Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temné uličky Paříže ovládají zločinecké gangy a osmnáctý policejní okrsek patří mezi nejzapadlejší. Jeho detektivové jsou však podsvětí nejblíže. Frankovi se pod falešnou identitou podařilo dostat do blízkosti nebezpečného gangstera Clauda, který chystá velkou akci. Po krvavé loupeži diamantů zůstalo sedm mrtvých. Frankovi kolegové začnou případ vyšetřovat. Mezi podezřelé teď patří i on sám, a aby dokázal svou nevinu, musí s přítelkyní Ninou dopadnout skutečné pachatele a najít lup. Netuší však, že mezi policajty jsou i dva zrádci, kteří udělají cokoliv, aby diamanty získali první. Krvavý boj začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Napínavá gangsterka s mými oblíbenci Richardem Anconinou a „Brutální Nikitou“ . Jejich spojení :-) tady vytváří zajímavě temnou dvojici fízla a "děvky"... Chytlavý příběh s nejednoznačnými charaktery všech zůčastněných policajtů, se zajímavou, ale ne vykonstruovanou zápletkou. Film působící zcela reálně – jo, takhle nějak by to na francouzské fízlárně mohlo chodit. Drsný film, syrový jak nepropečený krvavý biftek... Rozhodně doporučuju ! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Co postava to drsňák. Co scéna to drsná ukázka. Nevím jak by třeba ty policejní výslechy rozdejchali ochránci lidských práv, ale já to vydejchával dlouho. Moc dobře udělanej příběh se skvělými hereckými výkony mě nutí ke konstatování, že Gangsteři odvedli poctivou práci . Anne Parillaud je dlouhodobě takovej kus ženský, že při jejím balení bych taky odved poctivou práci. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Gangsteři jsou víceméně průměrná gangsterka, kde akce je opravdu pomálu, až na samotný konec, zato se slušnými dialogy, které dokáží zaujmout a nechají se vozit po celém filmu až do samého konce, i když i ony mají hluchá místa. Ale nejen dialogy jsou na adekvátní úrovni, ani herci nejsou špatní a dokáží si vybudovat za určitou dobu u diváka autoritu, se kterou pak balancují jak na tenkém ledě, což je samozřejmě účel. Nedá se říct, že bych se u Gangsterů nudil, přišlo mi to takové utahané, neuvážené, ale přesto stále držící v napětí až do samotného závěru. --- Prsten? - Nejde mi sundat, uřízněte mi prst. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Stylové žánrové cvičeníčko, které O. Marchal naplno rozvinul až o 2 (resp. 6 let později): http://www.csfd.cz/film/189556-valka-policajtu/ a zejména potom v hutném http://www.csfd.cz/film/228849-mr-73/ . Ten chlapík rozhodně ví o čem točit a především, jak toho následně úspěšně dosáhnout! Herci slušně a ANO, Anne Parillaud je sakra kost a toto je role šitá přesně JI na míru (byť Nikita přichází pouze jednou za život), ale při vší úctě k dotyčným hercům, kam se hrabou na Daniela Auteuila resp. O. Bonamy. Stejné je to i v případě kamery a režie. Jak jsem již na samém začátku zmiňoval, zde se dotyčný teprve rozehříval a rozvičoval. (Možná) by se dalo i uvažovat o 4*, to by člověk před touto prvotinou O. Marchala nesměl shlédnout jeho následující počiny a HLAVNĚ, samotný ZÁVĚR by musel nutně býti ve stylu MR73.....pán je totiž fajnšmekr. 73% ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást distribučními plky: tohle rozhodně není žádná provařená kusovka na téma ukradených diamantů. Valná část filmu se odehrává v interiéru policejní stanice, kde se autor a režisér Olivier Marchal coby bývalý policista cítí jako ryba ve vodě. Kožené kabáty, praskající při každém pohybu. Sbírka těch nejuválenějších týpků, kteří se kdy mohli dostat ke sboru. Výkon obou hlavních přestavitelů. Gangsteři patří k elitní menšině snímků, u kterých si divák takové věci jako je kamera nebo hudba ani neuvědomí - prostě na to nemá čas. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama