Reklama

Reklama

Scaramouche

  • Španělsko La máscara de Scaramouche (více)

Baví diváky na tržištích, vyhrává souboje a dobývá srdce i ložnice krásných dam. Pod maskou se skrývá legendární představitel D´Artagnana ze Tří mušketýrů Gérard Barray! Francouzsko-španělsko-italský romantický film, při jehož sledování nezůstane jediné oko suché. Mladý bouřlivák Robert la Fleur jezdí od dětství s komedianty, a vystupuje jako oblíbená komická postava „Scaramouche“. V Paříži ho vyhledá markýz de la Suchill, aby se ho zeptal na jeho mládí, a především na jizvu na jeho hrudi. Domlouvá si s ním schůzku, ale den na to je nalezen mrtev, a Robert le Fleur je obviněn schovankou markýze de Suchill Dianou neúmyslně z jeho vraždy. Robert se snaží dokázat svou nevinu a s pomocí Diany se mu to daří. Nakonec se dostane na zámek svého otce, ale ještě musí být dáno spravedlnosti zadost a všichni intrikáni a vrazi musí být po zásluze potrestáni. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

tahit 

všechny recenze uživatele

Přijemný film o herci z potulné divadelní společnosti, kterého hraje neméně sympatický francouzský herec Gerard Barray, souboje a intriky nás provázejí tímto dobrodružným filmem, které určitě pobaví milovníky tohoto žánru. Za zmínku ještě stojí, že také hrál ve filmech Pyramida boha slunce, Poklad Aztéků, Kapitán Fracasse a jiné. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Pro tuto verzi muže skrytého pod škraboškou schovaného mezi komedianty, a který docílí své pomsty a poznání pravdy mám velkou slabost. Narozdíl od té americké s Old Surehandem v hlavní roli, má kouzlo staré dobré Evropy, Francie. Má vtip, romantiku a lehkost svého žánru a sympatickou Michele Girardonovou. A je to jeden z nejlepších romanticko-dobrodružných snímků s představitelem DArtagnana. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Dramatická zápletka výborná, s nábojem a šťávou. Horší už milostná romance titulního hrdiny k Dianě (Michèle Girardon), která je příliš zkratkovitá a tím pádem docela srandovní. Hlavní záporák zbytečně moc fešák, i když s dostatečně nasíracím ksichtem (Alberto de Mendoza). Na svůj věk výborně vypadající Yvette Lebon, která ani přes dvacetiletý věkový rozdíl nepůsobila směšně při svádění Gérarda Barraye (ovšem u herečky, která se dožila víc než stovky, není divu, že ještě v padesáti byla za kočku). Závěrečný souboj na můj vkus moc dlouhý. Zvláště když v českém znění vydávaly kordy zvuky jako když o sebe mlátí plechový hrnce. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Klasická dobrodružně romantická podívaná, která rozhodně neurazí. Chlubit se může perfektními kostýmy a výpravou vůbec, velmi krásnými ženami, sympatickým hrdinou a záporákem, jenž vypadá jako Radoslav Brzobohatý (takže je charismatický až běda). Dále samozřejmě dojde na převleky, záměny, všemožné skotačení... Humor mi bohužel nijak humorný nepřišel a nejvíce ze všeho se mi líbil závěrečný šermířský souboj, který šel doslova a do písmene až na krev. ()

marťan 

všechny recenze uživatele

Scaramouche - Robert la Fleur : Gerard Barray. V roli jeho půvabného protějšku – šlechtičny Diany de la Suchill - Michéle Girardon, která s ním hrála i v jiných dobrodružných filmech. Mladý bouřlivák Robert la Fleur jezdí od dětství s komedianty, a vystupuje jako oblíbená komická postava "Scaramouche". Příjemný historický dobrodružný film - takový, jak to jen dovedou francouzi - dobrodružství, výborný šerm, krásné ženy, lásky, intriky..... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen převážně španělskou produkcí, proto byla většina exteriérových scén pořízena ve Španělsku (Madrid), jeden souboj v katedrále v Burgosu, některé další scény na zámku Chenonceaux. (argenson)
  • Producent Nat Wachsberger prosadil do filmu svou manželku Yvette Lebon (Alice - Madame de Popignan), přestože byla o dvacet let starší než její filmový milenec Gérard Barray (Scaramouche, Robert Lafleur). (argenson)

Reklama

Reklama