Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (829)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Je to celkem originální, drsný a udržuje v zájmu, přičemž co se mohlo krásně rozpliznout v překombinování, množství vedlejších postav nebo v nudných akčních stereotypech, uhraje nakonec parádní rozklíčení. Affleck je sem jak dělaný a Bernthal mi taky dělal radost. Nějak mi nehraje všechna ta vlažná novinářská kritika, ale fuck 'em. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Od kdy je těžké zabít účetního?" Vždycky to bylo těžký, jsou to totiž potvory hemživý, chvilku nepostojí a neustále kličkují mezi paragrafy. Jenže když k tomu ještě přidají kolovrátkovou básničku, střeleckej výcvik a schopnost urazit cizí hlavou umývadlo, tak je to zase o kousek těžší. Pana Wolffa je zkrátka těžký zabít, ale je velmi snadný se s ním bavit při počítání, mizení i dokončování zakázky. Mě tedy nejvíc dostala jeho geniální spojka po telefonu a schopnost vybírat si hotel podle tlaku vody. Na druhou stranu mi však připadá, že mi bylo umožněno pochopit kouzlo Pollockových obrazů a tohoto okamžiku jsem se vždycky trochu bál. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Autistický, ale za to geniální a nesmírně zručný účetní je perfektní alternativou pro již trošku ohrané tajné agenty s nemenším cílem než zachránit svět. Ben Affleck dostal roli, která mu padne jak ušitá. Jeho charakter má dávku podivnosti, trošku komické trapnosti, ale přitom je patrné, že se snaží být především dobrým člověkem. Příběh je příjemně zamotaný, byť flashbacky se zprvu zdají mírně patetické. Třeba časem docením na 5*... 9/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Maléry pana účetního nikdy nebyly zábavnější. A šlo to i bez pitvoření a otřepaných gagů. Jo, kdyby tak tento hrdina takhle zrevidoval český berňák, to by bylo. No, nechat si jen zdát a dál platit daně jak kokot. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Sarkasmus? To je sarkasmus?!“ - „Ne, není to sarkasmus. Sarkasmy nepoužívám.“ Autistický superhrdina, který vládne tělem, zbraněmi i čísly? Ben Affleck tu byl výborný. Jeho postavu se smyslem pro přesnost, pořádek a souměrnost (jídlo, příbory v šuplíku) jsem si hned oblíbil a ten autismus mu (povětšinou) věřil. Bavil jsem se při jeho práci s fixy, omluvě („rozchechtala“ mě), takovém tom venkovském střílení si či souboji s páskem. Čímž se dostávám k akčním scénám, které mi přišly opravdu kvalitní. A když si k tomu přičtete výbornou technickou stránku, napětí a svižné tempo, film vám uteče opravdu rychle. Za slabší (krom trochu zbytečně doslovného a lehce nataženého konce) považuju romantickou linku. To nesmělé oťukávání asociála a užvaněné účetní mě sice zprvu vcelku bavilo, ale jak už jsem naznačil výše, moc uvěřitelně postupem času nepůsobilo a přišlo mi chvílemi moc na sílu. Kvůli tomu dávám „pouze“ silné 4*, jinak velká spokojenost. „Co máš v plánu?“ - „Najít toho, kdo ji chce zabít.“ - „A?“ - „Střelit ho do hlavy.“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Solomon Grundy, Born on a Monday, Christened on Tuesday, Married on Wednesday, Took ill on Thursday, Grew worse on Friday, Died on Saturday, Buried on Sunday, That was the end, Of Solomon Grundy. Solomon Grundy, Born on a Monday... Už dost, Chrisi, podívejme se na O´Connorovu účetní závěrku, konkrétně výsledovku. Na straně zisků figurují perfektně ozvučená, dostatečně surová akce a především akt stvoření neobvyklého superhrdiny, s kterým by se mohly ztotožnit osoby s poruchami autistického spektra (samozřejmě tím nemyslím přejít z rychlosoučtů rozsypaných párátek na headshoty). Mezi ztráty řadím zbytečnou komplikovanost a narušení dynamiky při flashbacích a zdlouhavém vysvětlování minulých událostí. Obrovským pasivem je pak twist, ke kterému jsem se celou dobu modlil, aby nenastal. Kterýkoliv účetní by si spočítal, že jeho statistická pravděpodobnost je asi taková, jako že J.K. Simmons bude ještě někdy mít vlasy až na ramena. Temný rytíř z účtárny sice skončil v černých číslech, ale jeho zisk se po zdanění žánrovými konkurenty jeví jako zanedbatelný. Ohledně Afflecka nesdílím všeobecné nadšení. Jeho standardní herectví připomínající člověka, co má v zadku vražený mražený asparagus, bylo pro ztvárnění postavy s Aspergerovým syndromem naprosto ideální, stejně jako třeba když Arnie představoval kybernetický organismus s rakouským přízvukem.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Affleck ma presvedčil, že ešte aj v roli autistu vie byť väčší suchár, než je potreba. Príbeh filmu je skvelý, prelínajúce sa dejové linky spolu s elementami umenia či dodávky pre prežitie sú snom pre každného chlapa. Scenár žial nemal ťah v každej pasáži, tempo bolo správne jedine v akčných scénach. Kendrick nebola zlá, ale ešte by si mohla nejakú dobu pospevovať, na túto partu hercov sa totiž zatial nedotiahla - ajkeď k bezpohlavnému Afflekovi sa celkom hodila - pravdepodobne to bol zámer castingu. Simmons špička jak vždy. Koniec filmu drží pokope Jon Bernthal, John Lithgow už tam prakticky nemal čo hrať - tipický problém záverov, keď sa tlačí na pílu. Príbeh a vedlajšie postavy za 5, všetko ostanté za 3. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Bena Afflecka jsem nikdy nepovažoval za dobrého herce. Možná proto mne však tady velice překvapil a myslím, že se jeho autistická role doopravdy povedla. Nepůsobí nijak křečovitě a občas je to i trochu humorné. Dále je skvělá akce i zápletka a tak hodnotím velice kladně. 75%. Uprava po opětovném shlédnutí: Jde o jeden z nejlépe provedených filmů na podobné téma a jasných pět hvězd! PS: Interakce Afflecka s Kendrick roztomilé a finální bratrské shledání naprosto legendární! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Určitě jedno z překvapení roku. Promyšlené psychologické drama o autismu tu O'Connor mísí s brutálním akčním nářezem ve stylu Johna Wicka. Affleck je skvěle obsazený. Příběh krásně odsýpá a pořád se něco děje. I účetní část je zajímavá. Není tu nouze o vtipné situace ala Ben kontra normální svět. Bernthal jako padouch super. Uvažte Barman vs Punisher, kdo by na tohle nešel? ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Miesto slabej päťky dávam silnú štvorku. Druhá polovica trochu stráca na tempe a pár menších vecí sa mi žiadalo dovysvetliť. Ani nie z pohľadu príbehu, len chcel som byť ešte chvílu dlhšie s Wolffom a jeho vesmírom. Lebo funguje, rovnako ako postavy a pavučiny ich vzťahov. Accountant asi nebude film desaťročia, ale tento rok ho dávam k špičke, lebo je to kus podstivého filmového stejku. Z vonku chrumkavý z vnútra krvavý. 90% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ex Navy Seals borci dostali nařezáno od Denzela v Equalizerovi, tak si střihli reparát v Accountantovi a dostali nařezáno znovu, tentokrát od Afflecka. Není to zdaleka tak efektní a vizuálně podmanivé jako v prvním případě, ale díky zajímavému kriminálnímu podhoubí a skvělým hercům je to neménně zábavné, leč na trochu jiné notě. Akce syrová, chlapská, přehledná. Scénář vzhledem k pojetí filmu atyp, s několika zajímavými odbočkami, které obvykle dělají ty nejlepší herecké články (Bernthal - bratrské pouto, Simmons - pochybování o sobě, Lithgow - praktiky korporátní politiky), takže dojem z toho ve finále je více než příjemný. Jeden z nejkompaktnějších malých velkých akčních thrillerů poslední doby. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První půlka 3/5, ta druhá 5/5. Překvapivě velice pomalý rozjezd, který se prolne do celého filmu a až do samotného konce vyvolává mnoho otázek, na které záměrně neodpovídá. Sám budu potřebovat druhé shlédnutí. Faktem zůstává, že Affleck je zde jako vždy výborný a vůbec nejlepší jsou akční scény, ve kterých "Warrior" Gavin O'Connor naprosto válí. Sice to občas drhne a možná jsem čekal malinko více, ale nekompromisní účetní rozhodně nezklamal. A ten závěr? Bman v Punisher first round. Tedy skoro. PS : Vůbec těch příměrů k Batmanovi je tady více než dost. Wolff si čte Detective comics, zpívá si onu známou říkanku Solomona Grundyho, narážky k Alence v říši divů, setkává se s detektivem Gordonem a spolupracuje s Robinem...8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Gavin O’Connor mě ještě nikdy úplně nezasáhl. Rodinná dramata řešil i v Hrdosti a slávě nebo mnohými opěvovaném Warriorovi. Také tady mísí v docela komplikovaném balení žánry a poměrně se mu to daří. Nenápadný účetní žije sám, je odměřený k lidem, emocionálně strohý. Je autista. Otrokem svých poruch. Ale ve své jiné poloze je také nezávislý účetní pro velké ilegální ryby, díky čemuž má doma originály děl proslulých malířů a zlaté cihličky. Do života mu ale vstoupí jiná účetní v podání znovu roztomilé Anny Kendrick, které půjde o krk, protože přišla na to, na co on (ač on za pouhou jednu noc). Řada flashbacků (drsná armádní výchova), řada odboček. Ambice docela velké, ale O’Connor (troufám si tvrdit) nestíhá. Tempo vyprávění je rozvleklejší, měl by volit kratší stopáže, odtažitosti je na mě až příliš. Koženého Bena Afflecka budu mít vždycky rád, a protože má jeho postava ráda řád a pořádek, jeho protivníci to vždycky efektně koupí. Nakonec poměrně kompaktní kus. 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nebavia ma akčné filmy. 90% z nich je z pohľadu akcie viac nereálnych ako polka hororov (čomu sa samozrejme nevyhli ani v tomto snímku), no keď sa v hlavnej úlohe objaví polo-retard s mozgom génia, prejavom bez emócií, že by sa zato nehanbila ani Margaret Tchatcherová, navyše s tak pútavo, inteligentne podanou story, že človek ozaj musí používať rozum aby pochopil, to skutočne poteší aj moje oko diváka. Veľmi spokojný ... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bohužel tuhle postavu jsem Benu Affleckovi ani na chvíli nevěřil (no dobrá, v akčních scénách dejme tomu ano, ale o nich to nejspíš být nemělo). Příběh navíc patří k těm, které diváka sice dovedou překvapit, ovšem překvapí ho takovými neuvěřitelnými volovinami, že nad nimi nezbývá než kroutit hlavou. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

A já mu toho autistu uvěřil! Pán, co je i přes výdělky v řádu bambilionů údajně zarytý levičák kterého naprosto rozhodilo když zjistil, že jeden z jeho šikovnějších předků vlastnil lidské bytosti v ebenovém provedení, koukal vždycky jako debílek. Konečně to zapadlo na správné místo. Příběh je s logikou trošičku ve sváru, ale akce vás to nenechá moc rozpitvávat. Takový Rain Man na steroidech a s bratrem, co má ušlechtilé povolání. Mrkající smajlík, mávající ručičkou. Levou. Zdravím holky z mimibazárku. Ten trik s kečupem na prkýnku zabral, starej dal pokoj. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z těch lepších filmů v tomhle roce. I když Afleck nikdy nebyl a není kdovíjakej herec, tak jedna věc se mu upřít nedá a sice, že si v poslední době umí vybírat opravdu dobře padnoucí role ve kterých stačí předvést trochu přirozenosti a průměrný řemeslo a stačí to. Nicméně kladem Zúčtování není jen on, ale i fakt, že to nemá úplně blbej děj, příběh dává smysl, film má spád a i akce je solidně drsná. Do kolen jsem z toho nešel, ale i tak dobrej nadprůměr a trochu škoda, že jsem to prošvihnul v kině.75% ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama