Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásná německá dívka to za velkého hospodářského zázraku let šedesátých dotáhla na luxusní prostitutku. Jelikož tuto pěstěnou inteligentní ženu navštěvovali politici, bohatí průmyslníci a další vlivní lidé, dozvídala se Rosemarie věci, které vědět neměla a to se jí stalo osudné. Film byl natočen podle skutečné události, kdy byla ve Frankfurtu nad Mohanem zavražděna Rosemarie Nitribittová. (MVanis)

(více)

Recenze (7)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja som to pozeral len kvoli tomu, ze vacsina ludi pozna Maria Adorfa ako Santera z Vinnetou-a. To mna le nestaci,lebo ja som zaviedol namiesto filmovej teorie filmovu prax a jedem - ako oslavil Adorf 90 -ku - postupne vsetky jeho filmy. Nadja Tiller bola skutocne perfektna, mala prominentne navsteva, ktore jej kadeco povedali. Potom z toho mala problemy - lebo vedela prilis vela. Ono to tak aj byva, nie je dobre vsetko vediet, naopak, cim menej clovek vie, tym je ludom niekedy lepsie. Gert Frobe prerazil az Goldfingerom 1964, dovtedy jeho popularita nepresiahla hranice jeho rodneho statu NSR 77 % ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Když s prohlížím fotky sktečné Rosemarie Nitribittové, divím se, co na ní kdo viděl. Přitom vím, že mě klamě zrak, že je tu něco, co nedokážu rozpoznat. Možná je to svázáno s dobou, ale možná to má mnohem obecnější příčiny a proto též i důsledky. Erich Kuby, poválečný zaměstnanec americké "International Control", autor knihy (Rosemarie, nejmilejší dítě německého zázraku) - i tohoto filmu (spolu s Rolfem Thielem) - představuje Rosemarie jako zázrak sám o sobě, a není třeba mnoho: přehledné účetnictví a dokonalý management zákazníků, kvalita služeb se mnohdy skryje za spontánní reklamu a vydělat se dá na všem, co s těmito službami souvisí, třeba: průmyslová špionáž, osobní data vytvářející příběh... Erich K. rozlišuje "prodejné děvy" na ty, které prodávají své "tělo" (berou si bohaté, staré a nemilované manžely) a na ty, které prodávají pouze "akt", při němž se nudí, dnes možná méně než dříve, protože přitom mohou poslouchat rádio nebo přitom mohou promýšlet finanční transakce. V našem životě je tolik filmového že je možno se divit, proč v našich filmech není víc života (Erich K.)... Rosemarie Nitribittová byla zardoušena ve 24 letech (v tom věku jsem byl ještě prostým a naivním žáčkem), její vrah se nikdy nenašel, policisté zlikvidovali všechny stopy hned první dny. Přiznání: Rencenzi jsem napsal a bodování provedl ještě předtím, než jsem film viděl. Teď, po spatření bych doplnil: Rosemarie je mrtvá, ať žije Rosemarie!, docela dobrý závěr, ne? ()

Reklama

garmon 

všechny recenze uživatele

Jako puberťáka mě fascinovala estetika padesátek v tom a taky dobře citelná exekutivnost mocných vůči snadné překážce. Česky vyšla i předloha od Ericha Kubyho. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Takový Jerry Cotton styl, jenomže echt West Germany. Jezdí se tu nejlepšími Meďoury, na ulicích hraje Mario Adorf s Jo Herbstem na tahací harmoniku a balalajku, recepční a portýři dělají pasáky a ženy co se nestydí, budují kariéru přes postel. Dívka Rosemarie není film napínavý, ale má nepopsatelné kouzlo své doby, umocněné pěknou BW kamerou. Pozadím příběhu je hospodářský poválečný rozmach strhující s sebou lidi a jejich nedostatky. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama