Reklama

Reklama

Deset malých černoušků

  • Velká Británie Ten Little Indians
Trailer

Obsahy(1)

Detektivní film podle slavné předlohy Agathy Christie.
Na začátku byla docela nevinná písnička o deseti malých černoušcích. A také pozvání pana Owena, na jehož základě se osm navzájem si neznámých lidí spolu s dvěma najatými sluhy vydalo lanovkou do domu vysoko v horách. Pan Owen však dnes na večeři určitě nedorazí a své hosty pozdraví jen prostřednictvím magnetofonové nahrávky. Deset lidí, to je deset v minulosti spáchaných a dnes už téměř promlčených zločinů znamenajících smrt nevinného člověka. Spravedlnosti však nikdo neujde, cesta zpět je vyloučena a zavražděných rychle přibývá. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Primárně jsem nepochopil, proč že se snímek volá Deset malých černoušků, když překlad zní definitivně úplně jinak (i ty pitomý figurky se černochům vážně nepodobaly!). Jinak to není nikterak dokonalé či dokonce úžasné. Nejúžasnější skuteční je zjevně fakt, že český dabing se neuskutečnil (elóel). Ale pro někoho, kdo miluje vše by Agáta Christí je to úžasně strávených 90 minut. 85% ()

Casablanca 

všechny recenze uživatele

Ta neobratnost, herecká i filmařská, dodává filmu jisté kouzlo. A mimochodem - dokud jsem neviděla originální název knihy, nikdy by mě nenapadlo spojovat si písničku o malých Indech, kterou se učili žáčci snad na všech jazykových školách počátkem 90. let, s deseti malými černoušky... Vždy jsem měla představu černočerných Křováků:-) ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s Deseti malými černoušky... Nečetla jsem, což, jak čtu některé komentáře k jednotlivým zpracováním, je asi dobře. Původně jsem chtěla dát čtyři (hvězdičky) ale nakonec vidím, že, co se změnilo vůči předloze, bylo "opsáno" ze starší verze z roku 1945 a vlastně to tady nebylo moc na prospěch věci. Snad jen změna skalnatého ostrova na zasněžené velehory a trocha mrazivosti prospěla, ale zase nebyla plně využita. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie napsala geniální detektivku a filmaři si s ní poradili docela obstojně. Místo vilky na opuštěném ostrově sice zvolili nedostupné sídlo v horách, místo černoušků jsou tu indiáni s odlišnými jmény, umírají mnohdy mírně pozměněnou smrtí a závěr, ačkoliv dlouho to vypadá, že se bude držet Agathy Christie, tak je nakonec překvapivě jiný, což je mírně škoda.. Ovšem v tomto filmu i ono finále funguje dobře. Pochválit lze také hudbu, atmosféru a hvězdné herce. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Rafinovaná kniha Agathy Christie tu dostává v závěru na frak, což mi vadí hlavně tím, jak moc filmový konec vypovídá o snaze tvůrců vyjít vstříc romantickým touhám publika... I když chápu, že dobový kánon tomu tak do značné míry chtěl, v tomto případě by trocha přitlačení na pilu nevadila. Zvlášť, když k tomu připočtete nesympatičnost všech postav, resp. jejich hereckých představitelů, myslím, že černohumorná linka tu mohla bez obav převládnout... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Film vychádza z divadelnej hry od Agathy Christie, nie románu. V oboch je vrah rovnaký, iný je záver a ten, kto prežije. (megajalec)
  • Prvou voľbou pre rolu sudcu bol George Sanders, ale bol príliš drahý. Nakoniec oľutoval, že rolu nevzal. (megajalec)
  • V scéne, kde Mike (Fabian) hrá na klavíri, má postupne odviazaného, zaviazaného a opäť odviazaného motýlika. (megajalec)

Reklama

Reklama