Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Queen Latifah exceluje v hlavní roli barvitého portrétu o houževnatosti legendární bluesové zpěvačky Bessie Smithové, která se navzdory svým vnitřním démonům stala jednou z nejúspěšnějších a nejvlivnějších hudebních umělkyň 20. století. Drama z produkce HBO zkoumá pozoruhodnou kariéru "královny blues" Bessie Smithové (Queen Latifah), která se díky svému ohromnému talentu a lásce k hudbě vymanila z anonymity drsného kabaretního světa a proslavila se po celém světě jako jedna z nejúspěšnějších bluesových zpěvaček 20. let. Bessie se po boku svého bratra Clarence začne brzy učit od bluesové legendy Ma Raineyové, která - stejně jako Bessie - dává přednost společnosti žen. Z Bessie se rychle stává čím dál větší hvězda v show Black Bottom Revue, do níž ji Ma Raineyová obsadí, což vede k napětí mezi oběma zpěvačkami a jejich cesty se následně rozdělí. Nezdolná Bessie dává dohromady vlastní pódiové číslo, píše písně, střídá milence i milenky, pouští se do rvaček, holduje alkoholu, prodává miliony nahrávek a vyprodává hlediště. Na pozadí bouřlivého vztahu s manželem a manažerem Jackem Geeem se z Bessie stává legenda takřka mýtických rozměrů - zvlášť poté, co se stane terčem útoku hnutí Ku-klux-klan na jejím turné v Severní Karolíně. Později musí čelit rozvodu i ztrátě adoptovaného dítěte a její kariéra se vlivem Velké hospodářské krize ocitá na mrtvém bodě. Díky své houževnaté povaze a nekompromisnímu stylu se Bessie brzy znovu postaví na nohy a po inspirativním opětovném setkání s Raineyovou i svou životní láskou Richardem se jí, s pomocí blues-jazzového nadšence a producenta Johna Hammonda, podaří úspěšně vrátit na scénu. (HBO Europe)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (15)

fredisek 

všechny recenze uživatele

Příšerně nevyvážené. To, co nás zajímá nejvíc, tedy smrt Smith, se tu neobjeví vůbec. Přitom ale snímek sleduje celý její život včetně flashbacků z dětství. To zkrátka čekáte jasné velké finále a ne jalový nezapamatovatelný konec s piknikovým košem. Navíc se tu až moc rychle střídají scény, nenavazují na sebe, život Smith prakticky nevysvětlují, vypadá to, jako by se stala slavnou prakticky ze dne na den. Vmísila se nám sem navíc politická korektnost ve scénách, které upozorňují na rasismus Ameriky dvacátých let. Ty jsou naprosto zbytečné, pokud nechceme ukázat její smrt, kde rasismus hrál roli. V tomhle případě tak tyhle scény působí jen jako úlitba aktivistům a příběh zdržují. Nevzniká nám tu freska života Smith, ale spíš puzzle, které se mi ale nechce skládat, protože proč bych měl? Svět změnil její hlas, ne to, že jí někdo odsuzoval za rasový původ.... ()

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o bluesové zpěvačce Bessie, která se jako všechny tyhle slavné primadony chovala jako by jí patřil celý svět... měla to ještě těžší s tím že byla černá a v tu dobu se to ještě tolik nemuselo..(né že by se teď ty černý museli). ale prostě se s tím dokázala vypořádat po svém..od rány.. Měla k tomu pořádné proporce, a sílu jí dodával i ten alkohol. Bravůrně to zahrála Q. Latifah :) Mě se to líbilo a dávám 4* a 60% ()

Reklama

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Závěr byl poněkud podivný. John Hammond oslovil Bessie skutečně v roce 1933 kvůli nahrávání, ale že by v úplném počátku swingové éry plánoval své slavné vánoční koncerty From Spirituals To Swing, které se uskutečnily až v době, kdy swing hýbal světem, v letech 1938 a 1939? A ještě jedna věc: od začátku jsem byl zvědav, jak se autoři poperou s "kontroverzní" smrtí Bessie Smith v roce 1937, ale bohužel... ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Latifah si asi myslela, že když ukáže povadlé čtyřky, zazpívá na playback a ztropí pár hysterických scén, tak se na ni usměje oscarové štěstí. Ha, omyl!!! Pro mě je Bessie naprosto bezcenný životopis, který nemá co nabídnout. Vše zachraňují pouze úryvky podmanivých písní, které dokázali vyčarovat. Bude to za krásné dvě hvězdy.... ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Film "Bessie" z roku 2015 je biografický televizní film, který se zaměřuje na život a kariéru legendární bluesové zpěvačky Bessie Smith. Tento film byl vysílán na HBO a režíroval ho Dee Rees. Hlavní roli Bessie Smith ztvárnila Queen Latifah, což byl výkon, za který byla široce chválena. "Bessie" představuje cestu Smith od jejích skromných začátků v Chattanooga, Tennessee, k jejímu vzestupu na vrchol hudebního průmyslu jako jedné z nejvýznamnějších bluesových zpěvaček 1920. a 1930. let. Film zobrazuje její boje s osobními i profesionálními výzvami, včetně jejího vztahu s Ma Rainey, další významnou postavou historie blues, kterou ztvárnila Mo'Nique. "Bessie" byl chválen za silnou režii Dee Rees, výkony obsazení a autentické zachycení doby, v níž Bessie Smith žila a tvořila. Film se dotýká témat jako je rasismus, sexuality a emancipace, čímž poskytuje hluboký pohled na složitý život a dědictví Bessie Smith. Queen Latifah za svůj výkon získala mnoho uznání a ocenění, včetně nominace na cenu Emmy. "Bessie" nabízí nejen osvěžující pohled na důležitou historickou postavu, ale také představuje silný příběh o odvaze a odolnosti, který rezonuje i v dnešní době. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama