Reklama

Reklama

Deset malých černoušků

  • Velká Británie Ten Little Indians
Trailer

Obsahy(1)

Detektivní film podle slavné předlohy Agathy Christie.
Na začátku byla docela nevinná písnička o deseti malých černoušcích. A také pozvání pana Owena, na jehož základě se osm navzájem si neznámých lidí spolu s dvěma najatými sluhy vydalo lanovkou do domu vysoko v horách. Pan Owen však dnes na večeři určitě nedorazí a své hosty pozdraví jen prostřednictvím magnetofonové nahrávky. Deset lidí, to je deset v minulosti spáchaných a dnes už téměř promlčených zločinů znamenajících smrt nevinného člověka. Spravedlnosti však nikdo neujde, cesta zpět je vyloučena a zavražděných rychle přibývá. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Deset malých černoušků stavělo si dům, dva z nich spadli do malty, zbylo jich osm... :o). Je to moje první setkání s Agathy Christie, o kterém teda vím. A jó, nemůžu říci, že by se mi film nelíbil, to v žádným případě. Na druhou stranu se z celkem zajímavéhho a neotřelého příběhu dalo vytěžit podle mě o dost více. Atmosféra u tohoto kousku stojí za starou belu. Dost na tom má zásluhu velmi podivná hudba, která prostě nedokáže ani napínavé situace vyhrotit. I uvažování "desítky" mi přijde poněkud nenormální (jeden po druhém tam umírají a oni v klidu kalí u kulečníku jako by se vůbec nechumelilo, a navíc chodí spát každý sám...) Být na jejich místě, tak bych si počkal u stolu s deseti černoušky a na vraha nalíčil past, a nebo bych tuto rekvizitu schoval a tím pádem by vrah nemohl trhat figurky a třeba by nechal toho vraždění :o) ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Deset šachových figurek s temnou minulostí uprostřed bělostné pustiny. Sledování notoricky známé partie může být trochu únavné, proto jsem některé překvapivé tahy vcelku ocenila. Některé ne. Párkrát si sice tvůrci dali šach, občas to vypadalo na mat, nakonec z toho ale byl neočekávaný pat. Nejzajímavější pro mě bylo obsazení Maria Adorfa do role komorníka. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá adaptace známého románu Agathy Christie. Scénář je sice odlišný od původní předlohy, ale prostředí tajemství a přemýšlení si zachoval. Stará dobrá detektivka s napětím a momenty přenášení se podezření z osoby na osobu. Konec trochu jinak, ale ne zas tak, aby mi zkazil celkový dojem z filmu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie napsala geniální detektivku a filmaři si s ní poradili docela obstojně. Místo vilky na opuštěném ostrově sice zvolili nedostupné sídlo v horách, místo černoušků jsou tu indiáni s odlišnými jmény, umírají mnohdy mírně pozměněnou smrtí a závěr, ačkoliv dlouho to vypadá, že se bude držet Agathy Christie, tak je nakonec překvapivě jiný, což je mírně škoda.. Ovšem v tomto filmu i ono finále funguje dobře. Pochválit lze také hudbu, atmosféru a hvězdné herce. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Výtečné krimi s nebojím se napsat až hororovými prvky (já si chci taky ve starém opuštěném domě odříznutém od světa svítit svíčkama, muhaha :-). Knížku jsem nečetl, když se řekne Agatha Christie, tak si pokaždé, ani nevím proč, vybavím Jessicu Fletcherovou, která napsala, že je to vražda (heh, už úplně cítím ty ostré pohledy od jistých lidiček :-), takže jestli to mělo takový konec anebo onaký, mi je vlastně úplně putna (i když bych upřednostnil mírně morbidnější závěr), jen jsem si užíval ty skvělé dialogy a SPOlLER! opájel se tím, že jsem taky jednou vyhmátl vraha dřív, než začnou závěrečný titulky. Ano, tipoval jsem tu bloncku a když zastřelila (nebo spíš "zastřelila") teho frajera, už už jsem si klepal na rameno, jakej jsem to kabrňák. Škoda, že mě závěr vyvedl z omylu, ehm...KONEC SPOILERU! A btw opět jsem se zamiloval, Daliah Lavi je vážně lovely :-) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Je vidno drôt, ktorý ťahá padajúce brnenie zo schodov. (megajalec)
  • Film vychádza z divadelnej hry od Agathy Christie, nie románu. V oboch je vrah rovnaký, iný je záver a ten, kto prežije. (megajalec)

Reklama

Reklama