Reklama

Reklama

Tygr sedmi moří

  • Francie Surcouf, le tigre des sept mers (více)

Obsahy(1)

Korzárský poručík Robert Surcouf přijíždí do přístavu St. Malo za svou dívkou Marií, dcerou loďaře Blaise. Otec by ji však raději provdal za vysokého důstojníka Chamblaise, který mu jménem ministerstva získává velké státní zakázky. V Chamblaisovi má Surcouf nepřítele na život a na smrt. Když Blaise odmítne jeho žádost o ruku Marie, přijme Surcouf nebezpečnou nabídku od guvernéra: má se pokusit prorazit anglickou blokádu ostrova Mauritius. Doufá, že tak získá slávu, peníze a ruku své lásky. (Karlos80)

(více)

Recenze (22)

tahit 

všechny recenze uživatele

Ani po mnoha letech od svého vzniku neztratil film přitažlivost. Ke spokojenosti přispěl představitel hlavní role, můj oblíbený herec Gérard Barray, vystihující vlastnost romantického hrdiny. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Oki, já vím, že je to blbost, kde je scénář koninou a hlavní herec se snaží tvářit sošně a kvůli tomu zapomněl hrát, ale... Já mám prostě slabost pro všechny dobrodružné filmy z téhle epochy a navíc i pro všechny, které se odehrávají na moři, takže tady je to jasné, přestože romance je pitomá a stejně tak půlka dialogů, jenže mě takové filmy baví a ano, je to naprosté guilty plesure. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ste na prvý pohľad milovník, ale keďže ste aj námorníkom, tak vás to tiahne na more. A hneď tu máme látku, vhodnú pre romantické ženy stredného a vyššieho veku ako vyšitú. Alebo aj pre milovníkov starej poctivej dobrodružnej zábavy. Ono si vôbec neviem predstaviť, ako by sa dal nakrútiť dnes podobný film, aby mohol mať v sebe to čaro, ako pred 50 rokmi. Film má dostatok akcie, poctivú atmosféru, sympatického hlavného hrdinu a krásne ženy. Chýba mu silnejšie finále a možno by sa v scenári mohlo objaviť aj niečo, čo nie je na prvý pohľad priehľadné a schematické. Ale buďme hlavne radi, že tento tiger nemá nejakého novšieho brata v podobe prerábky, ako chudák Fanfán Tulipán. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Historická postava korzára Roberta Surcoufa z konce 18. století v podání Gérarda Barraye. Typický dobrodružný (pirátský) film 60. let, stejně místy naivní jako většina jiných. Vhodné pro mládež a navíc tu funguje nostalgie. Jenom tu Margaretu mohla hrát hezčí herečka než Antonella Lualdi. Film má volné pokračování Surcoufův návrat (1967): http://www.csfd.cz/film/39546-grande-colpo-di-surcouf-il/ ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Spomienky, spomienky, spomienky. Nedokážem odsudzovať dobrodružný film o korzároch, aj keď bol nakrútený pred viac ako polstoročím a filmy tohto typu ma nikdy príliš nebavili. Napriek tomu som mu dal priemerné hodnotenie, pretože pri pohľade na súčasnú produkciu by sa na tri hviezdičky dostali možno iba oscarové filmy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková ta dobrodružně romantická pohádka té doby, z dnešního pohledu trochu naivní, poněkud zdlouhavá, obě dvě ty dámy moc krásy také nepobraly (jen ta hnědoočka na plese, co se za Surcoufa chce přimluvit, vypadá fajně), ale filmařina je to slušná, jeden v půlce naznačený motiv dokonce dojde ke svému slovu ke konci filmu, no a málo platné, Barray to celé uhraje na své charisma a neustále pobavený výraz. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Tyhle francouzské historicko-dobrodružno-romantické produkce neměly ve své době konkurenci. Jeden z nadprůměrných filmů s tehdejší velkou hvězdou Gérardem Barraym plnil kinosály v tehdejším Československu. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Asi největší pozornost zde byla věnována kostýmům Géralda Barrayho. Pár krátkých slušných bitek a šermovaček nezastře, že většina filmu je prostě vata. Jednu třetinu času zabírá Surcoufův postelový zálet, aniž by to mělo pro děj nějaký význam. Škoda, Robert Surcouf by si nějaký pořádný historický film zasloužil. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento dobrodružný historický film o slavném korzáru Surcoufovi, kterého ztělesnil fešný Gérard Barray, jemuž to mimochodem v kapitánské uniformě děsně seklo, je nostalgickou vzpomínkou na mládí. Snímek plný majestátních korábů, dělových přestřelek, rytířských soubojů i pěstních potyček, plnil před padesáti lety celou sezónu letní kina. Samozřejmě že nechyběly krásné dámy, i když byly v menšině, příjemná hudba a nákladná výprava. Ráda na šedesátá léta, kdy se takové filmy točily, vzpomínám. Snad se tento snímek v záplavě dnešních akčních trháků neztratí. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Robert Surcouf, duchaplný gentleman, geniální taktik, vynikající námořník a ďábelský svůdce. Král mezi muži. Kdyby žil v dnešní době, dostal by do kolen i feministickou genderfluidní položenu (prý to fakt existuje). Mám rád podobné filmy. Čím je prostředí exotičtější a postavy nepravděpodobnější, tím lépe. Tygr sedmi moří a Pirát sedmi moří se ještě drželi zkrátka. Vychází z historických událostí, jen drobně přibarvených a rozšířených. Surcouf opravdu existoval, svými schopnostmi přiváděl anglické námořnictvo k šílenství, ještě za svého života se stal se legendou a skutečně pronesl onen brilantní výrok, kterým sestřel svého britského protivníka. Takový fešák jako Gérard Barray to ovšem nebyl. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Historicko - dobrodružná věc z napoleonského období, inspirovaná skutečnou postavou korzára Sarcoufa (1773-1825, známý též jako Král korzárů; bratr Nicolas je též skutečnou postavou). Ukazuje Sarcofouvu cestu ke korzárskému řemeslu, postu kapitána a slávě - no a samozřejmě nechybí dilema mezi 2ma milujícími ženami, sokové v lásce, námořní bitvy a souboje. Velmi dobře řemeslně odvedená historická filmová klasika. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Tygr sedmi moří je film o historické postavě korzára Roberta Surcoufa v podání brilantního Gérarda Barraye, který se mimo kromě proražení blokády na Mauriciu musí pokusit získat svou milou Marií v podání krásné Antonelly Lualdi. Tygr sedmi moří je jeden z mnoha dalších filmů ať už o korzárech nebo pirátech, které vznikaly od 60. let minulého století. Ano místy jsou tyto filmy někdy naivní, ale na svou dobu jsou mnohdy nepřekonatelné, obzvlášť díky hercům, kostýmům a výpravě. Navíc tento snímek má pokračování v podobě Piráta sedmi moří. Na csfd naprosto podhodnoceno, za mě 80% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Původně měl údajně hrát hlavní roli Jean Marais, ale ani Gérard Barray nijak nevybočil svými sympatiemi a charismatem. Asi málokdo ví, že mnohé postavy zde ztvárněné skutečně žily, jen ten příběh je samozřejmě zcela vymyšlen. To však nic nemění na skvělé podívané námořního dobrodružství. Ve své době byly takovéto snímky hodně populární a tak i tento musel nějak vypadat, neboť konkurence byla nemalá. Tvůrci si dali záležet na kostýmech, kulisách, výpravě i na příběhu. A je to znát. Nejvíce v paměti snad utkví ohromující bitevní scény lodí. Filmová klasika zcela bez výhrad. ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Něco šermířských soubojů, dělostřeleckých přestřelek mezi majestátními koráby a i nějaká ta honička v kočáře (i když to zrovna není něco, co bych od filmů o korzárech vyžadoval), přesto mám dojem, že akce by ve filmu mohlo (a asi mělo) být víc. Především v té části, kdy se z nezkušeného velitele plachetnice stává ten obávaný titulní tygr sedmi moří. Pan režisér to vyřešil tím nejméně vhodným způsobem, a to tak, že po povedené scéně obsazení nepřátelské lodi zařadil dvouminutovou sekvenci, kdy burácí děla i titulní melodie, lámou se stožáry a potápí se lodě. Poté hudba utichne, kamera se vrací k Barrayovi, jakoby jsme poskočili o pár měsíců vpřed a kamkoli nyní hrdina příjde, vzbuzuje úctu a obdiv. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Dnes, kdy už nemám oči desetiletého kluka, mi přijde, že tohle dílko dost nahlodal zub času. Snad kdyby to točil Borderie, bylo by to lepší. ()

Reklama

Reklama