Reklama

Reklama

Anatomie pavouka

  • USA Mr. Spider's Anatomy (festivalový název)
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní
Česko, 2014, 27 min

Režie:

Vojtěch Kiss

Scénář:

Vojtěch Kiss

Obsahy(1)

Film představuje vizi pochmurného města. Hlavní hrdina, Pan Pavouk je úředník pracující v obrovské kanceláři, dobrovolný otrok, člověk osamělý a ztracený v labyrintu ulic, chodeb a vlastní mysli nasáklé alkoholem. Avšak kdesi mnohem hlouběji, v místech, kde se rozum rozpadá a začínají sny, se otevírá nekonečný prostor, ve kterém září křehká síla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Everwin 

všechny recenze uživatele

Krásná mravenčí práce za hranicí lidského úsilí. Vojtěch Kiss tomuto filmu obětoval mnohé a myslím, že dlouhé odříkání stálo za to. Film jako mystická cesta, kde výtvarník bojuje od snímku ke snímku, hledá obrazy, doluje vize, které pak zvuková stránka dotáhne k dokonalosti. Velmi se mi líbí ta kombinace dokonalosti, detailně vypracované modely architektury, schématické figury, perfektně vybalancovaná atmosféra scén v kombinaci s nejjednoduššími technickými postupy a nezapíranou klasickou animací z masa a papíru. Na tyto cesty se dnes málokdo vydává pro jejich náročnost. Tleskám a těším se na další filmy. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

4-5 // Vizuálně působivé, ideově už ne tak úchvatné/zajímavé, rozhodně ale výjimečný počin. ()

Reklama

Savel 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejpreciznější a nejemočnější loutkový kraťas za posledních minimálně deset let. Bohužel skončil u expozice nádherně pozvolna se rozvíjejícího celovečeráku v plymtonovskem duchu. Bohémské pozadí vzniku tohoto jistě vyjímečného kousku neomlouvá absenci pointy či vyustění. Film je utnut vizuální naivistickou exibicí a nutí diváka přesedlat z psychologického dramatu do videoartu, o několik tříd výtvarně banálnějšího a co diváckého zážitku nudnějšího. Je pochopitelně z mé strany vrcholně drzé až prostoduché říct o abstraktní intimní výpovědi emocí, že je banální nebo nudná... Počkám si na jiný čas a na jiné místo a možná závěr filmu prožiju tak, jako autor sám... a pochopím. Pomyslnou hvězdičku navíc, že to autor přežil ve zdraví a druhou za geniální opileckou animaci. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ach, rybičky a umělé květiny v rohu. Toto seskupení extrémně konkrétních detailů ve mně vyvolává všeobecnou ztrátu paměti, respektive zapomenutí. Ano, to je mnohem hezčí slovo. Ale pořád není úplně krásné. A abych si připadala jako filmový recenzent: Ta práce se zvukem! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama