Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (829)

fars 

všechny recenze uživatele

Tak jo, viděl jsem Bena jako Batmana a už předtím jsem si říkal něco jako: a vlastně proč ne? Ale že letos uvidím Bena jako autistického Johna Wicka, to bych fakt nikdy nehádal :-D A víte co? Vlastně proč ne, šlo mu to :-) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film nie je zlý, ale obsahuje viacero kiksov, snaží sa byť spočiatku komplikovaný s cieľom zahltiť diváka, neskôr sa zasa priliš jednoduchý, priamočiary, ako by úplne zabudol na začiatok. Autisti, ani tí čiastoční, sa určite nechovajú tak, ako sa nám to snažia predostrieť tvorcovia. Práve socialny kontakt a sociálne vzťahy sú u nich 'územím neprebádaným', pritom tu hrdina mení svoju socializovanosť, ako sa mu páči a aká je momentálne vhodná. Skôr by sa malo jednať o aspergerov syndrom, ale aj ten má inakvejšie dôsledky na jedincov. To, čo presvedčí, je kúúlová akcia, aj keď je iba málo vieryhodná, ale zato vysoko efektná. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Affleck se našel v této roli jako Arnold v Terminátorovi. Sedne mu jako ulitá, a on táhne celý film dopředu i přes jeho béčkovost a průhlednost. Plus Anna Kendrick je prostě roztomilost sama a při závěrečné scéně jsem byl docela dost naměkko. Chci další díl. ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Jestli si myslíte, že všichni účetní jsou jako Hugo Fantozzi, tak vás tento akční film přesvědčí o opaku. Christian Wolf (Ben Affleck) je sice autista, který má velké problémy se socializací a chováním, zato ale dokáže zjistit každou chybu v účetních závěrkách a pro krev také nechodí daleko. Ostatně už z Pulp Fiction víme, že Wolf je tu od toho, aby řešil problémy. Můžete mít názory na Bena Aflecka různé, ale do role účetního Wolfa se dostal skvěle a hraje perfektně. Příběh není lineární, vypráví se z mnoha úhlů pohledu a k tomu občas dává časové flashbacky. Zároveň otevírá spoustu otázek a neznámých, na který celý film hledáte odpovědi. Příběh se ale slušným tempem posouvá dál a vy doufáte, že se ke konci vše vyjasní a vše bude dávat smysl. Bohužel, a to největší kámen úrazu, se to úplně nepodaří a nebo jen hodně lacino. O vysvětlení většiny neznámých se postará postava J.K.Simona při vysvětlování své kolegyni, kterou pověřil otázce ohledně zjištění totožnosti tajemného Wolfa. Celkem trefně se ho zeptá: ,,Proč mi to říkáte?" nebo ,,Jak to vlastně víte?" Simonsova postava úředníka z ministerstva financí na to ale přesvědčivě odpovědět nedokáže. Působí to spíš tak, že tvůrce potřeboval film nějak ukončit a dovysvětlit, ale aby se vešel do stopáže, udělal to v posledních pár minutách a v divákovi zůstává ještě spousta otázek a logických nejasností. Nebo také možná tvůrce filmu otevřel zbytečně moc otázek, na které uspokojivě odpovědět nedokázal. Stejně tak se nevyhneme řadě ,,překvapivých" závěrečných zvratů, které ale v konečném důsledku působí nesmírně klišé. Škoda té zpackané poslední čtvrtiny filmu. Jinak to mohl být hodně slušný film. 6/10 ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Dobrá žánrovka, docela nadprůměrná, s nekompromisním Affleckem, jen to výrazně v ničem nevyčnívá od podobně laděných filmů. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

V mém životě nastává vpravdě historický okamžik! Sice jsem již jednou udělil plný počet filmu s Benem "latexichtem" Eflekem, nicméně tehdy to bylo díky páně Fincherovu režijnímu mistrovství a doslova kurevské mrazivosti paní Píkové, kteréžto aspekty nemohla směrem k žumpě stáhnout ani účast nejhoršího Batmana dosavadní filmové historie. Ovšem zde jsem málem pětihvězdu udělil (utekla jen o odřeného Aspergera) mimo jiné též díky účasti mistra pokrfejsu! Jak zde totiž již mnozí napsali, Ben konečně našel pro sebe tu pravou hereckou polohu díky naprosto geniálnímu využití své jedinečné schopnosti permanentního neužívání mimického svalstva, pročež nyní po zhlédnutí doufám, že tento vynikající rymejk Malérů pana účetního se dočká minimálně tolika pokračování, jako původní Fantozziho sága. Závěr k tomu ostatně přímo vybízí - příště by si třeba mohl autista střihnout duet s rovněž vyníkajícím gumoxichtem Nýjem v honu na ďábelského šéfa Gamorry v podání Paola Villaggia. Který Benovi na úvod zastřelí kočku. Aspikům všeho druhu bych nicméně zakázal toto promítat pro přílišnou inspirativnost! ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Nejlepší akčńák od equalizera a johna wicka s navíc nejlépe zahranou hlavní postavou v podání skvělého Bena Afflecka (a to sem ho neměl rád) postava tak věrohodně zahrána a procítěňa tu dlouho nebyla...vraždící rain man v akci..krása, nádhera.. Affleck dává zle. herec roku ? ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele

Dva dni som čakal s hodnotením. Nevedel som sa rozhodnúť koľko hviezdičiek dám. Vychladol som a s rozvahou dávam za 5. Asi najlepší film čo som videl za posledný rok. Výborný scenár, skvelý Ben Affleck (nikdy som si nemyslel že to poviem, ale ja začínam mať toho chlapa rád.). Ničomu som nerozumel, ale postupne sa všetko vyjasňovalo, ale vždy sa našlo niečo čo ma držalo prilepeného ku stoličke. Pekne postupne vystupňovaná pointa. Až na jednu vec, viď nižšie. SPOILER: to akože malo byť prekvapenie že punisher mal byť affleckov brat? Zistil som to dokonca skôr ako to že to je vlastne punisher z daredevila.. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Toto je první film, kde mi Affleck nevadil. Snad proto, že je takový upozaděný, nemluví a hlavně má zakázáno se usmívat. Příběh je vlastně o ničem a to "nic" vydá na dvě hodiny. Přesto ten čas uběhne svižně, je na co se dívat. Jde o naprosto mainstreamový film s atmosférou filmů nezávislých, kde vítězí antihrdina a naděje nakonec nikdy neumírá. Originalita se tu nenachází, vše je podotýkám velmi dobře zkopírováno z dřívějších klasik. Přesto je to zábavné kino. 75% ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Ale jo, autista, který vystřídá za celou stopáž ve tváři jen dva výrazy, je pro Afflecka s jeho "herectvím" nejspíš ideální role. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Má to svoje plusy i mínusy, ale nejdřív musím začít tím největším mínusem - Anna Kendrick. Ježišikriste, koho napadlo dát do vedlejší role takovou jakousi mrchu škaredou, která mi připomíná nějakou dobře zachovalou starobylou mumii nebo ženskou z arabskejch zemí, které někdo znetvořil obličej kyselinou? Navíc jen ji vidím a vybaví se mi ty sračky, v kterejch hrála. A tady hraje uplně stejně debilně. Postava Bena Afflecka docela zajímavá, akorát jsem si říkal, že příště asi někdo vymyslí mstitele, co bude mít monstrózní hemeroid a to z něj udělá nepřemožitelného hrdinu. Mimochodem Affleck mi tady připadal nějakej vyžranej a působil na mě jak Steven Seagal v době, kdy se začal vyžírat. Taky postava té agentky mi přišla nějaká prapodivná, co dycky na všechno přišla, i když haluzácky. Jinak po akční stránce tady asi není co vytknout, když pominu, jak byl dokonale vycvičenej a uměl všechno. A akční stránka to asi taky zachraňuje. Nebýt toho balastu kolem, uvažoval bych i o opětovném shlédnutí, ale takhle to přenechám spíš náhodě... ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Příběh krásně odsýpá a pořád se něco děje. Thriller ze staré školy! Řemeslně velmi dobře zmáknutá práce, která má ve všech směrech co nabídnout. Samotný námět může vybízet k lacinému, béčkovému zpracování, ale tvůrci se projektu chopili velmi zodpovědně a přináší nám áčkovou produkci, která by se dala nejlépe popsat jako trošku náročnější výplach, neboť příběh není ani příliš jednoduchý, ani příliš složitý, je tak nějak akorát mezi.Benovi role sedla jak prdel na hrnec a musím říct, že si mi v ní hodně líbil. Bernthal jako padouch super. Jen ten scénář je tak překombinovaný, až to bolí a i trochu předvídatelný. Dějová pointa, která se k závěru filmu odhaluje, je víceméně jasná už od začátku filmu. Běžte do toho, rozhodně nebudete litovat. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck v roli účetního supermana boří mylné představy o nudnosti a zaprděnosti účetní profese. Vlastně dělat účetního je docela dobrej akčňák, to si budu muset zapamatovat. Natočené dobře, ale pro diváka, který nemá aspoň základní povědomí o ekonomii, asi těžká nuda zkřížená s nerealistickými supermanskými scénkami, proti nimž i bájný Arnold působí je bezmocný troubelín. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Kvalitní akčně-dramatická podívaná, ve které se svým hereckým (ne)projevem exceluje Ben Affleck. The Accountant je sice jen béčková záležitost, ale zato důmyslná, protože nabízí dvě perspektivy (hrdina a vyšetřovatelé), doplňující flashbacky, dobré fórky, fungující akční scény a téměř fungující vnitřní konflikty postav. Ke konci to sice ztrácí mírně dech, ale přesto jsem se bavil a poučil, že účetního si prostě znepřátelit nechci :) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Interesantní zápletka, jíž k dokonalosti chyběl jen propracovanější závěr. Komu by neimponoval účetní, jenž si celé účetnictví firmy rozkreslí na jednu tabuli během jednoho dlouhého zimního večera? A komu by současně neimponovala skutečnost, že tento účetní z PwC má jako vedlejšák odstřelování nebohých občanů s majetkem v řádů milionů dolarů? 80% ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Šialená sprostosť na hrane céčka, podaná v luxusnom áčkovom kabáte. Story o autistovi, ktorý robí hitmana pre mafiu, perie peniaze, hádže psie oči na Annu Kendrick, má rád drahé obrazy, ovláda kung fu či kieho Krista, za noc preklepne stokrabicové účtovníctvo veľkej firmy, ukľudňuje sa metalom a šúchaním palice o nohu, utiekol z väzenia skokom z tretieho poschodia, necháva žiť protivníkov ak sú dobrí tatkovia, v garáži má rotačák a napriek jeho závratne vysokej inteligencii a pragmatizmu mu príde ako dobrý nápad prať si špinavo zarobené milióny cez 5 firiem s rovnakým sídlom napísaných na jeho meno. Toto vymyslieť a ešte prekladať scénkami, kde sa špiritizuje o firemných výsledovkách, nesediacich číslach v účtovníctve, prípadne riešia rodinné patálie či platonické vyznávanie lásky - wow. Akcia dobre natočená, odsýpa to a obsadenie plné kvalitných hercov na čele s Affleckom, ktorý jednu chvíľu vyzerá presne ako bezemočné poleno, ktorým má byť, aby druhú strúhal svoje klasické grimasy a úškrny. A ešte sa to celé berie stopercentne vážne. No proste famózna záležitosť. Bez ohľadu na to či si O'Connor robí srandu alebo nie, nábeh na kultovku jasný. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná odnikud, což by ani tak nevadilo, protože všemi mastmi mazaný autistický účetní zpočátku naznačuje, že půjde o něco víc než klasického Bena a Fleka. Hvězda sama z obrazovky skoro nesleze, což je dobře, páč mám toho kluka docela rád, jenže jak se děj stává banálnější, moje pozornost se chvílemi tak rozkolísala, až došla k šokujícímu odhalení, že hladce oholenej Ben vypadá divně. Celkově tak pro mě zůstalo u výborného nápadu, ovšem v prkenějším provedení. 7/10 ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama