Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (830)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Solomon Grundy, Born on a Monday, Christened on Tuesday, Married on Wednesday, Took ill on Thursday, Grew worse on Friday, Died on Saturday, Buried on Sunday, That was the end, Of Solomon Grundy. Solomon Grundy, Born on a Monday... Už dost, Chrisi, podívejme se na O´Connorovu účetní závěrku, konkrétně výsledovku. Na straně zisků figurují perfektně ozvučená, dostatečně surová akce a především akt stvoření neobvyklého superhrdiny, s kterým by se mohly ztotožnit osoby s poruchami autistického spektra (samozřejmě tím nemyslím přejít z rychlosoučtů rozsypaných párátek na headshoty). Mezi ztráty řadím zbytečnou komplikovanost a narušení dynamiky při flashbacích a zdlouhavém vysvětlování minulých událostí. Obrovským pasivem je pak twist, ke kterému jsem se celou dobu modlil, aby nenastal. Kterýkoliv účetní by si spočítal, že jeho statistická pravděpodobnost je asi taková, jako že J.K.Simmons bude ještě někdy mít vlasy až na ramena. Temný rytíř z účtárny sice skončil v černých číslech, ale jeho zisk se po zdanění žánrovými konkurenty jeví jako zanedbatelný. Ohledně Afflecka nesdílím všeobecné nadšení. Jeho standardní herectví připomínající člověka, co má v zadku vražený mražený asparagus, bylo pro ztvárnění postavy s Aspergerovým syndromem naprosto ideální, stejně jako třeba když Arnie představoval kybernetický organismus s rakouským přízvukem.. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, někdo opravdu vymyslel koncept ,,Rain Man dělá pro mafii", napsal scénář a natočil to. Exemplární akční béčko, kde klišé střídá klišé a logika nemá šanci. Co se týče zvláštních schopností a umu hlavního hrdiny, vypadá to spíš jako nepřiznaná variace na klasický komiksový příběh Supermana - nenápadný účetní vypadající jakou ňouma sundá čas od času, když je potřeba zachránit svět nebo jeho vyvolenou, brýle, nasadí stylovou kapucu a za odříkávání říkankové mantry použije své superschopnosti a pošle na onen svět všechny záporňáky...jen supermanovský komiksový úbor nahradil civil... ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Affleck ma presvedčil, že ešte aj v roli autistu vie byť väčší suchár, než je potreba. Príbeh filmu je skvelý, prelínajúce sa dejové linky spolu s elementami umenia či dodávky pre prežitie sú snom pre každného chlapa. Scenár žial nemal ťah v každej pasáži, tempo bolo správne jedine v akčných scénach. Kendrick nebola zlá, ale ešte by si mohla nejakú dobu pospevovať, na túto partu hercov sa totiž zatial nedotiahla - ajkeď k bezpohlavnému Afflekovi sa celkom hodila - pravdepodobne to bol zámer castingu. Simmons špička jak vždy. Koniec filmu drží pokope Jon Bernthal, John Lithgow už tam prakticky nemal čo hrať - tipický problém záverov, keď sa tlačí na pílu. Príbeh a vedlajšie postavy za 5, všetko ostanté za 3. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Od kdy je těžké zabít účetního?" Vždycky to bylo těžký, jsou to totiž potvory hemživý, chvilku nepostojí a neustále kličkují mezi paragrafy. Jenže když k tomu ještě přidají kolovrátkovou básničku, střeleckej výcvik a schopnost urazit cizí hlavou umývadlo, tak je to zase o kousek těžší. Pana Wolffa je zkrátka těžký zabít, ale je velmi snadný se s ním bavit při počítání, mizení i dokončování zakázky. Mě tedy nejvíc dostala jeho geniální spojka po telefonu a schopnost vybírat si hotel podle tlaku vody. Na druhou stranu mi však připadá, že mi bylo umožněno pochopit kouzlo Pollockových obrazů a tohoto okamžiku jsem se vždycky trochu bál. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSI JINÝ. A LIDÉ SE BOJÍ TOHO, CO JE JINÉ…“ /// Má to hodně zajímavý tempo, atmosféru i příběh. Rejpavci při několika téměř náhodnejch hrátkách vohrnou pysk, sluníčka zas budou řešit morální dilema, ale nakonec všichni uznaj, že Affleckovi chybí Batman. Proto díky svýmu hereckýmu projevu, připomínajícímu vývojové mentální postižení, vzal zavděk rolí účetního a natočil milej film plnej zabíjení, kterýmu schází jen věnování autistickejm parchantům. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět Bena Afflecka s českým pasem. 2.) Nevím, jak zocelit svý syny. 3.) Thx za titule „.Bac.“ /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (43)

Zajímavosti (22)

  • Režisérem druhého natáčecího štábu byl Sam Hargrave. Natáčení se také zúčastnil jeho bratr Daniel Hargrave, který na filmu pracoval jako kaskadér. (Rominator)
  • Ve filmu je možné zahlédnout i českou stopu - když si Christian (Ben Affleck) prohlíží účetní knihy, v jedné z nich je uvedena firma Siemens Elektropřístroje s.r.o. s adresou Komenského 821 (na této adrese v Trutnově firma skutečně sídlí). (Chevees)
  • Když analytička Marybeth Medina (Cynthia Addai-Robinson) prochází snímky podezřelých z Gambinovy rodiny, stejná fotka se tam nachází 2x - v 1. řadě první a čtvrtá. (Radiq)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama