Reklama

Reklama

Tygr sedmi moří

  • Francie Surcouf, le tigre des sept mers (více)

Obsahy(1)

Korzárský poručík Robert Surcouf přijíždí do přístavu St. Malo za svou dívkou Marií, dcerou loďaře Blaise. Otec by ji však raději provdal za vysokého důstojníka Chamblaise, který mu jménem ministerstva získává velké státní zakázky. V Chamblaisovi má Surcouf nepřítele na život a na smrt. Když Blaise odmítne jeho žádost o ruku Marie, přijme Surcouf nebezpečnou nabídku od guvernéra: má se pokusit prorazit anglickou blokádu ostrova Mauritius. Doufá, že tak získá slávu, peníze a ruku své lásky. (Karlos80)

(více)

Recenze (22)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Spomienky, spomienky, spomienky. Nedokážem odsudzovať dobrodružný film o korzároch, aj keď bol nakrútený pred viac ako polstoročím a filmy tohto typu ma nikdy príliš nebavili. Napriek tomu som mu dal priemerné hodnotenie, pretože pri pohľade na súčasnú produkciu by sa na tri hviezdičky dostali možno iba oscarové filmy. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento dobrodružný historický film o slavném korzáru Surcoufovi, kterého ztělesnil fešný Gérard Barray, jemuž to mimochodem v kapitánské uniformě děsně seklo, je nostalgickou vzpomínkou na mládí. Snímek plný majestátních korábů, dělových přestřelek, rytířských soubojů i pěstních potyček, plnil před padesáti lety celou sezónu letní kina. Samozřejmě že nechyběly krásné dámy, i když byly v menšině, příjemná hudba a nákladná výprava. Ráda na šedesátá léta, kdy se takové filmy točily, vzpomínám. Snad se tento snímek v záplavě dnešních akčních trháků neztratí. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Oki, já vím, že je to blbost, kde je scénář koninou a hlavní herec se snaží tvářit sošně a kvůli tomu zapomněl hrát, ale... Já mám prostě slabost pro všechny dobrodružné filmy z téhle epochy a navíc i pro všechny, které se odehrávají na moři, takže tady je to jasné, přestože romance je pitomá a stejně tak půlka dialogů, jenže mě takové filmy baví a ano, je to naprosté guilty plesure. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Robert Surcouf, duchaplný gentleman, geniální taktik, vynikající námořník a ďábelský svůdce. Král mezi muži. Kdyby žil v dnešní době, dostal by do kolen i feministickou genderfluidní položenu (prý to fakt existuje). Mám rád podobné filmy. Čím je prostředí exotičtější a postavy nepravděpodobnější, tím lépe. Tygr sedmi moří a Pirát sedmi moří se ještě drželi zkrátka. Vychází z historických událostí, jen drobně přibarvených a rozšířených. Surcouf opravdu existoval, svými schopnostmi přiváděl anglické námořnictvo k šílenství, ještě za svého života se stal se legendou a skutečně pronesl onen brilantní výrok, kterým sestřel svého britského protivníka. Takový fešák jako Gérard Barray to ovšem nebyl. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková ta dobrodružně romantická pohádka té doby, z dnešního pohledu trochu naivní, poněkud zdlouhavá, obě dvě ty dámy moc krásy také nepobraly (jen ta hnědoočka na plese, co se za Surcoufa chce přimluvit, vypadá fajně), ale filmařina je to slušná, jeden v půlce naznačený motiv dokonce dojde ke svému slovu ke konci filmu, no a málo platné, Barray to celé uhraje na své charisma a neustále pobavený výraz. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama