Reklama

Reklama

Dóšitemo furetakunai

  • Japonsko どうしても触れたくない (více)

Obsahy(1)

Jemný romantický příběh o lásce Shimy a Togawy. Shima byl kvůli homosexuálnímu vztahu na pracovišti nucen opustit své zaměstnání a právě nastupuje do nové práce. Tichý, zakřiknutý mladík mezi své kolegy moc nezapadá, i tak dokáže nadchnout svého vedoucího Togawu, který se brzy do Shimy zamiluje. Ten je bohužel natolik zdrcený z předchozího vztahu, že si nedokáže připustit, že by ho mohl Togawa milovat a neopustit ho. (bllm)

(více)

Recenze (3)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

S chutí jsem se podíval na na vztah těchto dvou mužů, k tomu to japonské zpracování, které mi ale vůbec nevadí. Také jsem kvitoval, že tentokráte herci neměli ty typické (hlavní hrdina jen trochu) japonské účesy pejzů a tupírů, kdy mladí muži vypadají jako dívky. Fajn necelá hoďka a půl ... 8898 ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Chjo! Tak jsem zase sáhnul poněkud vedle. Nebyl to tedy až takový propadák, ale moje krevní skupina též ne. Skoro celý film jsem totiž jsem s Shimou zatřást, ať alespoň přestane na chvíli být takový pitomec. Chápu jeho snahu ochránit se před dalším zklamáním, kterého se mu v minulé práci dostalo, a tak ze sebe dělal nepřístupného dikobraza, ale to jeho kuňkání a vyhejbání mě v průběhu filmu začínalo dost rozčilovat. Hodně to proto z mého pohledu zachraňoval Togawa, který svojí iniciativou táhnul i milého Shimu. Nebudu tady spoilerovat, ale kluci začali svůj vztah pozpátku, tedy od postele, tak pak bylo dost prostoru na typická rozebírání pocitů. Kromě Togawy byl k nezaplacení i jejich kolega Onoda, který se projevil jako pravý přítel. Na jednu stranu jsem doufal v takový konec, který by se naskytl, kdyby film skončil cca o 15 minut dříve, víc by to pasovalo k celé náladě příběhu, ale paradoxně ten konec mi trochu zvednul náladu. Hodnocení proto silné 2* (protože sorry, ale na 3* to nedosahuje). (5/10) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zatímco manga je zábavná, dojemná i vzrušující, při sledování filmu se divák musí prokousávat četnými mlčenlivými scénami, které ději nic nepřináší. Jen natahují stopáž, která je sice krátká, ale při tak řídkém ději se stejně zdá nekonečná. Není mi jasné, proč nepoužili víc materiálu z mangy. Pravým zoufalstvím je pak postava Shimy, kde se na něm podepsal nejspíš i impotentní scénář a nenápaditý režisér, hlavní vinu ale spatřuji v naprosto bezduchém hereckém projevu jeho představitele. Shima působí jak katatonik pod sedativy. Kam ho postavíš, tam stojí a občas něco zakňourá. Kluk, který hrál Togawu, byl i s tím věčně opuchlým obličejem jakoby po flámu mnohem víc živelnější. Stejně jako klidný Onoda, který nenápadně pomáhá oběma milencům (škoda, že se nedostalo na jeho milostný příběh). ___ Z filmu je vidět, že ho natočili za levný peníz, což by se dalo pominout, kdyby uměl něčím zaujmout. I když občas tam byly nadějné chvilky, Shima to vždy spolehlivě zabil. _____ Hlášku: „Nevadí mi tvoje minulost, ani to, že jsi gay,“ pronesenou mužem k jinému muži v posteli, krátce po sexu, považuji přesto za jedno z nejbizarnějších a nejoriginálnějších vyznání. SHRNUTÍ: Když se šéf dá okouzlit roztomilou tvářičkou…. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama