Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (829)

POMO 

všechny recenze uživatele

Emocionálna thrillerová pecka s perfektnou akciou a možno až zbytočne prekombinovanou story s množstvom detailov, ktoré dostanú zmysel v neskorších scénach a vnesú do príbehu nemalé prekvapenie ("Máte rada skladačky?"). Aspoň pri prvom zhliadnutí. Pri druhom, ktoré som si dal kvôli ťažkému rozhodovaniu medzi plnou paľbou a previnilo podhodnotenými štyrmi hviezdami, sa nadšenie zo superchytrého scenára zmenilo iba v pôžitok z chytro vykonštruovanej žánrovej jednohubky. Ale emócie zostali. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

No konečně!!! Už jsem málem zapomněl, jaké to je jít z kina naplněn absolutním potěšením a s tím hřejivým pocitem u šulínka, pulzujícím radostí, že jsou po všech těch supergejských pičózách, psychodeliktických smaženicích pro artové hnědopichy a trapných fekálních kokotmédiích stále ještě mezi námi fantastičtí scénáristé, skvělí režiséři a totálně prkenní neherci. Ale jebat! Pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „nevadí“. Sice by to třeba takový Éda Norton dotlačil až k extázi, ale zase bych se ztrapnil onanováním na veřejných místech, a tuhle globální dokonalost kupodivu nedokázal zprasit ani Nekrotický Ben, jenž poprvé za kariéru dostal roli, šitou Aspergerem téměř na míru jeho obrně. Tohle člověku připomene, proč vlastně čumí na pohyblivé obrázky a jaké ty dokáží být v povolaných rukou a s perfektním, mnohavrstevným, zajímavým a inteligentním příběhem v zádech dokonalou zábavou. Poprvé za celou mou virtuální existenci mě něco donutilo přehodnotit 10 vrcholných, což mě po vzoru mých největších funoušků kompulzivně ponouká vyhlásit obvyklý ultimativní čelynč: „Dej tomu míň než čtyři a jsi nevkusný velepičus, přechytřelý ufon, vyrachtaná kudlanka, maďarská lopata, esoterický bukanýr, hloupý nezletilý honibrk nebo jen prostě jinačí (čti totální kokot)“. Zařazení se do výše zmíněných kategorií už nechám plně na typu vaší invalidity, ale moc mě neserte, chci, aby to tu do měsíce zaslouženě ukazovalo prdel Forestu Žumpovi! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Docela bych si dokázal představit, že to je vyprávění o novém superhrdinovi, zvaném Účetní, jehož Achillovou patou je autismus. Pak by se dala natočit i minisérie, nebo seriál, ve kterém by všechny zvraty nepůsobili jako veletoč. Jinak ovšem všechno šlape, od akce, přes Afflecka, kterému tenhle typ role bez debat sedne, až třeba k Johnu Litgowovi, kterého jsme v pořádné roli neviděli snad od Dextera. 90%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když se člověk přenese přes to překombinované vyprávění, humorné pokusy o psychologickou hloubku a zvraty jako z Cimrmana, tak to celkem jde. Sošný Affleck je pro postavu autisty dobrá volba (bez ohledu na to, jestli tato filmové postava má s reálnými možnostmi autistů něco společného). Akce dobrá, řemeslně bez zaváhání, celkově tak na 7/10, nahoru zaokrouhlím za finální zúčtování s hlavním záporákem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V současný době v Praze probíhá jeden filmový festival za druhým a já samozřějmě chodím a ochutnávám, ale po čase mě prostě ten poctivej americkej blockbuster chybí jak praseti drbání a když je ten americkej biják tak dobrej jak tenhle, tak pak uctivá poklona pane O'Connor . Je to nejpoctivější možná filmařinas příběhem, který tě zajímá až do samýho konce a vyníkajícíma akčníma pasážema. Není moc co vytknout, vzpomínám si jak jsem Benovi před xx lety smál, že je to omyl Hollywoodu, no tak už teda rozhodně neříkám. Jasně vybírá si role který si na sebe dokáže posadit, ale i to je umění a navíc je prostě vidět že ten kluk na sobě pořád maká a to i fyzicky. Annička tam nemá až tak velkou roli, ale mě se ta holka líbí víc než devizovej učet. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov roku 2016. Akčná nálož s kopou brutálnych headshotov na pozadí solídne prepracovanej psychologickej drámy o autistovi, čo sa dal na pochybné chodníčky. Niečo ako Rain Man meets John Wick v podaní nečakane presvedčivého Bena Afflecka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kam oskarové nominace daly oči? Zúčtování je totiž tak nářezovej film, že lepší Ameriku jsem hodně dlouho neviděl. A kdo by kdy řekl, že v tom bude mít prsty zase Ben Affleck. Ten Affleck, o kterém jsme si dřív mysleli, že z hraní toho moc nepobral. No a přitom tady má postavu nejdivnější z nejdivnějších, která se nejenom zvláštně chová, ale ještě nás příjemně překvapí solidními filmařskými momenty v průběhu samotného filmu. Nicméně moc rád bych neoceňoval jen herecké výkony, ale stejně tak bych se moc rád zaměřil i na příběh, který ze začátku působí možná trošku zmatečně, aby po asi hodině rozjel naprosto epickou epopej, která vypráví jeden epos o účetním, který se dozajista stane nejslavnějším účetním na širém světě. K tomu úžasně přirozená Anna Kendrick, která prostě a jednoduše hraje opět samu sebe, mi dělala tak hroznou radost, jako naposled v Lítáš v tom. No a J.K. Simmons? Ten od Whiplashe předvádí jeden dokonalý výkon vedle druhého. The Accountant je prostě filmařský balzám na lidskou duši, který Vám hravě připomene to nejlepší z Ameriky v době, kdy toho z Ameriky moc dobrého nevychází. Dobře oni, tedy! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $44miliónovTržby USA $86,260,045Tržby Celosvetovo $153,055,291Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,199,672Tržby za predaj DVD v USA $8,582,372║ Affleck sa akosi moc rozbehol a fušuje do remesla Johna Wicka /70%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tak jo, autisti jsou krásné bytosti, ale nedávejte jim kvéry a super počítače, protože si nejspíš založí tajnou službu. Už dlouho jsem neviděl film, který by se po bezmála strhujícím úvodu tak grandiózně rozsypal. První část, kde divák sleduje vlastně velmi rutinní úkony hlavní postavy a pár náznaků, je netuctová a láká na přísliby zajímavých odhalení. Gavin O'Connor navíc režíruje velmi hladce a elegantně. Druhou polovinu, kde dojde na řešení informačního deficitu a je třeba rychle něco rozplétat, psal zřejmě v tajné kolaboraci Cimrman a Jarchovský. Od Nevinnosti jsem neviděl hůř použitý vysvětlující monolog. Když J. K. Simmons s nohama na stole odvypráví 90% děje, je to na hraně neumětelství. A závěrečná odhalení už skutečně šimrají na chodidle crazy komedii. Jestli se na začátku nabízí otázka, zda se ve filmu nebude prát realismus a akční nadsázka, závěr nabídne hotovou orgií věcí, které do sebe nepasují. Musím absolutně ocenit grácii, s jakou WTF momentky ustávají jak Affleck tak (opět famózní) Bernthal. Zúčtování semlelo snad všechno myslitelné thrillerové prvky s jediným výsledkem - kolonky má dáti / dal hrubě nesedí. A nemusím být autista, abych si to spočítal. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, někdo opravdu vymyslel koncept ,,Rain Man dělá pro mafii", napsal scénář a natočil to. Exemplární akční béčko, kde klišé střídá klišé a logika nemá šanci. Co se týče zvláštních schopností a umu hlavního hrdiny, vypadá to spíš jako nepřiznaná variace na klasický komiksový příběh Supermana - nenápadný účetní vypadající jakou ňouma sundá čas od času, když je potřeba zachránit svět nebo jeho vyvolenou, brýle, nasadí stylovou kapucu a za odříkávání říkankové mantry použije své superschopnosti a pošle na onen svět všechny záporňáky...jen supermanovský komiksový úbor nahradil civil... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sofistikované béčko, které pod zdánlivě seriózním závojem schovává film o týpkovi, který v sobě snoubí Willa Huntinga/Jasona Bournea/Johna Nashe/Franka Castlea/Raymonda Babbitta/Johna Wicka, no prostě Chuck Norris hadr. Takže se tu prohání matematický autistický übergéniální účetní s kvérem v ruce a mezi nesčetnými headshoty řeší záležitosti srdce a nekompromisní otcovské lásky. Prostě béčko, prostě úlet, prostě zábava. Čistě papírově by to nemělo fungovat a měl by to být směšný materiál na letošní Zlaté maliny. Jenže... Jenže ono to oproti všem předpokladům funguje. A to tak že hodně (především pak v první polovině). Je to své způsobem, jakým bývaly staré dobré evropské sedmdesátkové kriminálky. Vytknout by se dala snad jen úsměvná snaha o finální twist, stavící na totožnosti jedné z postav. Přitom až v polovině filmu mi došlo, že postavy/divák to dle tvůrců jakože asi nemají vědět již od samého počátku. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Roky jsem tento kousek odkládal a ani nevím proč, protože je to fakt parádní pecička. Skvělá premisa o začleněném autistickém klukovi s tvrdou výchovou do společnosti. Ten využívá své posedlosti a "daru", aby udělal svět lepším místem, zatím co si příjemně přivydělal. Ovšem tentokrát se připlete do práce, kterou nemůže do končit a to je pro něj klíčové. Spletitá, systematická podívaná, která má úžasné obsazení, zajímavé rozplétání všech tajemství a příjemnou gradaci. Kdyby lépe zapasovalo pár dílků do sebe a kdyby měla celá ta linka s vládním vyšetřováním větší dopad, tak bych šel možná i s hodnocením výš. Přitom J.K. Simmons nepřekvapivě podává nejlepší výkon filmu a přesto mám pocit, jako by tam nemusel vůbec být a to není dobré znamení. Přesto poutavý, dobře odvyprávěný akční krimi s příjemným finálem. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako přímočarý akčňák se sympaticky přestřelenou hlavní postavou. Postupně se ale děj začne zbytečně komplikovat, což je jen na škodu. Musel jsem se smát, když jsem si představil, co se Johnu Lithgow honilo hlavou když tam vystříleli všechny gorily v baráku a začli si povídat. Celá linie s policajtkou a J.K. Simmonsem tam vůbec nemusela bejt. ()

Mazarini 

všechny recenze uživatele

Kdyby mel jeste i cernou sestru tak urcite by to byla ta cerna policistka. To jsou mi nahody teda.... A hlavni detektiv mohl byt klidne jeho tata, at mame kompletni StarWarsi rodinnou idylku. + Benovi ten vykon vubec nezeru teda. Prestrihat/vystrihat urcite veci a mohla to byt i fajnovka? Skoda. Dalsi trailer co byl zajimavejsi nez film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSI JINÝ. A LIDÉ SE BOJÍ TOHO, CO JE JINÉ…“ /// Má to hodně zajímavý tempo, atmosféru i příběh. Rejpavci při několika téměř náhodnejch hrátkách vohrnou pysk, sluníčka zas budou řešit morální dilema, ale nakonec všichni uznaj, že Affleckovi chybí Batman. Proto díky svýmu hereckýmu projevu, připomínajícímu vývojové mentální postižení, vzal zavděk rolí účetního a natočil milej film plnej zabíjení, kterýmu schází jen věnování autistickejm parchantům. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět Bena Afflecka s českým pasem. 2.) Nevím, jak zocelit svý syny. 3.) Thx za titule „.Bac.“ /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,402 // Otvárací Víkend v USA: $24,710,273 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Na mě místy možná až moc překombinovaný a složitý, že jsem se místy ztrácel a pár věcí mi přišlo zbytečných, ale jinak zábavná podívaná s dobře hrajícím Affleckem, slušnou akcí, chytrými dialogy a poutavým story. Slušné. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Vôbec sa mi do toho nechcelo. Nechápal som, o čo v ňom presne má ísť. Autizmus? Účtovník, ktorý je zároveň zabijakom? Romantická buddy movie s mladou účtovníčkou? Nakoniec som sa na to ale s pomocou pani manželky dal a musím priznať, že ma to svojím spôsobom bavilo. Scenár je strašný bordel, ale práve to, koľko nesúrodých vecí obsahuje, má za následok, že sa nebudete stíhať nudiť. Akonáhle režiséra prestane zaujímať ústredný účtovník, začne sa strieľať, potom sa preladí na (pre dej úplne zbytočnú) dvojku vyšetrovateľov atď. Je pravda, že niektoré nápady, scény a momenty nie sú domyslené, vysvetlené a logické (chápem tomu dobre, že vyšetrovatelia poznali matku páchateľa, po ktorom pátrajú a napriek tomu nedokázali zistiť jeho identitu?). Akčné scény sú dobré, ale je ich málo. Na konci ma to dojalo, hoci by som niečo také nebol na začiatku povedal. Čo sa bratov týka, tušil som, že tam bude pes zakopaný a mal som tip ohľadom finálneho twistu, ale tvorcovia mi prešli cez rozum a ponúkli mi úplne iný. „Aký máš plán?“ – „Nájdem ho.“ – „A potom?“ – „Strelím ho do hlavy.“ ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Daredevil vs. Punisher round 2. Není to moc chytrý a k realitě to má asi taky daleko, ale k čertu s tím. Ben je s kvérem sympaťák, Anna Kendrick jako roztomilej veverčí sidekick bude fungovat vždycky a vůbec, takhle dobře obsazený středněrozpočtový béčka, co ovšem nemají daleko k něčemu víc, mám zkrátka rád. 8/10 ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama