Reklama

Reklama

Dáma v dodávce

  • Velká Británie The Lady in the Van (více)
Trailer 2

V komediální filmové adaptaci proslulé hry Dáma v dodávce od britského dramatika Alana Bennetta exceluje dvojnásobná držitelka Oscara Maggie Smithová (Panství Downton). Představí se v jedné ze svých nejslavnějších rolí - svobodné slečny Shepherdové - kterou si zahrála už na divadle. Film vznikl podle skutečného příběhu slečny Shepherdové, ženy neznámého původu, která svou dodávku "dočasně" zaparkovala na příjezdové cestě k londýnskému domu Alana Bennetta, kde nakonec zůstala patnáct let. Zpočátku vynucená laskavost postupně přerůstá ve vztah, který oběma hrdinům navždy změní život. Uznávaný režisér Nicholas Hytner znovu spojil síly se slavným autorem Alanem Bennettem (Šílenství krále Jiřího, Šprti), aby v ulici a domě, kde Bennett a slečna Shepherdová celé ty roky žili, společně natočili výjimečný a dojemný snímek plný životního optimismu. (Cinemax)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (46)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Maggie Smith si střihla roli babky ze známé britské divadelní hry. Babky, co smrdí jak pukavec a nadává jak dlaždič. Babka, co se nakvartýruje před barák tomu nejnudnějšímu spisovateli pod sluncem. A jelikož se tím Alex Jennings vůbec netají, probíhá tak podobně vlastně celý film. Nebýt Maggie a anglického prostředí, bylo by to ještě horší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $10,021,175Tržby Celosvetovo $41,387,687Tržby za predaj Blu-ray v USA $30,063Tržby za predaj DVD v USA $1,338,338║ suchopárny anglický humor, ktorý sa nemá kam moc hýbať /40%/ ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tak moc jsem se na tenhle film těšila a tak moc jsem zklamaná. Maggie Smith ale rozhodně nezklamala, naopak mě moc mile překvapila, že i ve svém věku dokáže zahrát tak velkou roli, ale nelíbilo se mi zpracování filmu. Už ze začátku jsem tušila, že se mi styl jakým je film natočený nebude zamlouvat. Škoda, že to prostě nebyl životopisný snímek bez zbytečných dodatků o tom, co kdo řekl a neřekl. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Hořko sladký úsměvný příběh nesourodé dvojice, které stejně tak jako celému snímku naprosto dominuje výkon Maggie Smith. Ta mě necelé dvě hodiny neuvěřitelně bavila a převážně díky ní se jedná o tak příjemnou podívanou. Musím říct, že sám až žasnu kolik bylo vytěženo z jednoduchého námětu téhle vztahovky, při které jsem se ani minutku nenudil. A ještě něco, opravdu obdivuju Maggie, že i v osmdesáti má tolik energie, aby si brala hlavní role, za to vážně velká poklona. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Zväčša podľa skutočného príbehu? Viem si to úplne pohodlne predstaviť. Mal som z filmu dobré pocity a po dopozeraní som si ich len potvrdil. "The Lady In The Van" je podľa mňa skutočne dobre spracovaným filmom. Veľmi dobre natočený, plný veľmi dobrých hercov a (ako som už veľakrát spomínal) som vždy rád keď vidím film, ktorý nepoužíva všetky súčasné moderné hračky a potrebuje ich zakomponovať. Maggie Smith tu podľa mňa absolútne kraľuje a človeku je z nejakého dôvodu tá stará nepríjemná dáma veľmi sympatická. Vôbec... kto natiera autá nažlto kefou od záchoda? To je vskutku vtipné. Plus aj niektoré jej hlášky ostanú trefné. Plus je to tiež film, ktorý ukazuje ako môže niektoré veci vnímať spoločnosť a kam to môže dôjsť. Nemusí to byť plynulý a ľahký film na pozeranie, no minimálne je veľmi zaujímavý a stojí za pozretie. Svoj čas neľutujem. Hodnotenie: B ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Dej príbehu sa prvýkrát objavil ako súčasť eseje v roku 1989. Neskôr v roku 1990 bola napísaná kniha. Podľa nej vznikla v 99tom predloha pre divadelnú hru a v roku 2009 sa podľa príbehu napísala rádiová hra pre BBC Radio 4. (Scraffy)

Reklama

Reklama