Reklama

Reklama

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (152)

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí duo Glenn Ficarra a John Requa, které stojí například za skvostnou Bláznivou, zatracenou láskou, se vrhla na ambicióznější látku. Do nebezpečných ulic Afghánistánu vyslala toho času rutinní zpravodajku, která ve středu Asie poznává úplně jiné hodnoty a zcela odlišnou kulturu. A do toho musí zatraceně rychle čmuchat po reportážích, po kterých by televize doma za oceánem skočila. Je to slušně napsané, je to sympatické, jen ono překlikávání z vážné do komediální polohy je sakra náročné a občas brzdí celé vyprávění. Když jde hlavní hrdince o kejhák, tak nějak se o ni prostě neobáváme, protože vždycky ze všeho vybruslí a ani tvůrci jakoby si to nechtěli moc komplikovat. Ve výsledku tihle novináři možná občas plýtvají slovy a divák by si možná zasloužil víc zapamatovatelných scén, ale jednou za čas taková látka sedne do nálady. Herci fajn, Margot Robbie mohlo být klidně víc. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Odľahčený pohľad na válečnú zónu s pokusom o vážne zdelenie? Asi tak nejako. Mám rád humor Tiny Fey, ale táto jej výprava ma neoslovila. Mám rád Margot Robbie, ale bola tu tak málo, že je fakt len pekným ksichtíkom na plagáty a do trailerov. Whiskey Tango Foxtrot je ako veľký balíček čipsov. Hneď po rozbalení človek zistí, že jedna polovica je vzduchoprázdno a tú druhú neposypali dostatočnou dávkou príchuti. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně zvláštní film...čekal jsem komedii a místo toho jsem dostal regulérní drama,které je v určitých momentech zbytečně dehonestováno špatně zvolenou hudbou,nebo zbytečným rádoby vtipem.Pokud by se tvůrci drželi formátu dramatu o tom jak se někde válčí,umírají lidé ale nikde to nikoho nezajímá,protože už to je okoukané udělali by lépe.Tina Fey svojí roli ustála s přehledem,Margot Robbie trošku zbytečná,ale stále sexy...60% ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

V první části se mi zdálo, že film úplně neví, čím přesně má být. Cynická komedie? Válečné drama? Cynismus fungoval, ovšem vtipy ne vždy dopadly jak měly a nějakou velkou váhu nebo tíhu jsem z toho také moc necítil. V druhé polovině ovšem naštěstí do sebe všechno začalo zapadat. Kim si prošla určitým vývojem, který se promítl v potemnění a zvážnění tónu, a zpětně jsem pochopil i tu lehkovážnost první části, dává to smysl. Hlavní trojice postav Tina Fey, Martin Freeman a Margot Robbie výborná, jen snad Margot mohla být využita více a lépe. Billy Bob Thornton si trochu kradl scény pro sebe, byl skvělý. Plusem byla také kamera, některé záběry byly skutečně slast na pohled. 70%, příjemný film na znuděné odpoledne, nemám potřebu si ho hned tak pouštět znovu, ale neurazil. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný pohled na válku v Afghánistánu,než jaký je nám obvykle servírován.Musel jsem se znovu podívat,jestli film opravdu natočili Američani,protože jsem v něm postrádal typický patos a patriotismus,místo toho se zde vyskytoval zvláštní neprvoplánový humor,vynikající herecké výkony(Billy Bob Thornton,Martin Freeman),velmi slušné herecké výkony(Tina Fey,Margot Robbie) a diskotéka jako ze hry Far Cry 3.Do páté hvězdičky mnoho nescházelo. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Hlavná predstaviteľka prišla do Afganistanu v roku 2002. Na vojenskom letisku je možné vidieť stroje Bell Boeing V-22 Osprey. V22 je americký viacúčelový vojenský konvertoplán, ktorý však bol v Afganistane nasadený až od roku 2007. (MikaelSVK)
  • Název filmu Whiskey Tango Foxtrot zamená ve fonetické abecedě WTF. (KRYSIOPICE)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama