Reklama

Reklama

Zázračné kouzlo

Trailer

Obsahy(1)

Film je Disneyho nejnovější animovaný film, ztřeštěný pohádkový muzikál inspirovaný "Snem noci svatojánské". Populární písně posledních šesti dekád pomáhají vyprávět pestrý příběh kouzelných postaviček skřítků, goblinů, elfů a víl a skřítků a jejich legračních dobrodružství, které vyvolal boj o mocný lektvar. (Filmbox)

Videa (20)

Trailer

Recenze (33)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $12,429,583Tržby Celosvetovo $13,299,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $2,133,126 //počet predaných kusov 54,346║ tak trošku nešťastný počin, ktorý sa chcel vydať vlastnou cestou a nakoniec nám ponúkol len o niečo temnejšiu variáciu na Cililing, mierna bizardnosť a muzikálová hravosť na milostnú notu v tomto prípade určite nie je to pravé pre tých najmenších pre ktorých je táto rozprávka určená, len úzka škála divákov si k tomuto mohla nájsť cestu a užiť, graficky na dosť slušnej úrovni, nakoľko je cítiť že zázemie to malo o trikového štúdia Georga Lucasa ILM, ten ako autor predlohy určite čakal asi väčší úspech, nuž všetko z jeho pera nemôže byť klenot, podobne dopadol aj Káčer Howard /60%/ ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Asi najhorší animák aký som za posledné roky videl - či už po námetovej alebo dejovej stránke, proste absolútne nezáživné a strohé. A celá tá snaha oživiť dej rôznymi pesničkami a melódiami bola viacmenej tiež dosť márna. Absolútne mi celá táto "rozprávka" z kontrastného lesíka nezapasovala. A celkovo už mi idú hore krkom tieto temné gýče zakomponované do moderných rozprávok. Toto bol zatiaľ vrchol (dúfam že posledný). ()

Reklama

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokoukáno, absolutní tragédie zrůdnost a příšernost. Nejen, že je to fakt neskutečně hnusné a osoba zodpovědná za ksichty postaviček by měla být skoro až zavřená, on je to MUZIKÁL! To vědět, nezavadil jsem o to okem. Furt se tam zpívají zmrvené covery starých šlágrů + další blábolačky bez melodie. Že ty ksichty a postavičky budou odporné sice bylo jasné už z fotek, ale tohle je fakt grc! To je celkově tak tragický, že se jednoznačně jedná o nejzrůdnější animák za hodně dlouhou dobu. Oproti tomuhle je zlatá i Kaena (přičemž ten hmyzák je tamní postavičce zlouna taky dost podobný). ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No original songs? Samé covery a mash-upy... ale tak strašně ohraných songů, že byste je nechtěli už slyšet ani v originále, natož jako cover. Osobně se považuju za velkého fandu animáků, ale tenhle byl vážně hrozný. Když už já dám animáků méně než 3*, tak to vážně musí být strašné. Bylo to především o písních a zamilovávání se, ale jak už jsem psala, to byly covery otřesných songů. Přišlo mi, že tvůrci zadali do google "song with world love in it" nebo "song about love" Nekecám.. tak se podívejte na soundtrack... Can't help falling in love, I'll never fall in love again, I Wanna dance with somebody who loves me, What doesn't kill you etc. Jediné velké pozitivum je, že se kráska-bojovnice, zamiluje do toho "zlého a ošklivého", ale co ta závěrečná scéna aka kaleidoskop? ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Jedná se o CGI celovečerní animovaný film od Disneyho,který není u nás příliš znám.Český distributor tento film zřejmě díky velice nízkým tržbám v USA nevpustil do českých kin a ani nevydal na DVD či BD.Ještě jedna zajímavost...film nejen produkoval,ale i k němu napsal námět sám George Lucas.Ve filmu je malý odkaz na Star Wars,kdy se víla Marianne učí šermovat naslepo s šátkem přes oči.Navíc nebude náhoda to že král,otec víly Marianne nápadně připomíná George Lucase s elfíma ušima.Nejdříve k animaci.Tu má jistojistě na svědomí slavné ILM (Industrial Light & Magic) a je to tuším teprve druhý počin tohoto trikového studia v oblasti celovečerního animovaného filmu.První byl Rango.Nevím však zda film studio animovalo celý nebo se na animaci podílelo i studio Disney.Ani bych nemusel psát,že animace je dokonalá a celkově film vypadá nádherně.Tady se musím pozastavit a dodat,že díky té fascinující vizuální stránce budu film malinko nadhodnocovat.Co se týče vzhledu postav a všemožných tvorů jsem měl však pocit jako by svět víl animovalo studio Disney.Mělo to hodně blízko ke Zvonilce.A naopak tvory z temného lesa animovalo ILM.Ti mě zase připomínali postavy z Ranga.Každopádně ve výsledku je to celkem jedno.Nelze však nezmínit jeden důležitý fakt a to,že animace není originální a film především z výtvarného hlediska velice připomíná již zmiňovanou Zvonilku a především animovaný film Epic(Království lesních strážců).Otázkou zůstává,kdo koho okopíroval.Avšak vzhledem k tomu,že George Lucas film plánoval již 15 let před jeho vznikem a na filmu se začalo pracovat již v roce 2012,věřil bych teorii,že si návrhy "půjčovali" pánové ze studia Blue Sky pro film Epic z roku 2013.Avšak mohlo to být i naopak.Pokud někdo ví více,budu rád za info do zprávy.K ději.Film je jak už jsem psal částečně muzikál a je inspirován hrou Wila Šejkspíra Sen noci svatojánské.Tady začíná problém.Scénář tímto víceméně trpí a trpět může i mnohé obecenstvo.Po první projekci jsem byl malinko zaskočen,ale napodruhé jsem to dával s pokorou a lehkým nadšením.Bohužel film v USA silně komerčně propadl.Vrásky si však Lucasfilm a Disney dělat nemusí.Tsunami seriálů a filmů z univerza Star Wars rozpoutaná veleúspěšnou epizodou VII ještě nějakou tu miliardu vydělá :-).Ještě dodám,že písně ve filmu nejsou originální,ale jde o předělávky nových i starších populární hitů.6/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Pracovný názov filmu bol Primrose. (Hudakfilms)
  • Pôvodne mali mať sestry Marianne a Dawn dlhé hnedé vlasy, ale štúdio kvôli obtiažnosti animácie muselo zmeniť vlasy na krátke a blond. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama