Lumiere Award zhodne za najnádejnešiu herečku. V druhom rade predstavitelia jej rodičov - Karin Viard a François Damiens - získali nomináciu na César Award, prvá menovaná dokonca vyhrala Lumiere Award za najlepšiu herečku v danom roku. A do tretice Eric Elmosnino, ktorý skvelo zahral učiteľa spevu, tiež získal nomináciu na César Award. Okrem debutantky sú to všetko dávno ostrielaní a cenami ovenčení herci a na plátne to bolo aj vidieť. Pekný film, ktorý môžete bez obáv pustiť aj svojím rodičom. 8/10 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemné překvapení. Zcela neznámá mladá herečka Louane Emera zvládá nejen zpěv a znakovou řeč, ale bez problémů utáhne skoro celý film. A koho nechytne závěr za srdce, ten ho nejspíš ani nemá. Možná by se dalo říci, že scenáristé to se svérázností titulní rodinky občas až trochu přehánějí, ale funguje to, tak klidně pro jednou přimhouřím oko (90%). ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rovnou se přiznám, že jsem čekal nějakou šaškovskou blbinu, ale nakonec jsem dostal nesmírně zábavný film, který je sice komedií, ale hlavně je filmem, který dokáže předávat zajímavá témata způsobem, který je vtipný, ale přitom se dostává k jejich podstatě. A navíc není zbytečně patetický ani sentimentální. Velmi příjemné překvapení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skoro tak dokonalé ako remake, avšak ako v prípade CODA tak aj tu chápem, že na niekoho takéto pozitívne dobytie batérií bude pôsobiť skrátka ako gýč. Mám dojem, že francúzsky originál ponúka menší konflikt záujmov v rodine a tak sa divák asi až tak strachovať o profesionálnu budúcnosť hlavnej hrdinky nemusí. Línia s kandidatúrou mohla byť dotiahnutá viac do konca, než len dopovedanie obrazom na začiatku záverečných titulkov. Tu však zbabelé a bezvýznamné výčitky končia, hanobiť film, ktorý mi vylepší náladu a jeho subjektívny čas je polhodinka by bolo nefér ako voči tvorcom, tak aj voči sebe samému. ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Nasedněte na vlak do chansonového nebe, tenhle film si zaslouží ten nejlepší francouzský sýr, který máte ve své pidiledničce. Proč to doprdele nenapadne někoho z nás a nenatočí podobnou pohodovku na ubrečený podvečer. A ten zpěv...ach ten francouzský zpěv. Od návštevy jednohoho baru vedle Moulin Rouge ho Miluju! 9,5/10 PS: Postelová hádka hluchoněmých je 15minut bezbřehého smíchu. Když na vás buší sousedka víte že je to dobré, moc dobré. ()

Galerie (26)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama