Reklama

Reklama

Le Goût de la violence

  • Itálie Febbre di rivolta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nejmenovaná středoamerická země v době občanské války. Revolucionáři generála Guzmana zajali dceru (Giovanna Ralli) prezidenta Laragana. Zatímco většina vzbouřenců pokračuje v revolučním tažení proti vládním jednotkám, trojice mužů Perez (Robert Hossein), Chamaco (Mario Adorf) a Chico (Hans H. Neubert) dostane za úkol nenápadně dopravit cenné rukojmí do generálova štábu. Čeká je dlouhá cesta, na které kromě vládních vojáků budou muset čelit i konfrontaci mnohdy odlišných osobních ideálů. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Joffrey mladší píše scénář, režíruje a zahraje si hlavní postavu, Joffrey starší k tomu složí hudbu. A divák střetne film, na hony vzdálený americkému westernovému produktu, ale i evropskému spagetti filmu. Výborná atmosféra surové a bezohledné revoluce, žádná lítost k postavám, neslazený konec, který se nesnaží o nesmyslnou a o to prázdnější naději (jen aby divák nebrečel, že to špatně dopadlo). Kromě Mario Adorfa (oba kluci mají knírek, takže Mexikánci hadr) zaujme i krásná Giovanna Ralli, někdejší dívka Playboye, na níž se můžete podívat tady, tady, tady a třeba tady. Kromě hlušší chvilky v domě Perezovy sestry nemám co vytknout, 90 %. ()

Reklama

Cascabel 

všechny recenze uživatele

Slibný námět + scénář, který jej příliš nerozvíjí + směšná realizace (ale smích je vlastně zdravý!) = film nedosahuje ani úrovně italowesternových céček, mezi které řadím i druhý Hosseinův western (Une corde, un Colt / Cimitero senza croci). Nihilismus si tu bohužel nepodává ruku s cynismem ani snahou o zábavu, které jsou kořením většiny zapatawesternů. Zaujmou jugoslávské lokace, které měly teprve později spoluvytvářet poetiku filmových mayovek, světe div se, méně naivních a rozhodně zábavnějších snímků než toto dílko. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý (ne)western, dobře natočený, s až magickou atmosférou. Rozhodně se nedá říct, že by oba westerny od Hosseina byly tuctové. Pro tvrdé jádro westernistů nestravitelné. V rámci žánru za 3,5. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama