Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (829)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jedinej záběr navíc nemá tenhle vymazlenej filmík! A přitom je to kromě fantasy a sci-fi ukrutnej žánrovej bordel, ve kterým je ale všecko na správným místě. A kdo mi ještě jednou někdy do očí řekne, že Affleck neumí hrát ale jenom režírovat, umlátim ho na místě účetnim šanonem!! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Celé to po obsahovej aj vizuálnej stránke pôsobí ako nejaký zostrihaný seriál. Vôbec ma to nestrhlo aj napriek tomu, že 2 staršie filmy od O´Connora zbožňujem. Navyše to má dokonale nepadnúci casting každej jednej postavy (OK, možno okrem Simmonsa) 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám laskominka. Účetní Christian Wolff pro mě asi zůstane letos nejlepší postavou roku 2016. Škoda že podobných soubojů tělo na tělo nepřináší Hollywood více. Rozhodně povedený kousek, který musím doporučit. 80% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I AIN'T EATING NO DONUTS!" --------- Rain Man sa po rokoch vrátil, ale v obleku a s plným zásobníkom. Scenár je na poriadnu zabíjačku relatívne uspokojivý. Taký alternatívny John Wick. Dve hodinky ubehnú rýchlo, film neunaví ani v závere. Hudobná zložka výborná, Affleckov výkon nadpriemerný. The Accountant je podareným ukončením roku 2016. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Mě Ben Affleck nikdy nevadil, ale je nutno přiznat, že žádný extra herec to není. Nicméně tato role byla tedy opravdu snad napsaná pro něj. A scénář je až na pár drobností bych řekl bezchybný. Škoda jen, že můj oblíbenec John Lithgow dostal tak pramálo prostoru. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem očekával daleko více. Akční scény byly super, u nich jsem se opravdu patřičně bavil, ale celá ta omáčka okolo už mi tolik nechutnala, čímž však nechci říci, že by Zúčtování bylo špatným filmem, který se mi nelíbil. To vůbec ne. Jen zůstal za mým očekáváním a patrně skrze toto rozčarování nejsem schopen hodnotit lépe. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Niečo také som už dlho nevidel. Náročné na pozornosť a napriek tomu svižné. Pekný príbeh, spád, akcia, soundtrack, snáď len trochu nudnejší začiatok, ale o to väčší mazec na konci a až do konca celkom slušné prekvapenie. Plný počet hviezdičiek je viac ako zaslúžený. Ben našiel režiséra, ktorý mu nielen napísal úlohu priamo na tvár, ale k tomu zvládol ešte okrem rozjazdu enormne napínavý a dravý film a tiež s nevšedným scenárom.. Je to jazda to bezpochyby. Ak chcete vidieť jedného autistu, ako si so všetkým poradí, je to v niečom celkom neopozeraný thriller, prepletený krimi a drámou. Solídni herci, hlavne Bernthal, zaujímavý príbeh, slušne natočené. Prekvapenie roka. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, dobre napísaný, dobre zahraný, dobre obsadený, ale predovšetkým ešte lepšie zostrihaný. Gavin O'Connor opäť potvrdil, že mu drsné filmy sedia a dokáže im dať ten správny náboj a atmosféru. Príbeh a postavy majú čím zaujať a majú čo hrať. Predovšetkým poteší, že hlavná postava pomaly odhaľuje svoju minulosť. K tomu vynikajúce akcie na čele s Benom Affleckom, ktorému to neskutočne sedí. 85% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

O'Connor zklamal. Warrior byl nejlépe natočeným klišé v historii a úplně mě odrovnal, Zúčtování je chladné jak ženská při menstruaci a vyloženě urazí, když svůj tak chytře napsaný příběh s postupně zvýznamňovanými motivy nedokáže zakončit alespoň trochu zapamatování hodným způsobem (a místo toho vytahuje ten nejnevhodnější zvrat pro vyprávění tak vážné a vesměs inteligentní). Nikdo filmu neodpáře, že je výtečně obsazen (Affleck pro tuhle roli ideální), že má koule a představa brýlatého autistického úředního coby bad ass motherfucker terminátora je strašlivě cool (stejně jako některé z toho plynoucí vtípky: "To je zabil kalkulačkou?"), ale tuhle potenciální zábavu umí režisér prodat jen v několika akčních momentech, jinak si s překvapivou dramatickou povrchností bohužel poradit nedokáže. A to jsem se fakt upřímně těšil... 65% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zdejší nadšení nemůžu sdílet. Ona totiž v jednoduchosti je krása, nemusí být všechno komplikované jako žena nebo daňové přiznání. Nebojím se přiznat, že z kina jsem si odtáhl jeden velký a těžký otazník. Dalších zhruba šedesát šlo za mnou naštěstí samo... Asi ještě nikdy jsem na plátně neviděl film, ve kterém by se tak moc tloukla zmatená překombinovanost na jedné straně s až pitomě okatou průhledností na straně druhé. Teď jen doufám, že se mě nějaký kamarád dobračisko nezeptá, o čem to vlastně bylo, protože zatím jsem si vymyslel akorát "o účetnictví nové doby." No a k tématu Ben Affleck - když se někdo ve všech rolích tváří stejně, tak je jako dobrý herec, jo? ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Zúčtování je v jádru klasický akční film ale v jeho jádru je něco víc. Možná je kvalitní režií, hereckými výkony a nebo je to prostě tím, že Zúčtování je jedinečný film. Film má celkem tři dějové fáze. A i když jednu vede skvělý J. K. Simmons tato linka je celkem nadbytečná. Pak je tu nájemný zabiják Brax (Jon Bernthal) který si svojí roli vychutnává co to jde ale jeho role je od začátku jasná a od začátku, vám dojde co je vlastně zač. Postava Anny Kendrick v celém filmu vyznívá zbytečně a je tam jenom především proto aby se v našem hlavním hrdinovi objevili dosud pudem skrývané hormony. Z celého filmu nejlépe vyznívá Ben Affleck, který po dlouhé době ukazuje že na to herecky má (I když hraje spíš takový poleno). To co je ale překvapivé, je náplň celého vyprávění která skvěle odsypá a dokáže stále (i přes pár viditelných klišé) překvapovat. A dokáže celkem slušně nalákat na pár případných pokračování. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tato role byla opravdu šita na míru pro Afflecka, musela to být volba číslo 1. Dle ohlasů jsem čekal vyšší bodycount ala John Wick, což nepřišlo. I tak se jedná o velmi zdařilou akční jízdu s dobrým scénářem a vynikajícím Affleckem. [Cinestar Anděl] ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pomalu, ale jistě si začínám zvykat, že Ben Affleck je záruka kvalitního snímku. Už několikrát ukázal, že zahrát umí a nejde jen o náhodu. Accountant je další snímek, který je kvalitou velmi vysoko. Ben navíc dostal nelehkou roli a zhostil se ji opět solidně. Akce není tolik, ale pokud se objeví, stojí za to. I hudbu můžeme brát jako klad. Temná stránka je dobrá, bohužel tempo místy únavné, ale to je malá vada na kráse. Na plný počet snímek nevidím, protože Benovi chybí koule, odehraje to svým perfektním způsobem, ale chybí tomu ten pořádný náboj, co diváka posadí na prdel.. 8/10 = 85% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Překvapilo. A hodně příjemně. Ben Affleck se na tuto roli opravdu hodil. Sice jsem se občas, no vlastně půlku filmu, ztrácela v ději, ale tak hlavně, že na konci se mi to všechno seplo a pochopila jsem. 4* ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vystavěný a zvláště výtečně zahraný příběh. Nechybí mu logika ani překvapivost, udržuje diváka v napětí až do "amerického" závěru. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Maléry pana účetního. V hlavní roli Ben "Leatherface" Affleck. Že to bude pytlovina nehorázná? Nenechte se vysmát, je to dokonalá podívaná! A k vychytanému scénáři stačilo, aby Ben přestal předstírat, že je normální a přiznal svůj autismus. Vidíš Beníku, nikdo ti za to hlavu neutrhne. No, ty snad nikomu taky ne. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Podle názvu "Účetní" bych rozhodně nečekal akční nálož, která dokáže s klidem konkurovat třeba takovému Bourneovi. Navíc je to zabalené v tak precizním a hlavně originálním scénáristickém kabátku, že není ani jedna věc, která by se dala vytknout. Ba naopak, je to tak dobře napsané, že film dokáže překvapit rovnou několikrát, a to včetně mnoha zvratů. A Affleckovi padne role jako ušitá - nekecám, ale viděl jsem ho udělat nějakou grimasu asi tak jednou. Jeden z těch pár top filmů za letošní rok. A co víc, Bourne letos tenhle duel prohrál o jedno kolo. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Já jsem neměl žádný problém akceptovat postupně se rodící bizarnost celé situace, takže jsem ve výsledku nadmíru spokojený. Výprava je účelově chaotická a tajnůstkářská, ale já to mám vlastně rád, takže mě zamrzel pouze lacinější final fight na konec, jehož pointu jsem odhalil už v půlce filmu, což je ale z velké části jen a jen můj problém. Natočený je to super, jako top áčkové "akce" letos to lze doporučit. 90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z najlepších filmov s Benom Affleckom. Super to tu odsýpalo, dejová linka tiež potešila a akčné scény boli po dlhej dobe niečo, čo som si vyslovene užíval. Autizmus je hrozná vec, ale keď sa zoberie za správny koniec, tak to nemusí byť až tak zlé. Samozrejme nemyslím to, ako s chorobou naložil tento sympatický pán účtovník. Ešteže mu zostalo srdce a nejaký ten zmysel pre spravodlivosť. 85/100 ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama