Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (258)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Celkom pekny film o tom, ako v dalekej Indii sa chlapec strati vop vlaku, ten ho navyse odvezie do dalekej Kalkaty. No a v miliardovej krajine je hned pruser na svete : tomuto sa film venuje. Dialogy su dobre, take zo zivota, David Wenham /Lord of the Rings 2 a 3/ je vyborny herec, kunduje mu Nicole Kidman, reziser Garth Davis odviedol dobru pracu, happyend potesil : 80 % ()

applause 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem chtěla tento film vidět a stálo to za to. Sunny Pawar jakož to malý Saroo hrál, jak kdyby to byl jeho život, věřili jste mu to. Dev Patel byl o to horší, nehrál špatně, ale přehrával. Je neuvěřitelné, že byl film podle skutečného přiběhu. Pořad tomu, ale na plné hodnocení něco chybí. Doporučuji. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o tomhle filmu jsem si dopředu nic nezjišťoval,takže rozhodně nejsem zklamán,zároveň ale ani nepadám do mdlob.První polovina je celkem fajn a v lecčems připomíná Milionáře z chatrče.Druhá půlka se pak překlápí v solidní nudu a divák se snaží tlačít minuty dopředu,což se úplně nedaří.Od podobného kousku podle skutečnosti by navíc člověk čekal alespoň nějaké emoce a ty přijdou až v samém závěru,kdy se Saroo vrací domů a to mě osobně přijde hodně málo.Patel si odehraje svoje,ale už byl i lepší.Tady se místy zbytečně moc tlačí na pilu a tak úplně to nevychází...60% ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Asi som už hodne ovplyvnená indickou kimenatografiou, ale z celého filmu sa mi nepáčili akurát američania, Nicol vyzerala absolútne príšerne a jej manžel skôr ako nejaký úchyl, sorry. Zato malý Sunny, je už vo svojom veku pán herec, dúfajme, že mu to vydrží, úžasné chlapča. Dev Patel, vyzerá fakt dobre, aj keď ako herec sa mi v tej časti, kde hral rozorvaného spomienkami nepáčil, nepresvedčil ma. V tom ostatku bol fajn. Celkovo je to silný príbeh, odhliadnuc od nezrovnalostí a absurdít, je fakt dobrý, zidealizovaný, nie som si istá či som mu uverila, a ja dokážem uveriť všelijakým veciam vo filmoch, ale zaujal ma. Určite ho treba vidieť. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Prekrasny film, velmi som mu fandila, aby dostal Oscara za najlepsi film, pacil sa mi 1000x viac ako Moonlight! Putavy a dojimavy, super herecke vykony, no krasa. Z kina som odchadzala nadsena, bol to perfektny zazitok. Odporucam si ho pozriet, urcite stoji za to! Dopadlo to nad moje ocakavanie...A tiez lepsie ako La La Land, i ked je to uplne iny zaner. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Další přírůstek do Oscarových nominací a další katastrofální píčovina. Od začátku je jasné, že to pojede na povinné city a emoce, které jsou ale upřímně v každém druhém filmu, jenom tady se na nich postaví kompletně celý děj. K tomu ubrečánek Pawar a dvě hodiny zbytečných keců. Docela průser. 30% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Ano je to veskrze citová vydíračka a to by mohlo někomu vadit, ale pokud se dostanete na podobnou vlnu, tak si Lion určitě užijete. Lion je příběh malého indického chlapce, který se ztratí a přes ulici a dětský domov se dostane k novým rodičům do Austrálie, kde začne naprosto nový život se všemi možnostmi, které nabízí. Jako již dospělý se vydá hledat svojí rodnou hroudu. Samozřejmě všechno podle skutečných událostí. Tohle všechno nabízí spoustu slzopudných momentů, které kulminuje v závěrečné tlačení na city společně s fotografiemi skutečných osob, na jejichž osudu je tento film postaven. Herecky sice poměrně nevýrazné, ale to podle mého pomáhá menšímu citovému vydírání, než by ve finále mohlo být. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný film. Takým nenápadným spôsobom. Len si tak plynie a netlačí moc na pílu a predsa vás zasiahne presne tak, kde treba. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu je úchvatná. Výkony malých hercov sú výborné a dávajú filmu skvelú atmosféru a režisér skvelo dávkuje emócionálne scény. Druhá polovica, ktorá je o hľadaný svojej rodiny a sám seba je o niečo slabšia. 7/10 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Prvni cast do adopce je vyborna, stejne jako herecky vykon maleho Sunny Pawara. Dobre natocene realie zivota v indickych ulicich. Se zmenou mista a hereckeho obsazeni film ztraci na atraktivite, aby ke konci spadl do kyce a citoveho zdimani. Coz uz na me nastesti nefungovalo. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal, že půjde ještě o větší doják. Film by se dal rozdělit na dvě poloviny, ztracení a hledání. Čekal jsem, že hledání bude delší část, ale bylo to zhruba na půl a to je vlastně dobře, protože část ztracení byla vlastně zajímavější. A to i přesto, že v té druhé části byly ty větší herecké hvězdy. Příběh hezkej a jsem rád, že dobře skončil, ale čekal jsem od toho o něco víc. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

;Kidmanka mala vo filme najnemožnejší účes na svete !!!!!! Inak film bol poyeratelny, Mlady Ind (Saroo) hral skvelo. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Vynikající, lepší než Milionář z chatrče. Jak již bylo psáno, mladý Saroo táhl celý děj, pak už to bylo horší, ale stále velmi silný příběh s pěknou hudbou. ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Odporný film s nezajímavým Patelem, který dráždí diváka již od prvního výskytu. Celá idea filmu je jistě chválihodná, avšak jakmile se dějová linka přesune do současnosti, tak film již opravdu nemá co nabídnout. Je velice těžko pochopitelné, jak si ta bukva Patel vysloužila nominaci na Oscara. Jsem přešťasten, že LEV neobdržel ani jednu sošku Akademie. odpad! ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Přímočará první polovina, kdy malý Saroo balancuje na hraně nebezpečí, je skvělá. Ve druhé, kdy je těžší vystihnout jeho dospělé pocity při hledání identity, ztrácí film na dynamice a nesourodost obou polovin se tak ukáže v plné nahotě. Příběh je ale velmi silný a i když konec není žádným překvapením, tak všem, kromě těch s pokřivenými city zabrnká silně na emoce. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No jasné. Keď to není o negroch, tak to bude o indických cigánoch. Dlhé, nudné, nezáživné, prílišne sa tlačí na emočnú pílu, presne podľa oskarových noriem. Nerozumiem nominácií pre Kidman, nerozumiem nominácií ani pre Patela popravde, ved mu len preplo a rozplakal sa. Desné film su tento rok nominované. Desné! 1 z 5 ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Další pecka, která jako kdyby z oka vypadla Indské produkci, ale není to tak. Konec byl pro mně hodně překvapivý, když jsem se dozvěděl co se opravdu té noci stalo. Upřímně nevím proč nedat 5* Lion není film, na který bych zapomenul. Nicméně musím hodnotit objektivně a bez emocí, proto 4* ()

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama