Reklama

Reklama

Paříž 1991. Mladý detektiv Charlie řeší svůj první případ, vraždu mladé ženy. Při studiu podobných případů odhalí řadu podezřele podobných úmrtí. Dlouhých osm let je jediným, kdo věří v existenci sériového zabijáka. Vražd přibývá, intervaly mezi nimi se zkracují a Charlie se stává architektem jednoho z nejkomplexnějších pátrání, které kdy francouzská policie vedla. Film, inspirovaný skutečným případem zabijáka Guye Georgese, sleduje deset let usilovného vyšetřování. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na mě až příliš pomalé a příliš procedurální. Film si sice zaslouží ocenění, za pravděpodobně věrnou rekonstrukci honby na Bastillskou bestii, ale z mého pohledu to bylo na úkor zábavnosti. Nehledě na to, že škodil i styl vyprávění o dvou liniích. Tvůrci pravděpodobně předpokládali, že divák je s případem obeznámen, což možná platí pro Francii, ale zbytek světa o Georgesovi zase tolik neví, takže představení vraha hned na začátku filmu mi přišlo jako mizerný tah. Celkově se sice nejedná o špatný film a chápu ty, co ho označují za výborný, ale mě to příliš nesedlo. 55% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Má to fajn civilní a přirozenou atmosféru, bohužel celková režie a herecké výkony jsou až moc chladné a vše se tak nějak odehrává jakoby beze zájmu a z naprosté samozřejmosti. Nijak se film pořádně nerozvíjí a chybí tomu intenzita. Rozhovor mezi vrahem a tím detektivem byl naprostým zklamáním a není zde jediná scéna, co by to pro mě vykopla z průměru. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi komorné, na môj vkus až tiché prevedenie veľké a silné prípadu, ktorý trvalo tak dlho vyšetriť a pritom obsahuje v sebe zložky, ktoré stali za to dať do filmu a diváka šokovať. Namiesto toho je to pomalé, bez tempa, dialógové. Na druhej strane film dobre ukazuje kvality polície, ktorá niekedy pôsobí ako banda šmolkov, no a tiež to, že sériovým vrahom sa pri kvalitách niektorých príslušníkov naozaj môže stať hocijaký tupec. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se netajil tím, že nejsem fanouškem francouzského filmu, nemám ale problém přiznat, když mě snímek francouzských tvůrců osloví. A tady se to stalo. Zaujaly mě hlavně dvě záležitosti. Způsob jakým filmaři vykreslili dlouholeté pátrání po tom zkurveném hajzlovi (omlouvám se, ale vhodnější výrazy jsem nenašel ani ve slovnících), a to, že se tady k mému překvapení myslelo i na oběti a pozůstalé. S takovým přístupem se už dnes ve filmech příliš nesetkávám, spíš se řeší, jestli bude mít ten který kriminálník i ve vězení zajištěn komfort, na jaký je zvyklý, a zda jeho oběti před svou trýznivou smrtí neporušily jeho práva a osobní integritu. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Když jsem v Paříži, vždy se snažím zajít do kina na nějakou tu francouzskou novinku, protože ve většině případů je dost pravděpodobné, že do českých kin nebo na DVD vůbec nedorazí. L´Affaire SK1 asi každému Francouzi něco řekne asi jako každému Čechovi něco řekne příjmení Kajínek. Já jsem v devadesátých letech vyrůstal, francouzsky zdaleka neuměl ani dobře a o nějakém vrahovi z východní Paříže neslyšel. O to víc byl pro mě film odehrávající se ve dvou časových liniích zajímavější. Jak vyšetřování, tak scény ze soudní síně výborně natočeny, nenudil jsem se a nechal se strhnout v děsivém souboji policie a justice s brutálním a surovým vrahem. Vyzdvihnul bych výkony Raphaela Personnaze v titulní roli a Thierryho Neuvica a Christy Theret ve vedlejších - už to není ta třeštící Lola, ale sebevědomá mladá herečka. L´Affaire SK1 se u mě dostává na špici průběžného pořadí nejlepších filmů roku 2014. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Frédéric Tellier pred napísaním scenára strávil asi šesť rokov len výskumom prípadu (svedectvá, zápisnice). Písanie scenára mu potom trvalo ešte ďalšie tri roky. (Arsenal83)
  • Alex Ursulet (William Nadylam), reálny právnik Guya Georgesa (Adama Niane), odsúdil ústrednú úlohu, ktorú dostala jeho asistentka, biela právnička (Nathalie Baye), a že hlavná obhajkyňa Evelyne Lesieur, ktorá bola čiernej pleti, zo scenára zmizla. (Arsenal83)

Reklama

Reklama